Bitwa na Wrzosowiskach

Okładka książki Bitwa na Wrzosowiskach autora John Flanagan, 9788376865164
Okładka książki Bitwa na Wrzosowiskach
John Flanagan Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Zwiadowcy: Wczesne lata (tom 2) fantasy, science fiction
Zwiadowcy: Wczesne lata (tom 2)
Battle on the moors

Oceny książki Bitwa na Wrzosowiskach

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bitwa na Wrzosowiskach

Ciekawa książka przygodowa.

Ciekawa książka przygodowa.

Wczesne lata, to jedne z moich ulubionych, części całej sagi o Zwiadowcach, uwielbiam Halta i Crowleya, więc miło było dowiedzieć się o nich więcej.

Za sprawą tego tomu, kolejny element układanki wskoczył na właściwe miejsce. A nawet kilka. Na przykład w końcu dowiadujemy się skąd Morgarath wytrzasnął Wargalów i w jaki sposób przebiegła bitwa na wrzosowiskach. Ta sama bitwa była ledwo wspominką, chyba w pierwszym tomie. No po prostu coś niesamowitego! Więcej smaczków nie zdradzę co do układanki, bo to trzeba przeczytać samemu. Sama historia nie jest tylko napiętą do granic możliwości opowieścią o walkach i podstępach. Po raz kolejny mamy także sporo okazji do śmiechu.

No i mamy także szersze informacje skąd wziął się Will.

2215 użytkowników ma tytuł Bitwa na Wrzosowiskach na półkach głównych
557 użytkowników ma tytuł Bitwa na Wrzosowiskach na półkach dodatkowych