Tętniące serce

Okładka książki Tętniące serce autora Selma Lagerlöf,
Okładka książki Tętniące serce
Selma Lagerlöf Wydawnictwo: Wydawnictwo Polskie Seria: Biblioteka Laureatów Nobla klasyka
klasyka
Biblioteka Laureatów Nobla
Kejsarn av Portugallien
1938-01-01
1938-01-01
Franciszek Mirandola

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Tętniące serce w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tętniące serce

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tętniące serce

Mnie niestety nie porwała, ledwo dotrwałam do końca. Rozwleczona historia, z niezręcznymi dialogami.

Piękna opowieść o miłości ojca do córki. Autorka interesująco przedstawiła to na kanwie ówczesnych obyczajów ludowych. Wątek tęsknoty podtrzymuje ciekawość aż do samego końca. Spodziewałem się czegoś trącącego myszką, a tu takie zaskoczenie.

Tak się nieśmiało rozkręcała, jako urocza historia dla całej rodziny (z humorem, a także wychowawcza)... A ostatnie rozdziały spowodowały, że całą poduszkę mam mokrą od łez. Bardzo smutna i bardzo piękna historia.

614 użytkowników ma tytuł Tętniące serce na półkach głównych
99 użytkowników ma tytuł Tętniące serce na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tętniące serce

Okładka książki Mistrzowie opowieści. Skandynawska zima Hans Aanrud, Elin Bengtsson, Þórir Bergsson, Minna Canth, Stig Dagerman, Inger Edelfeldt, Karin Erlandsson, Frode Grytten, Viktor Arnar Ingólfsson, Santeri Ivalo, Roy Jacobsen, Jonas Karlsson, Malin Kivelä, Juha-Pekka Koskinen, Selma Lagerlöf, Kim Leine, Óskar Árni Óskarsson, Tiina Raevaara, Ingvild H. Rishøi, Raija Siekkinen, Hjalmar Söderberg, Britta Stenberg, Laila Stien, Tarjei Vesaas, Elin Wägner, Charlotte Weitze
Okładka książki Mistrzowie opowieści o kobiecie. Od Virginii Woolf do Agnieszki Szpili Chimamanda Ngozi Adichie, Margaret Atwood, Ingeborg Bachmann, Lucia Berlin, Dino Buzzati, Radka Denemarková, Tove Jansson, Han Kang, Selma Lagerlöf, Clarice Lispector, Sándor Márai, Herta Müller, Charlotte Perkins Gilman, Edgar Allan Poe, Cora Sandel, Agnieszka Szpila, Ludmiła Ulicka, Virginia Woolf, Xi Xi, Marguerite Yourcenar, Oksana Zabużko
Okładka książki Mistrzowie opowieści. Święta, święta... Hans Christian Andersen, Paul Arène, Lucia Berlin, Elizabeth Bowen, Truman Capote, Angela Carter, Anton Czechow, Fiodor Dostojewski, O. Henry, Langston Hughes, Tove Jansson, Selma Lagerlöf, Laurie Lee, Joaquim Maria Machado de Assis, Irène Némirovsky, Frank O’Connor, Grace Paley, Damon Runyon, Saki, Wolfdietrich Schnurre, Dylan Thomas, Mário de Andrade
Okładka książki Mistrzowie opowieści. Skandynawskie lato Naja Marie Aidt, Hans Christian Andersen, Kjell Askildsen, Mikkel Bugge, Stig Dagerman, Tove Ditlevsen, Sophie Elkan, Karin Fossum, Lars Gustafsson, Jónas Hallgrímsson, Tove Jansson, Elísabet Kristín Jökulsdóttir, Juha-Pekka Koskinen, Selma Lagerlöf, Halldór Kiljan Laxness, Rosa Liksom, Astrid Lindgren, John Ajvide Lindqvist, Merethe Lindstrøm, Bodil Malmsten, Harry Martinson, Dorthe Nors, Cora Sandel, Raija Siekkinen, Amalie Skram, Hjalmar Söderberg, Tarjei Vesaas, Kjell Westö

Cytaty z książki Tętniące serce