Soulless

- 2018-08-23
- 2018-08-23
- 2016-02-23
- Sylwia Chojnacka
Mroczny i seksowny finał uwielbianej serii King
Bear siedzi w więzieniu za przestępstwo, którego nie popełnił. Ucieczka jest jedyną rzeczą, o jakiej marzy przystojny i niebezpieczny motocyklista. Wie, że musi się wydostać z więzienia, bo jego ukochana jest tam, gdzie nie może jej chronić.
Thia ukrywa się, pozostając pod opieką przyjaciół Beara. Stara się być cierpliwa i czekać, ale miesiące bez kontaktu z nim są jak tortura. Nadszedł czas, by zawalczyć o powrót ukochanego mężczyzny.
Jedynym sposobem na przetrwanie tych dwojga będzie pójście na wojnę z Choppem, niebezpiecznym przywódcą gangu motocyklowego.
Bear i Thea stoczą walkę na śmierć i życie o swoje prawo do miłości
Kup Soulless w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Soulless
"TESKNILISCIE ZA MNĄ (...)" no noc tego nie przebije
Czytam dalej
"TESKNILISCIE ZA MNĄ (...)" no noc tego nie przebije
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytam dalej
Dawno nie czytałem czegoś tak szmatławego. Namiętna miłość w świecie motocyklowych gangów to doskonały temat dla tandety, którą podobna literatura jest. Z reguły unikam takiej szmiry, ale czasem różne zbiegi okoliczności sprawiają, że w moje ręce trafia coś w tym stylu. Kupiłem tę powieść za bezcen w bibliotecznej wyprzedaży, bo w księgarni na pewno bym nie ryzykował. Ilość wysokich not świadczy, że tego typu romansowo – awanturnicza produkcja pseudoliteracka ma swoich zwolenników. Cóż, de gustibus...Ale ja tego nie trawię. Nigdy więcej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmocje, chwilę grozy i zaskakujący finał, a właściwie epilog.
Tu w tej książce było bardzo widać przemianę głównych bohaterów. Ona bardziej dojrzała, a on dostrzegł, że wokół niego nie musi być tak źle, jak sam sobie czynił. Ona go zmieniła, a właściwie w pewnym sensie przywróciła jego dawną postać.
Niesamowite byly sceny, które trzymały w napięciu. Aż za szybko chciałam przez nie przebrnąć, żeby dotrzeć do spokojniejszych momentów. Były też bardzo wzruszające i szokujące fragmenty. Jednym słowem tu był istny rollercoaster.
Emocje, chwilę grozy i zaskakujący finał, a właściwie epilog.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część zdecydowanie bardziej mi się podobała, choć było chyba najbardziej drastycznej niż poprzednie. Oczywiście jak zawsze pod koniec musiało być bardzo emocjonująco i dramatycznie, wręcz nawet horror.
Fantastyczna.
Fantastyczna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedno trzeba pani Frazier przyznać: wie, jak kończyć poszczególne tomy, żeby zaciekawiony czytelnik sięgnął po kolejną część. Już byłam zdecydowana zakończyć na tym tomie, ale ciekawość jest silniejsza :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam.
Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to czwarty tom serii "The King". A zarazem drugi tom opowiadający o życiu i problemach mężczyzny, na którego mówią Bear. Książka, którą czyta się z zapartym tchem. Ciągle coś się dzieje. Jednocześnie jest w niej bardzo dużo scen erotycznych.
10 gwiazdek przez wzgląd na kilka słów, które znajdują się na ostatnich stronach tej książki, a mianowicie:
"- Tęskniliście za mną, skurwiele?" 😉
Kto wie o co chodzi, ten wie. I właśnie ten fakt podniósł moją ocenę tej książki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBear oraz Thia nie są moimi ulubionymi postaciami z tej serii. Jednak ich historia zaciekawiła mnie.
10 gwiazdek przez wzgląd...
Okazuje się że całe Twoje życie było kłamstwem. Jedną wielką tajemnicą. Rodzina to nie tylko więzy. Rodzina to ludzie którzy są przy nas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo ludzie których strata boli. To ludzie którzy nawet po śmierci są z nami. A może i dosłownie.....
Kolejna część serii wartej przeczytania
Kolejna część serii wartej przeczytania
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to112/21 czytałam i była Ok, ale w głowie miałam cały czas ze chcę przeczytać historię Preppiego ;) ciekawiło mnie jak to rozwiążą, dużo się działo ale było tylko ponad to co normalnie uważałabym za przyjemne czytanie. Jak poprzednio może nie moja bajka.