Kot Amadeus w Sopocie

2019-02-19

Kup Kot Amadeus w Sopocie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kot Amadeus w Sopocie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kot Amadeus w Sopocie

Powieść tak zabawna, że mnie szczęka rozbolała od głośnego śmiechu. Książka tak magiczna, że podczas lektury zapomniałem o gotowaniu obiadu dla żony. Gdy wróciła z pracy dostałem ścierką po głowie. Historia tak mroczna, że potem w nocy kila razy się budziłem i sprawdzałem czy wciąż jestem facetem, czy już kotem. Fabuła nawiązywała do innej literatury, więc musiałem przeglądać wszystkie książki Agaty Chrystie w poszukiwaniu tej właściwej. Za bałagan w bibliotece znowu dostałem po głowie. Żeby sprawdzić pewne szczegóły czytałem ją po raz drugi, jednak tym razem w kasku rowerowym, bo żona ze ścierką w dłoni wciąż kręciła się po mieszkaniu. Patrzyła na mnie z dziwnym błyskiem w oku. Potem sprawdzałem w Internecie kto uczestniczył w słynnych spotkaniach na plaży w Sopocie. Żona zauważywszy roznegliżowane panienki na ekranie komputera po raz kolejny wychłostała mnie ścierą, a potem odłączyła kompa od prądu. Dostałem szlaban. Na szczęście nie zakazała mi czytania.

Powieść "Kot Amadeus w Sopocie" Karola Kłos czytałem całą noc, a potem przykryłem się kołdrą przez głowę i odsypiałem. Śniło mi się, że jestem kotem i drapię piękne dziewczęta po łydkach, a one za nic nie chcą mnie wziąć na ręce. To było strasznie deprymujące przeżycie. Po obudzeniu drżałem na całym ciele i miałem podwyższoną temperaturę. Teraz już rozumiem dlaczego kot podchodząc do kotki na dachu nie pyta jej o zgodę, tylko bierze to co mu natura dyktuje. Rozumiem też dlaczego kotki drą się pod niebiosa i skowyczą na całe osiedle. Od teraz będę miał więcej empatii dla kotów.

"Kot Amadeus w Sopocie" jest powieścią postmodernictyczną, czyli postnowoczesną, czyli po prostu zwariowaną. Prawdziwe życie nie jest romansem, tylko raczej mozaiką wielu różnych wydarzeń, wielu przeżyć, z czego znaczna część życia jest poświęcona na sen.

87 użytkowników ma tytuł Kot Amadeus w Sopocie na półkach głównych
31 użytkowników ma tytuł Kot Amadeus w Sopocie na półkach dodatkowych

Karol Kłos
Karol Kłos
Elektryk, były redaktor lokalnej prasy (Jastarnicko Kleka),reporter mediów elektronicznych (Wiadomości24.pl),fotograf amator, latarnik.

Okładka książki Granice wyobraźni Grażyna A. Adamska, Sandra Czoik, Krzysztof T. Dąbrowski, Anna Langner, Kamila Malec, Camille O'Naill, Emilia Szelest, Anna Tuziak, Patrycja Żurek

Cytaty z książki Kot Amadeus w Sopocie

Dodaj cytat z książki Kot Amadeus w Sopocie