Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja

- literatura obyczajowa, romans
- Pensjonat Leśna Ostoja (tom 3)
- 2019-06-19
- 2019-06-19
Stary, uroczy dworek w leśnej głuszy, pensjonat Leśna Ostoja, kolejny raz otwiera swoje podwoje!
Drzewie przez długi czas było dla Justyny i jej bliskich oazą spokoju. Tutaj, wśród bujnej przyrody i oddanych przyjaciół odnaleźli w sobie wielkie pokłady wrażliwości i pogody ducha. Tu nauczyli się dostrzegać piękno otaczającego ich świata. Pobyt w pensjonacie dodawał im sił w zmaganiach z codziennymi problemami.
Tym razem nad Leśną Ostoją i jej nowymi właścicielami zbiorą się wyjątkowo groźne i ciemne chmury. Justynę i jej bliskich czeka wiele wyzwań i trosk, które postawią pod znakiem zapytania ich dalsze życie w Drzewiu. Ktoś będzie próbował zniszczyć ich spokój. Czy razem uda im się pokonać trudne chwile? Czy nad ukochanym pensjonatem znów rozbłyśnie słońce?
Daj się przenieść w miejsce, oddalone od miejskiego zgiełku, w którym tak łatwo się zatracić i na powrót poczuć bliskość otaczającej nas przyrody
Kup Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja w ulubionej księgarni
Oceny książki Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja
977 użytkowników ma tytuł Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja na półkach głównych- Przeczytane 767
- 2019 26
- 2021 24
- Legimi 15
- 2022 13
- 2024 12
Tagi i tematy do książki Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja
Cytaty z książki Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja
A ktoś mądry i prześliczny powiedział mi niedawno, że może lepiej być dla siebie świętem niż codziennością. I ja się z nim zgadzam, wiesz?
Jeśli mi się zabijesz to mi do domu nie wracaj.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja
„Spotkanie w Pensjonacie Leśna Ostoja” to kolejna część z życia bohaterów w Drzewiu. Justyna świetnie radzi sobie z funkcjonowaniem pensjonatu. Spotyka ją wiele nieprzyjemnych i niebezpiecznych dla jej życia sytuacji, które pokazują, że pozytywne myślenie, grono przyjaciół, patrzenie i działanie z humorem i nieustraszona wola są w stanie przezwyciężyć wszystko. Pełna optymizmu i wiary, że dobro zawsze zwycięża napawa pozytywnym myśleniem nad własnym działaniem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna opowieść o podejmowaniu nowych wyzwań.
Piękna opowieść o podejmowaniu nowych wyzwań.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNapisana z humorem kontynuacja losów bohaterów poprzednich dwóch części związanych z Leśną Ostoją. Wciągnęłam się i zaczytałam w serie Joanny Tekieli. Gorąco polecam!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra rozrywka. Opisane sytuacje związane z pensjonatem Leśna Ostoją pozwalają odłączyć się od biegu dnia codziennego i odpocząć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna ta Trylogia,takalekka ,zwyczajna a mimo to magiczna ...w zgiełku miasta zapominamy jak.magiczny jest śpiew ptaków i szum drzew...sięgnij po nią a nie pożałujesz 🥰😍🥰🥰
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciepła i nostalgiczna opowieść. Na pochmurne dni i niewesołe myśli. Aż chce się człowiek przenieść to tego świata.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak jak myślałam bardzo przyjemna lektura. Justyna stawiła czoła wszelkim przeciwnościom losu i wszystko skończyło się pomyślnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo dramatycznych zdarzeń książka pełna optymizmu i pozytywnej energii. Dobrze, że w książkach są takie miejsca do których można się przenieść w wyobraźni.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Spotkanie w pensjonacie Leśna Ostoja" to trzeci tom serii i warto czytać je po kolei.
Klimat tej wioski przypomina mi nieco Wilkowyje z serialowego "Rancza"- jedni na drugich mogą narzekać, ale jak ktoś chce komuś zaszkodzić, to ma przeciw sobie całą wieś. Lubię ten motyw zarówno w książkach jak i serialach. To co mnie przekonuje i powoduje, że tą serię mogę nazwać ciepłą i przytulną to spokój jaki płynie z tych powieści, nawet jeśli życie głównych bohaterów nie jest zbyt spokojne;) Spokój nie nuda - to chyba najlepiej oddaje to co chcę powiedzieć.
Ciesze się, że jest jeszcze jeden tom, w którym będę mogła zobaczyć co słychać u tych, z którymi się trochę zżyłam orzez te trzy tomy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny rok spędzony w pensjonacie Leśna Ostoja przyniósł smutek i radość, wzruszenia i śmiech. Jak to w życiu Justyny bywa, nie mogło być zbyt spokojnie, więc ona i jej bliscy musieli stawić czoła temu, kto chciał ich wykurzyć z pensjonatu.
Klimat tej wioski przypomina mi nieco Wilkowyje...
Wciągająca i zabawna. Uwielbiam Drzewie i jego mieszkańców!
Wciągająca i zabawna. Uwielbiam Drzewie i jego mieszkańców!