Okładka książki Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci autora Tomi Ungerer, 9788361488637
Tomi Ungerer Wydawnictwo: Format literatura dziecięca
literatura dziecięca
Ni oui ni non - reponses a 100 questions philosophiques d'enfants
2019-11-01
2019-11-01
Dorota Hartwich

Kup Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci

Bardzo fajna książką. Co do niektórych odpowiedzi na pytania w lekturze mam troszkę inne zdanie, ale wiadomo, każdy ma inną opinię. Odpowiedzi mogą przeczytać dzieci, lecz dorośli także żeby przygotować sie na pytania od dziecka. Bardzo ksiązka mi się podobala, mimo że mam 11 lat.

Grunt, to nie mieć sprecyzowanych oczekiwań.

Ja miałam. Zdawało mi się, że to książka, po pierwsze, popularnonaukowa: prostym językiem, ale w rzeczowy, naukowy sposób tłumacząca pewne zjawiska. Po drugie zaś, że spełnia poradnikową funkcję: dostarcza rodzicom (dziadkom, wujkom, ciociom, pedagogom) gotowych, mądrych odpowiedzi na pytania, które usłyszą od dzieci.

No nie, żadne z powyższych. "Dlaczego ja" po prostu filozoficzne gawędy - trochę wspominkowe, trochę publicystyczne, a trochę od rzeczy - starszego pana. Gdyby podejść do tej książki od tej strony, to ma jakiś urok. Pięknie zilustrowana i wydana.

Grunt, to nie mieć sprecyzowanych oczekiwań.

No nie,...

26 użytkowników ma tytuł Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci na półkach dodatkowych

Okładka książki Miasto potwór Joanna Guszta, Przemysław Liput
Miasto potwór Joanna Guszta, Przemysław Liput
Okładka książki Wilcza nora Marie Muravski, Anna Starobiniec
Wilcza nora Marie Muravski, Anna Starobiniec
Okładka książki Milion miliardów Świętych Mikołajów Marika Maijala, Hiroko Motai
Milion miliardów Świętych Mikołajów Marika Maijala, Hiroko Motai

Cytaty z książki Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci

Tomi Ungerer Dlaczego ja to ja, a nie ty. Odpowiedzi na 100 najbardziej nurtujących pytań zadanych przez dzieci Zobacz więcej