Okładka książki Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii autora Marty Becker, Mikkel Becker, Lisa Radosta, Wailani Sung, 9788375798104
Marty BeckerLisa Radosta Wydawnictwo: Galaktyka poradniki
poradniki
From Fearful to Fear Free: A Positive Program to Free Your Dog from Anxiety, Fears, and Phobias
2021-04-07
2021-04-07
Magdalena Urban

Kup Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii

Smaczki rozwiązaniem na wszystkie problemy wg tej książki 🙄

Smaczki rozwiązaniem na wszystkie problemy wg tej książki 🙄

Fajnie pokazuje, jak pozytywnie wpłynąć na lepsze życie strachliwego psa od spacerów po wizyty u weterynarza czy fryzjera.
Szkoda tylko, że większość realiów w książce odnosi się do USA. Dodatkowo wygląda to tak, jakby wszyscy ludzie mieli tylko rasowe psy.

Moja najukochańsza sunia jest psem lękowym. Utrudnia to życie nie tylko mnie, ale przede wszystkim jej samej. Mam dość dobrych rad w stylu "weź ją do ludzi". Jej mama wkrótce po jej urodzeniu odeszła na raka i najprawdopodobniej cierpiała już w czasie ciąży, co musiało mieć wpływ na jej jedyną córkę - moją Megi. Kontakty z behawiorystami były bardzo różne. Diagnozy też. Podłoże genetyczne - to najczęstsza opinia. I jeszcze ta, że już raczej nic z tym nie zrobię. A ta książka wyjaśnia bardzo dużo. Szkoda jednak, że większość tych pięknych opisów o feromonach i gabinetach weterynaryjnych "fear free" dotyczy tylko USA. Opisy przychodni, gdzie pracownicy palą świece i czekają z podgrzewaną matą i muzyką klasyczną w tle brzmią jak bajka i trochę jednak denerwują. Bo gdzie coś takiego u mnie spotkam? Jednak książkę uważam za ważną i potrzebną. Zamierzam potrenować z ćwiczeniami załączonymi na samym końcu. Zobaczymy.

154 użytkowników ma tytuł Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii na półkach głównych
38 użytkowników ma tytuł Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii

Okładka książki Balsam dla duszy miłośnika kotów Marty Becker, Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Carol Kline, Amy D. Shojai
Okładka książki Balsam dla Duszy miłośnika koni Marty Becker, Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Theresa Peluso, Gary Seidler, Peter Vegso
Okładka książki Czy koty zawsze spadają na cztery łapy? Marty Becker, Gina Spadafori
Czy koty zawsze spadają na cztery łapy? Marty Becker, Gina Spadafori
Okładka książki Balsam dla duszy miłośnika psów Marty Becker, Jack Canfield, Mark Victor Hansen
Balsam dla duszy miłośnika psów Marty Becker, Jack Canfield, Mark Victor Hansen
Okładka książki Dlaczego psy piją wodę z toalety? Marty Becker, Gina Spadafori
Dlaczego psy piją wodę z toalety? Marty Becker, Gina Spadafori
Marty Becker
Marty Becker
To weterynarz, autor 22 książek, które sprzedały się w nakładzie 7 milionów egzemplarzy, a z których trzy zajmowały miejsca na liście bestsellerów „New York Timesa”.

Cytaty z książki Jak uwolnić psa od lęku. Program pozytywnej pracy z psami cierpiącymi z powodu lęku, strachu i fobii