Zakochana w przyjacielu

- literatura obyczajowa, romans
- Zakochana w przyjacielu
- 2021-06-16
- 2021-06-16
Fenomenalna historia autorki „Wrednego szefa”!
Ustalili granicę, której nie mogą przekroczyć.
Przeszłość Kamili jest owiana mgłą tajemnicy. Na skutek obrażeń doznanych podczas napaści dziewczyna straciła pamięć. Dochodzenie do siebie będzie trudne i niezmiernie długie. Aby nabrać sił i przyspieszyć ten proces, Kamila postanawia przez jakiś czas zostać w rodzinnym domu.
Kobieta dowiaduje się tyle, ile jej bliscy sądzą, że powinna wiedzieć. Między innymi tego, że mieszkający w pobliżu Tymon jest jej przyjacielem z dzieciństwa. Obecnie mężczyzna prowadzi gospodarstwo po zmarłych rodzicach.
Kamila wyrusza w podróż, żeby odkryć, jak wcześniej wyglądało jej życie. Przesyłane przez tajemniczego adoratora kwiaty świadczą o tym, że spotykała się z kimś, komu nadal na niej zależy. Jednak z każdym dniem Kamila coraz lepiej poznaje Tymona i zaczyna coś do niego czuć.
Nie mogąc ignorować chemii, która jest pomiędzy nimi, stawiają sobie granicę. Nie powinni jej przekraczać.
Czy będą umieli się oprzeć?
Kup Zakochana w przyjacielu w ulubionej księgarni
Oceny książki Zakochana w przyjacielu
972 użytkowników ma tytuł Zakochana w przyjacielu na półkach głównych- Przeczytane 742
- 2021 40
- 2022 24
- Legimi 23
- Przeczytane 2021 15
- 2023 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zakochana w przyjacielu
Polecam.
Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wciągnęła mnie.
Nie wciągnęła mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli macie ochotę na coś niezobowiązującego i lekkiego, to zdecydowanie ta pozycja się do tego nadaje. "Zakochana w przyjacielu" to książka po którą sięgnęłam tylko i wyłącznie dla okładki i opisu. Nie czytałam do tej pory książek Katarzyny Rzepeckiej, ale wszystko jeszcze przede mną. Zwłaszcza że ta książka bardzo przypadła mi do gustu. Styl autorki pozwala na prawdziwy relaks podczas czytania. Chociaż im dalej w treść, tym bardziej rosło moje zainteresowanie losami Mamy, młodej dziewczyny która w wyniku napaści straciła pamięć. Aby dojść do siebie, postanawia zostać w domu rodzinnym. Może elementy przeszłości jak układanka wskoczą na swoje miejsce gdy będzie blisko z rodziną, która jest bardzo oszczędna w szczegółach.
Tymon jest przyjacielem i miłością z dzieciństwa, z którym przeżyła swój pierwszy pocałunek i nie tylko. Pamięta że kiedyś bardzo go kochała, ale nie pamięta dlaczego się rozstali. To uczucie zaczyna na nowo kiełkować. Do tego dostaje bukiety róż od tajemniczego adoratora....kto za tym się kryje i kim jest Alex?
Ta historia mimo swojej prostoty sprawia, że książkę czyta się z ogromną przyjemnością. Szczególnie odkrywanie okoliczności wypadku Kamy wzbudzało we mnie ciekawość. A i autorka troszkę namieszała w losach swoich bohaterów, czym wzbudziła nie małe emocje .
Jeśli macie ochotę na coś niezobowiązującego i lekkiego, to zdecydowanie ta pozycja się do tego nadaje. "Zakochana w przyjacielu" to książka po którą sięgnęłam tylko i wyłącznie dla okładki i opisu. Nie czytałam do tej pory książek Katarzyny Rzepeckiej, ale wszystko jeszcze przede mną. Zwłaszcza że ta książka bardzo przypadła mi do gustu. Styl autorki pozwala na prawdziwy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę czyta się bardzo szybko. W niektórych momentach przewidująca.
Zakończenie bardzo zaskakujące.
Polecam
Książkę czyta się bardzo szybko. W niektórych momentach przewidująca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZakończenie bardzo zaskakujące.
Polecam
Dziwna, ale było w niej coś, co kazało mi doczytać do końca.
Dziwna, ale było w niej coś, co kazało mi doczytać do końca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMówią: nie oceniaj książki po okładce i cieszę się, że nie oceniłam tylko zajrzałam do środka. Bo jak już zaczęłam czytać, to przepadłam. Niesamowicie wykreowani bohaterowie, szczególnie Tymon. Dosłownie miałam go przed oczami, jak żywego. Sama historia to niby nic takiego, ale Autorce udało się świetnie uchwycić siłę uczucia, którego nie była wstanie wymazać nawet amnezja głównej bohaterki. A do tego bardzo realistycznie opisana chemia między Kamą i Tymonem. Dokładne tego dziś potrzebowałam.
Mówią: nie oceniaj książki po okładce i cieszę się, że nie oceniłam tylko zajrzałam do środka. Bo jak już zaczęłam czytać, to przepadłam. Niesamowicie wykreowani bohaterowie, szczególnie Tymon. Dosłownie miałam go przed oczami, jak żywego. Sama historia to niby nic takiego, ale Autorce udało się świetnie uchwycić siłę uczucia, którego nie była wstanie wymazać nawet amnezja...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAleks według mnie był lepszym wyborem. Nie był to nagła miłość, a świadomie budowana relacja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa końcu książki jest miejsce na zrobienie własnej listy marzeń, rzeczy do spełnienia-fajne urozmaicenie do książki.
Czytałam wiele książek ale ta jest niesamowita! Muszę przyznać że wzięłam się za tą książkę przypadkiem tzn tytuł mnie zaintrygował haha. Czytając tą książkę miałam wrażenie że autorka opisuje moją sytuację życiową aktualnie w niektórych fragmentach. Czyta się ogólnie bardzo przyjemnie wciągnęła mnie ta książka na tyle że kiedy musiałam przestać czytać cały czas myślałam o tym co może być dalej. Zdawałoby się że to tylko książka jakaś historia napisana przez autorkę ale mam wrażenie że otworzyła mi oczy na niektóre sprawy które są wokół mnie.
Książka jest niesamowita po prostu!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomysł fajny, wykonanie słabe. Zakończenie - bzdura. Zawsze mnie irytuje, kiedy autor banalnie podchodzi do tematu tym samym niszcząc swoją pracę i marnując czas czytelnika. Sama treść i akcja - non stop: jaki on cudowny, przystojny. Bohaterka i jej traktowanie przez innych męczące. Z całek książki najpozytywniej oceniam Aleksandra. Reszta niedojrzała, spłycona, skrócona - ogólnie na nie. Szkoda.
Pomysł fajny, wykonanie słabe. Zakończenie - bzdura. Zawsze mnie irytuje, kiedy autor banalnie podchodzi do tematu tym samym niszcząc swoją pracę i marnując czas czytelnika. Sama treść i akcja - non stop: jaki on cudowny, przystojny. Bohaterka i jej traktowanie przez innych męczące. Z całek książki najpozytywniej oceniam Aleksandra. Reszta niedojrzała, spłycona, skrócona -...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to♡RECENZJA♡
"Zakochana w przyjacielu"
Katarzyna Rzepecka
Wydawnictwo: @wydawnictwoniezwykle
....Czy jesteśmy w stanie niepamiętać kogoś, kogo się bardzo Kochało?
Czy nasze serce będzie pamiętało jeśli głowa zapomni???
No cóż, chyba nie chciałabym tego sprawdzać.....Ale nasza bohaterka musiała się z tym zmierzyć, ale od początku...
Miałam ochotę dzisiaj na coś lekkiego, niezobowiązującego, czegoś takiego przy czym nie muszę zbytnio myśleć. Kierując się metodą wyboru spojrzałam na okładkę i stwierdziłam, że być może to będzie to. Historia zawarta w tej książce jest prosta, nieskomplikowana, bardzo przewidywalna, ale była miłą odskocznią, przeczytałam ją dość szybko ,momentami była zabawna.
Kama to kobieta , która na wskutek niefortunnego wypadku traci pamięć i w związku z tym wraca do rodzinnego domu aby próbować poskładać sobie na nowo elementy układanki z przeszłości które muszą wskoczyć na swoje miejsce.
Tymon to Przyjaciel z którym praktycznie "była blisko związana" od małego z którym przeżyła swój pierwszy pocałunek oraz swój pierwszy raz. Ale nie pamięta dlaczego się rozstali, natomiast pamięta że bardzo go kiedyś kochała.
Od kogo dostaje bukiety róż???
Dlaczego jej była przyjaciółka Kornelia patrzy na nią z taką nienawiścią??
Dlaczego Kama i Tymon nie są już razem? Dlaczego rodzice coś ukrywają przed nią? Dlaczego tak bardzo ciągnie ją do mężczyzny I co z tym wszystkim ma wspólnego Alex?
Mimo wszystko muszę stwierdzić ,że jestem zaskoczona jak bardzo mnie ta historia wciągnęła. Bohaterowie byli bardzo sympatyczni tacy do których od razu człowiek jest przekonany. Tymon to facet którego idzie pokochać od razu ,czuły delikatny, troskliwy, taki prawdziwy książkowy mąż.
Ta historia ma również przesłanie utwierdzające nas w przekonaniu, że prawdziwa miłość jest na tyle silna i na tyle mocna, że żadne przeszkody nie są w stanie jej zabić..
Bawiłam się świetnie, może trochę zdziwiło mnie zakończenie, spodziewałam się czegoś bardziej wow,ale koniec końców lekturę zaliczam do udanych.
♡RECENZJA♡
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Zakochana w przyjacielu"
Katarzyna Rzepecka
Wydawnictwo: @wydawnictwoniezwykle
....Czy jesteśmy w stanie niepamiętać kogoś, kogo się bardzo Kochało?
Czy nasze serce będzie pamiętało jeśli głowa zapomni???
Miałam ochotę dzisiaj na coś lekkiego,...