Świąteczne nieporozumienie

Okładka książki Świąteczne nieporozumienie autora Katarzyna Bester, 9788366654532
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Świąteczne nieporozumienie
Katarzyna Bester Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece Seria: Świąteczne nieporozumienie literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2020-10-28
2020-10-28

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Świąteczne nieporozumienie w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Oceny książki Świąteczne nieporozumienie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świąteczne nieporozumienie

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

"Świąteczne nieporozumienie" to opowieść osadzona w świątecznym klimacie. Główna bohaterka, Harper nie czuje magii świąt. Skupiona na pracy i planach wyjazdu z Londynu, w wyniku nieporozumienia trafia do wspólnego mieszkania z przystojnym Amerykaninem, Holdenem. Choć ich relacja początkowo pełna jest niechęci, z czasem zaczyna przeradzać się w coś więcej...

Czy magia świąt sprawi, że dwoje obcych sobie ludzi z różnych światów odnajdzie wspólną drogę? Mimo że wkrótce każde z nich ma być na innym kontynencie?

Polecam☺️

Czy magia świąt...

Przeczytana w jeden dzień. Bardzo uprzyjemniła mi okres przedświąteczny

Przeczytana w jeden dzień. Bardzo uprzyjemniła mi okres przedświąteczny

[ współpraca reklamowa ]

Powoli odkopuję stare, zaległe książki do recenzji. Takie uroki mojej dobrej, ale krótkiej pamięci, że jak nie dodam od razu, to gdzieś to zdjęcie zgubi się w czeluściach mojego telefonu. Tak też się stało ze "Świątecznym nieporozumiemiem", przeczytałam ją przed Bożym Narodzeniem, ale gdzieś o niej zapomniałam. Jednak wychodzę z założenia, że na świąteczne historie zawsze jest dobry czas. O dziwo pamiętam jeszcze coś z tej lektury, a i moje notatki mi w tym pomagają. Była to bardzo przyjemna historia. Nie czułam w ogóle, że była ona cieniutka, ponieważ działo się tyle, ile nie dzieje się nawet w tych grubszych książkach. Chciałam śledzić dalsze losy Harper oraz Holdena. Byli oni bardzo przyjemni, nie dało się ich nie lubić. Za to postać Yvonne była tak bardzo irytujący, ale każdy kto sięgnie po tę pozycję bedzie dobrze wiedział, że zapałanie do niej sympatią graniczy z cudem. Do tego jeśli nie przepadacie za motywem świąt w książkach to tu możecie być spokojni. Tutaj nie czuć go aż tak bardzo, jest on jedynie tłem dla wydarzeń ze "Świątecznego nieporozumienia".

[ współpraca reklamowa ]

W grudniu staram się głównie czytać książki świąteczne, aby poczuć ten magiczny klimat. "Świąteczne nieporozumienie" to dla mnie bardzo dobra pozycja na ten czas, ponieważ mamy Londyn, światełka, śnieg i dwoje ludzi, którzy przypadkiem stają się współlokatorami.
Harper od wielu lat skupia się wyłącznie na pracy, a klimat świąt nie robi na niej żadnego wrażenia. Tuż przed świętami przygotowuje się do wyjazdu do Paryża, gdzie ma dostać awans. Niestety, ale wszystko się komplikuje i Harper jest zmuszona wynająć na miesiąc mieszkanie, a zbieg okoliczności sprawia, że ląduje pod jednym dachem z Holandem - przystojnym, ale i irytującym Amerykaninem. Jak potoczy się ich życie przez ten miesiąc? Czy będą w stanie wspólnie egzystować mimo dość brutalnego początku znajomości?
To bardzo przyjemna powieść świąteczna. Uważam nawet, że bardzo blisko do określenia jej mianem "motylkowej". Jest tu motyw od wrogów do kochanków i bardzo mi się on podobał. Myślę, że Holdena spokojnie można nazwać współczesnym dżentelmenem, chociaż sypialni Harper nie oddał od razu.
Muszę przyznać, że oprócz głównego wątku miłosnego mamy tutaj kilka też pobocznych, które ładnie splatają się z głównym i go dopełniają. Poznaliśmy lepiej Harper oraz to dlaczego tak bardzo rzuciła się w wir pracy i w nim zatraciła. Bardzo kibicowałam jej, aby w końcu się ocknęła i przestała tak bardzo gonić za karierę, bo to nie jest tego warte.
Naprawdę dobrze się bawiłam czytają perypetię Harper i Holdena. Nie jest to powieść idealna, ale na zimowy i świąteczny czas na pewno dobra.

W Londynie roi się od choinek i bożonarodzeniowych dekoracji. Jednak Harper nie czuje magii świąt. Skupia się na pracy, bo to zawsze wychodzi jej najlepiej. Lekceważąc świąteczny klimat, przygotowuje się do wyjazdu z kraju i obiecanego awansu. Jednak w wyniku nieporozumienia Harper ląduje w jednym mieszkaniu z wrednym i – niech to szlag – pociągającym Amerykaninem. W dodatku w firmie zaczynają dziać się dziwne rzeczy. Czy ten rok skończy się dla niej tak, jak to sobie zaplanowała?
Holden przyjeżdża do Londynu w interesach. Ma tu zostać przez miesiąc, a później wrócić do spokojnego życia w Nowym Jorku, gdzie spędzi święta z rodziną. Wszystko jednak nieco się komplikuje, gdy na jego drodze staje pyskata Brytyjka, która uznaje go za włamywacza i wymierza mu cios parasolem. Między tą dwójką rodzi się niechęć, która szybko zmienia się w pożądanie.
"Świąteczne nieporozumienie" to lekka komedia romantyczna, idealna na odmóżdżenie. Wszystko zaczyna się od pomyłki, potem przychodzi w niechęć a na końcu pożądanie i uczucie. Styl autorki jest lekki i przyjemny, nie wiadomo kiedy, a już był koniec. W historii jest wiele zabawnych sytuacji, wiele żenujących ale również wzruszających i chwytających za serce. Ta historia pokazuje, że warto walczyć o swoje, doceniać siebie i to, co robimy, chociaż nie każdy docenia naszą pracę, pokazuje również, że warto walczyć o miłość, bo kto wie ale może to jedna taka na całe życie ? Miłość czasem nakłania do poświęceń.
Dzięki tej książce nie wczułam się w klimat świąt ale i tak miło spędziłam ten czas.

Takie tam do krojenia sałatki.....tak bardzo przewidywalna, że do majonezu pasuje

To - po prostu - lekka literatura na Święta. Przeczytałam. Zdecydowanie wolę serię kryminalną autorki, jednak dla rozluźnienia można sięgnąć i się odprężyć.
Polecam ;)

Polecam ;)

Do połowy książki można było to jeszcze określić jako miły, świąteczny romansik, ale druga połowa fatalna, chaos, bieg wydarzeń przyspieszony 100 razy, jakby akcja nie miała miejsca w przeciągu 2 tygodni tylko co najmniej 2 lat, a opisy erotycznych interakcji ohydne, najgorsze z jakimi miałam styczność, nie dało się tego czytać. W pewnym momencie miałam ochotę porzucić lekturę, ale dobrnęłam do końca tylko po to, żeby z czystym sumieniem móc się wypowiedzieć na temat tej pozycji. Nie polecam.

2020 użytkowników ma tytuł Świąteczne nieporozumienie na półkach głównych
468 użytkowników ma tytuł Świąteczne nieporozumienie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Świąteczne nieporozumienie

Okładka książki Grzeszne święta Anna Bellon, J.B. Grajda, K.N. Haner, Kinga Litkowiec, Agnieszka Siepielska, Agata Suchocka, Paulina Świst, Anna Szafrańska, Marta W. Staniszewska, Anna Wolf

Cytaty z książki Świąteczne nieporozumienie

Katarzyna Bester Świąteczne nieporozumienie Zobacz więcej