Trzy dni i jedno życie

Okładka książki Trzy dni i jedno życie autora Pierre Lemaitre, 9788328707474
Okładka książki Trzy dni i jedno życie
Pierre Lemaitre Wydawnictwo: Muza kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Trois jours et une vie
2017-09-27
2017-09-27
Joanna Polachowska

Kup Trzy dni i jedno życie w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Trzy dni i jedno życiei

W świecie małoletniego mordercy

666 428 114

Oceny książki Trzy dni i jedno życie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Trzy dni i jedno życie

Ani mi ona grzeje ani ziębi. Nie była jakaś zła, ciekawie przedstawione przemyślenia 12 latka o tym co zrobił, ciekawe zakończenie. Trochę to jak skończyły się poszukiwania według mnie jest grubymi nićmi szyte jednak największe zarzuty to bardzo dziwne 2 fragmenty.
1. Autor pisze zdanie o tym, że 12 latek rok wcześniej odkrył masturbacje i od tego czasu robi to w lesie. Po co? Dlaczego? Czemu mi potrzebna jest informacja o tym że 12 LATEK się masturbuje?
2. Autor pisze cały akapit, że do pokoju Antoina wchodzi chyba nastolatka, siostra Remiego, a Antoine się nią podnieca i próbuje ukryć że stanął mu. CZEMU? Ja nie wiem to już zakrawa o jakieś pdfowe nie wiadomo co. To na prawdę nie ma żadnego znaczenia dla fabuły. Nie rozumiem po co autor pisał takie zdania o dziecku
Przez te 2 aspekty nie wiem totalnie co myśleć o tej książce i raczej mam zamiar unikać autora

Trochę kryminał, trochę psychologiczna....
Wiele rozważań o psychice dwunastolatka, który w niesprzyjających okolicznościach stał się mordercą dziecka. Najciekawsze, jak poradzi sobie z takim piętnem. I tylko to mobilizowało mnie do przeczytania.

Trochę kryminał, trochę psychologiczna....

Jak dla mnie zbyt rozwleczona i nudna ta książka. Powtarzające się sytuacje potrafią zanudzić, nie jest to thriller ani kryminał.

612 użytkowników ma tytuł Trzy dni i jedno życie na półkach głównych
105 użytkowników ma tytuł Trzy dni i jedno życie na półkach dodatkowych

Pierre Lemaitre
Pierre Lemaitre
Francuski pisarz oraz scenarzysta. Popularność – we Francji i za granicą – zdobył jako autor powieści kryminalnych, z których kilka ukazało się w Polsce. Szczególnie ważny dla kariery pisarza okazał się rok 2013, kiedy to jego kryminał Alex nagrodzono CWA International Dagger, a powieści Do zobaczenia w zaświatach, wykraczającej poza ramy gatunku uprawianego dotąd przez Lemaitre’a, przyznano najważniejsze francuskie wyróżnienie literackie – Nagrodę Goncourtów. Pierre Lemaitre jest także współautorem scenariusza brawurowej ekranizacji Do zobaczenia w zaświatach, w reżyserii Alberta Dupontela, która w 2018 roku zdobyła aż 5 statuetek Cezara. W 2019 roku ukaże się kontynuacja tej powieści – Couleurs de l’incendie.

Cytaty z książki Trzy dni i jedno życie

Dodaj cytat z książki Trzy dni i jedno życie