Książę Cieni

Okładka książki Książę Cieni autora Aleksandra Polak, 9788366381025
Okładka książki Książę Cieni
Aleksandra Polak Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Circus Lumos (tom 3) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Circus Lumos (tom 3)
2019-09-04
2019-09-04

Kup Książę Cieni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Książę Cieni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Książę Cieni

Od momentu w którym czytałam ostatni tom minął ponad rok, przez co bałam się, że mogę mieć problem z ponownym zaangażowanie się w historię. Na szczęście moje obawy się nie sprawdziły, a fabuła zaciekawiła mnie już od samego początku. Historia nie pozwala się nudzić, gdyż raz za razem, dzieje się coś ciekawego. Autorka fajnie utrzymuje napięcie, przez co nie mogłam się od książki oderwać i przeczytałam ją za jednym zamachem. Muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyła i serdecznie polecam wam całą serię.

Z tomu na tom jest tylko lepiej.
Pomijając trochę przydługie opisy popisów cyrkowych, to jestem bardzo zadowolona. W tej części w końcu na prawdę się coś dzieje, na końcu aż za dużo i muszę przyznać że trochę mnie to zmiażdżyło. Pomimo tego, że pod koniec zaczynałam podejrzewać kilka scenariuszy jak może skończyć się ta historia to i tak emocjonalnie popłynęłam, już dawno nie wzruszyłam się czytając książkę.

Z tomu na tom jest tylko lepiej.

Przez większość książki po prostu dobrze się bawiłam. Polubiłam i przywiązałam się do tej historii i bohaterów już wcześniej, więc teraz w końcu po latach chciałam poznać zakończenie tej trylogii. A ono i tym samym końcówka tej książki kompletnie zmiotło mnie z planszy. Odjęło mi mowę, czułam, że w oczach mam łzy. Kompletnie nie spodziewałam się czegoś takiego i mam złamane serduszko po przeczytaniu tej książki.

472 użytkowników ma tytuł Książę Cieni na półkach głównych
118 użytkowników ma tytuł Książę Cieni na półkach dodatkowych

Aleksandra Polak
Aleksandra Polak
Absolwentka koreanistyki na Uniwersytecie Warszawskim, a zarazem miłośniczka podróży dalekich i bliskich. Pierwszą powieść napisała w podstawówce w całkiem grubym zeszycie w kratkę, którego okładkę ozdobiła zawijasami wykonanymi korektorem. Jest zakochana w urokliwych zakątkach Gdańska. Spacerując pomiędzy jego wąskimi ulicami, notuje wszystkie pomysły, światy i sceny, które ożywają w jej głowie. Gdy pisze, porzuca rzeczywistość, lecz poza tymi incydentami stara się twardo stąpać po ziemi. Najchętniej czyta Johna Greena i Carlosa Zafóna, z sentymentem powraca do Harry’ego Pottera. Uparcie wierzy w magię i spełnianie marzeń, a uśmiech traktuje jako lek na wszystkie zmartwienia. Autorka fantastycznej serii „Circus Lumos”.

Cytaty z książki Książę Cieni