Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet)

- 2015-01-01
- 2015-01-01
Bestsellerowa szwedzka trylogia "Oblicza Victorii Bergman" sprzedana do 35 krajów! Wyróżniona m.in. nagrodą specjalną przez Szwedzką Akademię Twórców Literatury Kryminalnej!
Poznaj najmroczniejsze zakamarki chorego ludzkiego umysłu!
„Kryminalna trylogia Oblicza Victorii Bergman okazała się sukcesem − i
słusznie. Oprócz klasycznej narracji rodem ze skandynawskiej literatury noir, mamy tu wnikliwe, niemal psychiatryczne studium szaleństwa, które narodziło się z trudnej do wyobrażenia seksualnej opresji”. Piotr Kofta, "Wprost";
„Genialny kryminał dla osób o mocnych nerwach”. "Flesz gwiazdy & styl"
„Czytanie tej książki to obłęd”. "Dziennik Zachodni"
„Kryminał, który zwala z nóg. Dla czytelników o mocnych nerwach i żołądkach”. Esta (Holandia)
Kup Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet) w ulubionej księgarni
Oceny książki Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet)
79 użytkowników ma tytuł Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet) na półkach głównych- Przeczytane 40
- Kolejka 1 1
- Polacy w świecie 1
- Po angielsku 1
- Przeczytane - Kryminał 1
- Idę na zakupy 1
- Thriller/Sensacja/Kryminał 1
Tagi i tematy do książki Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet)
Cytaty z książki Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet)
Dodaj cytat z książki Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet)
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oblicza Victorii Bergman: Obłęd+Trauma+Katharsis (komplet)
Duma mnie rozpiera jak cholera.
Powód może prozaiczny ale bój o dokończenie był momentami heroiczny.
Były upadki, były wzloty, rzekłbym, że pierwsze (i ostatnie) z tym duetem pisarskim koty za płoty.
Wymęczyłem się nie na żarty a koniec był rozczarowujący i z tego czegoś co włos na głowie jeży obdarty.
Miłość ma do skandynawskich pisarzy tak czysta, niewinna i prawdziwa została zmolestowana przez Panów Pisarzy.
Duma mnie rozpiera jak cholera.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowód może prozaiczny ale bój o dokończenie był momentami heroiczny.
Miłość ma do skandynawskich pisarzy tak czysta, niewinna i prawdziwa...
Obłęd. Nie pamiętam, żeby jakaś inna książka tak mnie wymęczyła. Za dużo tu jak na mnie przemocy i fizycznej i psychicznej. Pierwsza, najsłabsza część ma kilka fragmentów do których zapewne będą się onanizować różni psychopaci, ale potem autorzy nabierają coraz więcej ogłady i już tak nie epatują. Nie epatują, ale jest i tak ciężko. Nic nie idzie po naszej myśli, zmieniamy zdanie o bohaterach powieści, nienawidzimy, wybaczamy, czujemy gorycz porażki. Śledztwo w zasadzie niczego nie wyjaśnia. Wszyscy coś tracą bezpowrotnie. A co najważniejsze nie możemy się od tego oderwać. Bardzo dobry kryminał psychologiczny.