12 zanim 13

- 12 before 13
- 2020-01-01
- 2020-01-01
- Agnieszka Walulik
Zrealizowanie celów ze wspólnie stworzonej listy zmieniło życie Arianny i jej BFF Kaylan. Zachęcone sukcesem, przyjaciółki stawiają przed sobą kolejne 12 wyzwań. Należą do nich między innymi odkrycie swoich pasji, znalezienie chłopaka dla mamy Kaylan i zerwanie z jakimś złym nawykiem. Numer 1 na nowej liście jest dbanie o łączącą je przyjaźń. Czy jednak spędzone osobno, pełne niezapomnianych przeżyć lato nie oddali ich od siebie na zawsze?
Kup 12 zanim 13 w ulubionej księgarni
- E-book 1
- Przeczytane w 2021 1
- Dla dzieci 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce 12 zanim 13
Dorośli często zapominają jak byli dziećmi, ponieważ pochłaniają ich prawdziwe problemy, ale ta książka w swojej treści pokazuje jak bardzo życie młodej osoby może być trudne. Nie mamy tu do czynienia z jakimiś traumatycznymi przeżyciami, ale to co dzieje się w życiu rodziców ma wielki wpływ na ich dzieci. Nastoletnie czasy to okres w którym najbardziej kształtuje się charakter człowieka i ciekawie autorka przedstawiła ten wyrywek dorastania. Przyjemna lektura, pełna ciepła, przemyśleń oraz możliwości zanurzenia się w czasem trywialne problemy, dobrze robi takie oderwanie się od rzeczywistości. Polecam nie tylko młodzieży, ale także dorosłym, aby przypomnieć sobie jak to sami było się dzieckiem. Wielki plus za przybliżenie w ciekawy sposób tematu żydowskich tradycji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to12 zanim 13 to kontynuacja książki 11 zanim 12. Niektóre momenty w tej książce były dla mnie trochę żenujące, ale można na to przymknąć oko. Ogólnie ciekawie było przeczytać drugi tom, książka lekka, szybka i przyjemna do czytania tak samo jak tom pierwszy. Polecam przeczytać obie części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo polecam obie części. Warto!
Bardzo polecam obie części. Warto!