Niebezpieczna gra

Okładka książki Niebezpieczna gra autora Joanna Opiat-Bojarska, 9788379764969
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Niebezpieczna gra
Joanna Opiat-Bojarska Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Aleksandra Wilk (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Aleksandra Wilk (tom 2)
2016-11-09
2016-11-09

Kup Niebezpieczna gra w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Niebezpieczna grai

Leć za ważką!

181 2 48

Oceny książki Niebezpieczna gra

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niebezpieczna gra

Niby nie jest to źle napisane ale jest nudne, co przy tym gatunku (kryminał) jest jednym z najpoważniejszych zarzutów. Nie ma atmosfery zagrożenia, nie potrafiłam się zaangażować w kibicowanie bohaterom, w ogóle się do nich nie przywiązałam. Doczytałam do końca ale słabe to było.

Druga część zdecydowanie bardziej mi się podobała - ciekawy motyw, nie było nudy. Pozostaje trzecia część ale myślę że sięgnę po więcej książek tej autorki.

Świetna książka! Moim zdaniem o wiele sprawniej napisana i jeszcze bardziej wciągająca niż pierwsza. Tym razem nawet pani psycholog nie jest już tak irytująca a ludzka, pomocna. Fabuła: jedna z policjantek postanawia zająć się dawną sprawą zamordowania starszej aktorki, skradziono broszkę. A w szpitalu przebywa cierpiący na amnezję mężczyzna, który stracił pamięć w wyniku celowego potrącenia. I do gry wchodzi psycholog, jej przyjaciółka psychiatrą, jej szemrany chłopak mający fioła na aukcjach i jeszcze parę równie ważnych typów. Świetnie zakręcona akcja, mnóstwo merytorycznej wiedzy, a opis terapii amnezji dysocjacyjnej zdecydowanie w punkt. Z przyjemnością sięgam po kolejne książki. Genialne czytadło! No i, wreszcie jest opisana Łódź ;-)

1205 użytkowników ma tytuł Niebezpieczna gra na półkach głównych
155 użytkowników ma tytuł Niebezpieczna gra na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Niebezpieczna gra

Joanna Opiat-Bojarska
Joanna Opiat-Bojarska
Autorka poczytnych serii kryminalnych, których tempo zabiera czytelnikom oddech, a montaż scen i przełomy w akcji dają niesamowicie filmowy efekt. Dociekliwa, pomysłowa i bezkompromisowa. Ukończyła ekonomię w Poznaniu, lecz niech nikogo nie zwiedzie jej wykształcenie. Kryminał w wykonaniu ekonomistów święci tryumfy na całym świecie, czego przykładem są powieści Jo Nesbø czy Camilli Läckberg. Wie, jak przekuć porażkę w sukces. Pasję pisania odkryła dzięki przebytej chorobie. Dziś nie boi się już niczego – ani tematów tabu, ani najbardziej wymyślnej zbrodni. Opracowała wzór na najlepszy kryminał: realizm, emocje i zwroty akcji. Wzór na Joannę Opiat-Bojarską. Fabuły Opiat-Bojarskiej mogły wydarzyć się naprawdę, a siłę jej powieści stanowią niespodziewane zwroty akcji, wysoki ładunek emocjonalny oraz precyzyjne odwzorowanie realiów.

Cytaty z książki Niebezpieczna gra