Dobry, zły i Miki

Oceny książki Dobry, zły i Miki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dobry, zły i Miki

Komiksy o Myszce Miki i Kaczorze Donaldzie s zawsze NAJLEPSZE

Komiksy o Myszce Miki i Kaczorze Donaldzie s zawsze NAJLEPSZE

Z tym komiksem mam miłe wspomnienia - w czwartej klasie wypożyczyłam go na święta Wielkanocne. Byłam naprawdę szczęśliwa, bo starszo-klasista założył się ze mną, że tego nie przeczytam (ze względu na ilość stron, oczywiście). Dałam sobie na wyzwanie przeczytanie go w trzy dni. I mi się udało! Byłam z siebie naprawdę dumna, jak i moja rodzina. Po świętach poszłam do biblioteki i z zadowoleniem oddałam go Pani. Tego samego dnia, o tej samej porze pojawił się w bibliotece starszy o rok ode mnie chłopak, z którym założyłam się o przeczytanie książki. Pamiętam jego zdziwienie (wraz ze zdziwieniem jego przyjaciół) i była jeszcze bardziej szczęśliwa. Potem obiecałam sobie, że co roku będę wypożyczać tą książkę - najlepiej w okresie Wielkanocnym. Jednak wypożyczyłam ją jeszcze na święta w klasie piątej, i na święta w klasie szóstej. A potem... wściekłam się. Bo bibliotekę przeniesiono na inne piętro, a Panie bibliotekarki wyrzucały stare książki. Tak bardzo się bałam..:( Jednak Panie zostawiły małą kupkę komiksów (nie tylko ja je czytałam). Wniebowzięcie! Szczęśliwa w klasie siódmej wypożyczyłam po raz kolejny, po raz piąty, po raz ostatni...kolejne porządki - tym razem na "noworoczne", ugh.. komiksy zostały, ale nie wszystkie. I tak moje dziecko wylądowało w śmieciarce, wraz z innymi starymi książkami. Krzyczałam, płakałam w domu, nic nie podziałało. Eh.. piękne wspomnienia. Do teraz pamiętam, że półkę z komiksami podpisałam swoim imieniem.

19 użytkowników ma tytuł Dobry, zły i Miki na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Dobry, zły i Miki na półkach dodatkowych

Okładka książki Superkwęk Giovan Battista Carpi, Antonio Bellomi, Giorgio Cavazzano, Giulio Chierchini, Gian Giacomo Dalmasso, Massimo De Vita, Sandro Del Conte, Andrea Freccero, Franco Lostaffa, Massimo Marconi, Guido Martina, Romano Scarpa
Okładka książki Kaczki na Olimpie Maurizio Amendola, Sergio Asteriti, Emmanuele Baccinelli, Luca Barbieri, Alessandro Bencivenni, Joaquín Cañizares Sanchez, Rodolfo Cimino, Bruno Concina, Massimo De Vita, Libero Ermetti, Manuela Marinato, Carol McGreal, Pat McGreal, Paolo Mottura, Giorgio Pezzin, Nicolino Picone, Romano Scarpa, Giampaolo Soldati, Emilio Urbano, Mario Volta
Okładka książki Kalendarz adwentowy Tom Anderson, Bob Bartholomew, Ignasi Calvet Estéban, Brian Claxton, Flor Collins, José Colomer Fonts, Del Connell, José Ismael Escandell Mengual, Miguel Fernandez Martinez, Andrea Freccero, Nick George, Evert Geradts, Antoni Gil-Bao, Janet Gilbert, Paul Halas, Tino Santanach Hernandez, Lars Jensen, Joel Katz, Jim Kenner, Vic Lockman, Tormod Løkling, Carol McGreal, Pat McGreal, Lucio Michieli, Arild Midthun, José Maria Millet Lopez, Gaute Moe, Paul Murry, Knut Nærum, Ole Steen Pallesen, Carmen Pérez, Daniel Pérez, Victor Arriagada (Vicar) Rios, Francisco Rodriguez Peinado, Marco Rota, Maria José Sánchez Núñez, Romano Scarpa, Tony Strobl, Josep Tello Gonzalez, Maximino Tortajada Aguilar, Gorm Transgaard
Okładka książki Dom strachów Sergio Asteriti, Tito Faraci, Massimo Fecchi, Marco Gervasio, Paolo Mottura, Romano Scarpa, Peter Snejbjerg
Okładka książki Nasz wielki Donald Flemming Andersen, Carl Barks, Jos Beekman, Giorgio Cavazzano, Rodolfo Cimino, José Colomer Fonts, Francesco D'Ippolito, Massimo De Vita, Evert Geradts, Michael T. Gilbert, Frans Hasselaar, Kure Henning, Mau Heymans, Frank Jonker, Walt Kelly, John Lustig, Ted Osborne, Enriqueta Perea, Carmen Pérez, Daniel Pérez, Andreas Pihl, Victor Arriagada (Vicar) Rios, Francisco Rodriguez Peinado, Don Rosa, Marco Rota, Romano Scarpa, Ulrich Schröder, Jaakko Seppälä, Alessandro Sisti, Peter Snejbjerg, Tony Strobl, Al Taliaferro, Riley Thomson, William Van Horn
Okładka książki Ku przestworzom! Sergio Asteriti, Giorgio Bordini, Marco Bosco, Alessio Coppola, Massimo De Vita, Giorgio Di Vita, Enrico Faccini, Giorgio Figus, Luciano Gatto, Valerio Held, Stefano Intini, Andrea Lucci, Augusto Macchetto, Marco Mazzarello, Fabio Michelini, Caterina Mognato, Carlo Panaro, Osvaldo Pavese, Nino Russo, Rudy Salvagnini, Bruno Sarda, Romano Scarpa, Jerry Siegel, Maria Luisa Uggetti, Silvia Ziche
Okładka książki Podróż dookoła świata Rodolfo Cimino, Massimo De Vita, Guido Martina, Giorgio Pezzin, Romano Scarpa

Okładka książki Superman - Action Comics: Supergwiazdy Jason Aaron, Eddy Barrows, Eva De La Cruz, Romulo Fajardo Jr., Gavin Guidry, Rex Lokus, Danny Miki, Inaki Miranda, Patricia Mulvihill, John Ridley, Rainbow Rowell, Gail Simone, John Timms, Cian Tormey, Jonas Trindade, G. Willow Wilson
Okładka książki Strażnik szyszek. Opowieści z archipelagu Jakub Babczyński, Piotr Szulc
Strażnik szyszek. Opowieści z archipelagu Jakub Babczyński, Piotr Szulc
Okładka książki Wiedźmin. Wiedźmin Michael Dowling, Luis NCT, Aleksandra Zielińska
Wiedźmin. Wiedźmin Michael Dowling, Luis NCT, Aleksandra Zielińska
Okładka książki Wiedźmin. Kwestia ceny Matteo Bellisario, Marta Krajewska, Igor Monti
Wiedźmin. Kwestia ceny Matteo Bellisario, Marta Krajewska, Igor Monti
Okładka książki Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas