Poland first to fight... czyli II wojna światowa

- historia
- Historia bez cenzury (tom 3)
- 2018-04-16
- 2018-04-16
Do trzech razy sztuka!
Byli polscy władcy, były wielkie koksy...nadszedł czas na trzecią część serii!
Oto przed Wami II wojna światowa bez cenzury!
Załóż mundur, zgarnij karabin pod pachę i wyrusz w podróż po najsłynniejszych frontach II wojny światowej. Poznaj tajemnice, o których nie dowiesz się z lekcji w szkole. Odkryj kulisy rozszyfrowania enigmy, unieś się w przestworza podczas bitwy o Anglię i dowiedz się, czemu zawsze to MY Polacy byliśmy FIRST TO FIGHT chociaż nikt się z nami nie cackał.
Kup Poland first to fight... czyli II wojna światowa w ulubionej księgarni
Oceny książki Poland first to fight... czyli II wojna światowa
1556 użytkowników ma tytuł Poland first to fight... czyli II wojna światowa na półkach głównych- Przeczytane 1 005
- Historia 33
- 2018 24
- Historyczne 17
- 2021 15

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poland first to fight... czyli II wojna światowa
Po prostu lubię tą serię. Oceniam ją pod względem humoru, faktów historycznych itp. Napisana luźnym językiem. Jeśli ktoś lubi historie jak najbardziej do relaksu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest idealna dla osób, które chcą zorientować się, jak wyglądała II wojna światowa. Na jej podstawie można zdecydować, które konkretne zagadnienia i wydarzenia warto zgłębiać bardziej szczegółowo. Polecam ją osobom takim jak ja. Tym, którym w szkole często brakowało czasu na dokładne omówienie II wojny światowej, ponieważ kończył się rok szkolny i nie było już przestrzeni na naukę historii własnego narodu.
Książka jest idealna dla osób, które chcą zorientować się, jak wyglądała II wojna światowa. Na jej podstawie można zdecydować, które konkretne zagadnienia i wydarzenia warto zgłębiać bardziej szczegółowo. Polecam ją osobom takim jak ja. Tym, którym w szkole często brakowało czasu na dokładne omówienie II wojny światowej, ponieważ kończył się rok szkolny i nie było już...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo lekturze pierwszych części serii z ciekawością sięgnęłam po trzecią — tym razem o II wojnie światowej. Styl Wojciecha Drwniaka, pełen humoru i przystępnego języka, sprawia, że nawet trudne tematy stają się zrozumiałe i wciągające. To świetna pozycja dla każdego, kto chce poznać historię bez cenzury, z dystansem, ale i szacunkiem do faktów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo polecam. Ciekawie napisana, inna niż wszystkie. Dużo faktów, zero bredni i przeciągania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna seria. świetnie sprawdza się w poszerzaniu wiedzy u licealistów. Dobrze, z dużym poczuciem humoru, lekko napisana, zachęca do czytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak wszystkie Drewniaka bardzo dobra,polecam
Jak wszystkie Drewniaka bardzo dobra,polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGenialna książka
Genialna książka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMożna zarzucić Panu Drewniakowi wiele:prosty czasami, nawet ordynanry język, mało akademicki charakter twórczości. Dla mnie jednakże są to zalety dla których polubiłam się z autorem. Dzięki prostemu językowi wręcz potocznemu czyta się szybko i przyjemnie. Historia przedstawiona w książce jest przyjemna w odbiorze. Zgodzę się z opinią, że taka historia w szkole byłaby dużo przyjemniejsza niż ta serwowana w podręcznikach. Dla mnie Historia Bez Cenzury jest jak najbardziej na tak.
Można zarzucić Panu Drewniakowi wiele:prosty czasami, nawet ordynanry język, mało akademicki charakter twórczości. Dla mnie jednakże są to zalety dla których polubiłam się z autorem. Dzięki prostemu językowi wręcz potocznemu czyta się szybko i przyjemnie. Historia przedstawiona w książce jest przyjemna w odbiorze. Zgodzę się z opinią, że taka historia w szkole byłaby dużo...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudna! Dzięki niej dowiedziałam się więcej niż na lekcjach historii w podstawówce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka reprezentuje podobny poziom co poprzednia część. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do formy, bo ta jest bardzo dobrze dobrana i się sprawdza. Przeszkadzała mi natomiast treść, która miejscami ociekała zbytnim patosem, przez co lektura wydawała się miejscami nudna, a nie powinna.
Stąd też ocena niżej od części 2, chociaż muszę przyznać, że Drewniak ma z czasem coraz lepsze pióro.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStąd też ocena niżej od części 2, chociaż muszę przyznać, że Drewniak ma z czasem coraz...