Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia

Okładka książki Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia autora Marcin Podolec, 9788366128132
Okładka książki Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia
Marcin Podolec Wydawnictwo: Kultura Gniewu Cykl: Bajka na końcu świata (tom 4) Seria: Krótkie Gatki komiksy
komiksy
Bajka na końcu świata (tom 4)
Krótkie Gatki
2019-05-25
2019-05-25

Kup Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia

W dotychczasowych trzech tomach Bajka i Wiktoria spotykały głównie pojedyncze istoty, ale nigdy żadnej bardziej zorganizowanej społeczności. W tomie czwartym postanowiono zaprezentować pewną grupę istot.

Tom rozpoczyna się od kolejnej retrospekcji Bajki. Zostaje ujawnione co się z nią działo zanim trafiła do schroniska. Jest to historia poruszająca tematy wolności, przyjaźni i bezpieczeństwa. Bardzo fajnie wypada w zestawieniu z obecną relacją z Wiktorią.

Następnie obie bohaterski spotykają społeczność.. gołębi. Jest to bardzo zabawna i pomysłowa historia pokazująca alternatywną wizję społeczeństwa w postapokaliptycznym świecie. Na dodatek pod koniec bohaterki muszą dokonać dosyć trudnej decyzji, a także pojawia się nowy tajemniczy artefakt.

Rysunki są dosyć proste, ale dobrze pasują do bajkowo-postapokaliptycznej opowieści. Mam jednak mały zarzut do przedstawienia jednego rasowego psa w retrospekcji – ciężko się zorientować co to jest za rasa.

Jest to moim zdaniem najlepszy tom serii. Jest tutaj zarówno zabawnie, jak i dramatycznie. Tym razem nawet starsi czytelnicy znajdą tu coś dla siebie.

Fajny komiks. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam

Fajny komiks. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam

Dlaczego, ach dlaczego, komiks kończy się w tak dramatycznym momencie! :) Moje dzieci właśnie najbardziej przeżywały końcówkę i niewiadomą - co dalej?

Bardzo dobrze wykonany strategiczny zabieg rozbudzenia ciekawości czytelnika. Oczywistym jest, że musimy kupić kolejną część, żeby zobaczyć jak potoczyły się dalej losy naszych bohaterek :)

W tej części Bajka z Wiktorią trafiają do świata gołębi - to oznacza, że na świecie jest życie! Musimy mieć nadzieję, że są też gdzieś rodzice! Tak więc czytajcie, kupujcie dzieciom - jeden z najlepszych komiksów dla dzieci w Polsce :)

W tej części Bajka z Wiktorią...

117 użytkowników ma tytuł Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia na półkach głównych
60 użytkowników ma tytuł Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia

Cytaty z książki Bajka na końcu świata 4. Opowieść gołębia