Wielka afera w teatrze lalek

Okładka książki Wielka afera w teatrze lalek autora Beata Lewicka, 9788379154784
Okładka książki Wielka afera w teatrze lalek
Beata Lewicka Wydawnictwo: Skrzat literatura dziecięca
literatura dziecięca
2017-06-01
2017-06-01

Kup Wielka afera w teatrze lalek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wielka afera w teatrze lalek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wielka afera w teatrze lalek

„Wielka afera w teatrze lalek” to błyskotliwa opowieść o paczce przyjaciół, którzy trudnią się dość nietypowym, jak na swój wiek, detektywistycznym hobby. Z rozbrajającą ciekawością i szczerością przyglądają się wydarzeniom, analizują fakty oraz wyciągają wnioski. Książa jest genialnym zerknięciem, w pełen pasji i determinacji, dziecięcy świat. Z pewnością świetnie się sprawdzi w rękach kilku i kilkunastolatka, szybko przyciągając uwagę fabułą, świetnie ukazując teatralną rzeczywistość.

Recenzja: http://mamao.pl/wielka-afera-teatrze-lalek-beata-sarnowska/

Mali detektywi w akcji

Na początku poznajemy czwórkę detektywów, którzy postanawiają zerwać się z teatralnej lekcji, by rozwiązać sprawę zaginięcia kukły Królowej Śniegu, wypożyczonej z Danii. Kama, Zuza, Krzysiek i Święty zamierzają znaleźć sprawcę i odnaleźć kukłę. Dzieciaki krążą po pomieszczeniach teatru, od krawcowej po garderoby, znajdując coraz kolejne części układanki. Sprytni mali detektywi mają swoich podejrzanych, więc robią wszystko co w ich mocy, by prawda wyszła na jaw, a kukła się odnalazła. Emocjonujące poszukiwania trwają i choć detektywi zostają przyłapani na śledztwie, nie dają za wygraną.

Lista podejrzanych

Z każdym kolejnym rozdziałem, a właściwie aktem, jak na teatralną akcję przystał, nasi bohaterowie wpadają na kolejne tropy. Na ich liście podejrzanych znajduje się krawcowa, portier, szatniarka czy aktor, który prowadził lekcję o kulisach pracy w teatrze. Kolejne elementy detektywistycznej układanki zaczynają tworzyć całość, co prowadzi do pozytywnego rozwiązania sprawy zaginięcia kukły Królowej Śniegu. Kto okazał się winny? Tego dowiecie się po przeczytaniu wciągającej lektury, nie tylko dla najmłodszych.

Wielka afera w teatrze lalek

Wielka afera w teatrze lalek autorstwa Beaty Sarnowskiej wprowadzi was w świat tajnych poszukiwań, niezwykłej przygody i determinacji młodych detektywów. Niezwykłą dawkę humoru i błyskotliwości uzupełniają piękne ilustracje, których autorem jest Artur Nowicki. Pamiętajcie, że w teatrze często dzieją się dziwne rzeczy… Sprawdźcie sami, co takiego wydarzyło się w Olsztyńskim Teatrze Lalek.

Mali detektywi w akcji

21 użytkowników ma tytuł Wielka afera w teatrze lalek na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Wielka afera w teatrze lalek na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wielka afera w teatrze lalek

Beata Lewicka
Beata Lewicka
Beata Lewicka, publikująca pod pseudonimem Sarnowska, zadebiutowała powieścią „Tajemnica zaginionej kotki”, która zdobyła uznanie jury w konkursie polskiej sekcji „Ibby Książka Roku 2016” i została wpisana na listę bis. W swoich książkach wykorzystuje motywy gry miejskiej, historię miasta oraz lokalne zabytki, łącząc je w detektywistyczną zagadkę, którą bohaterowie, wspólnie z czytelnikiem, rozwiązują. Urodziła i wychowała się na Mazurach, ale swoją przyszłość związała z Warmią, gdzie mieszka po dziś dzień.

Cytaty z książki Wielka afera w teatrze lalek

Dodaj cytat z książki Wielka afera w teatrze lalek