Tam, gdzie rodzi się magia

Okładka książki Tam, gdzie rodzi się magia autora Joanna Tekieli, 9788384027141
Okładka książki Tam, gdzie rodzi się magia
Joanna Tekieli Wydawnictwo: Filia literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2025-10-15
2025-10-15

Kup Tam, gdzie rodzi się magia w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Tam, gdzie rodzi się magiai

Mozaika losów w świątecznej scenerii

1175 759 113

Oceny książki Tam, gdzie rodzi się magia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tam, gdzie rodzi się magia

Krótkie opowiadania, które pozwalają wrócić do ulubionych bohaterów? Co myślicie o takim zabiegu, a gdyby ich wszystkich wrzucić w wir przygotowań do świąt?! Czyż nie brzmi to uroczo?

“Tam, gdzie rodzi się magia” to książka opowiadająca losy bohaterów z innych powieści autorki, z wielkim bólem serca przyznaję, że nie czytałam tych książek, przez co czułam się czasem ciut zagubiona. Jednak ciepło i cudowny styl autorki sprawił, że z przyjemnością brnęłam przez zaspy, którymi obsypane zostały historie.

Jest to książka idealna dla fanów autorki, ale i dla tych, którzy po prostu potrzebują otulenia z garścią emocji. Te opowiadania przekonały mnie do stylu pisania pani Joanny i z miłą chęcią poznam pełne historie bohaterów.

„Tam, gdzie rodzi się magia” to mozaika losów bohaterów połączonych wspólnym, wyjątkowym, przedświątecznym czasem, który zmusza do refleksji i odnalezienia tego, co w życiu najważniejsze. Magia łączy 5 cykli autorki.
Każda z opowiadań wnosi swój niepowtarzalny urok i zabiera nas w całkowicie odmienne miejsca, mimo że łączy je ta sama tematyka i magia Świąt Bożego Narodzenia. „Śnieżyca nad Jeziorem Zapomnienie”, zabiera do małej społeczności w Zapomnie, gdzie Daniel i Iga, muszą zmierzyć się z różnymi wizjami na temat idealnych świąt. Dowiadujemy się, jak ważna jest komunikacja międzyludzka w związkach i unikanie niedopowiedzeń.
„Choinka w Podgórowie”, przenosi nas do „Schroniska w Podgórowie”. Śledzimy tu rodzinne przygotowania do świąt oraz perypetie małego Adasia.
Z kolei w „Szczodrych darach Wszebory” powracamy do miejsca, gdzie wszystko się zaczęło, a magia Świąt, pozwala odnaleźć prawdę i daje nadzieję na lepsze jutro.
„Świąteczne wyzwania Dębowego Uroczyska” są pełne humoru. Niespodziewany wyjazd Eryka zrzuca świąteczne przygotowania na barki Aliny i Przemka, którzy nie mają talentu kulinarnego. Przeżywają zabawne perypetia, które niosą ze sobą ważne przesłanie o współpracy, improwizacji i radości płynącej ze wspólnego pokonywania wyzwań.
Z kolei „Gwiazdka w Pensjonacie Leśna Ostoja”, w którym szykowany jest świąteczny jarmark, zaproponowany przez Igora oraz konkurs na najładniejszą bombkę i choinkę. Na jarmarku pojawia się wyjątkowy gość i wzbudza falę emocji i oczekiwań. Wszystko toczy się wśród świątecznej krzątaniny, przypominając o potrzebie wspólnych działań
„Tam, gdzie rodzi się magia” pokazuje nam, że prawdziwa magia świąt to ludzie i ich emocje, uczucia, zachowania, które tworzą tę magiczną atmosferę.

Zbiór opowiadań nawiązujący do pozostałych książek autorki.

Zbiór opowiadań nawiązujący do pozostałych książek autorki.

435 użytkowników ma tytuł Tam, gdzie rodzi się magia na półkach głównych
89 użytkowników ma tytuł Tam, gdzie rodzi się magia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tam, gdzie rodzi się magia

Joanna Tekieli
Joanna Tekieli
Krakowianka z urodzenia i zamiłowania. Ukończyła polonistykę. Uwielbia dobrą kawę, kocha ciszę, czytanie książek i piesze wędrówki po górach i dolinach. Wydała cztery powieści z cyklu o pensjonacie Leśna Ostoja oraz „Szlak Srebrnych Mgieł”.

Cytaty z książki Tam, gdzie rodzi się magia

Joanna Tekieli Tam, gdzie rodzi się magia Zobacz więcej