American Daydream

2016-11-22

Kup American Daydream w ulubionej księgarnii

Oceny książki American Daydream

OPINIE i DYSKUSJE o książce American Daydream

Książka, która przenosi w czasie :) Mogłam powspominać moje studenckie podróże po USA, szalone przygody, wrażenia i ludzi poznanych na szlaku. Już sam tytuł przyciąga uwagę, a reportażowo - pamiętnikowy styl autorki sprawia, że książkę pochłania się w jeden wieczór. Fajne spojrzenie z lotu ptaka na znane i nieznane miejsca w USA - choć książka wydana była kilka lat temu, wciąż może służyć za swego rodzaju poradnik, jak zaplanować trasę amerykańskiego roadtripu.
Żałuję tylko, że niektóre przygody były opisane tak krótko!... Poczytałabym więcej i więcej o niektórych spotkaniach czy doświadczeniach :)

Ciekawa i wciągająca opowieść o amerykańskim śnie, który nie zawsze okazuje się spełnieniem marzeń. Autorka z dużą wrażliwością opisuje najpierw pracę, a następnie podróż po najsłynniejszych parkach narodowych i najważniejszych atrakcjach turystycznych Stanów Zjednoczonych. Całość kończy się puentą, skłaniającą do refleksji nad iluzjami życia za oceanem.

Swietnie napisana ksiazka, Justyna ma lekkie pioro i naturalna umiejetnosc opisywania sytuacji, ludzi, zdazrzen w bardzo wciagajacy i malowniczy sposob. Czytajac ksiazke czlowiek utwierdza sie w przekonaniu, ze chce jechac do USA, poznac ten zroznicowany kulturowo kraj i doznac podobnych wrazen. Jest w tej ksiazce cos magicznego, co powoduje, ze nawet odkladajac ja na polke po przeczytaniu, ma sie jeszcze ochote do niej siegnac. Ponadto podziwiam odwage tak mlodej dziewczyny, ktora wylatuje od obcego kraju i swietnie sie w nim odnajduje. Ksiazka wartosciowa dla kazdego turysty planujacego wyjazd do USA pod wzgledem opisu miejsc, ktore warto odwiedzic.

63 użytkowników ma tytuł American Daydream na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł American Daydream na półkach dodatkowych