Zapisane w kościach

Okładka książki Zapisane w kościach autorstwa Simon Beckett
Okładka książki Zapisane w kościach autorstwa Simon Beckett
Simon Beckett Wydawnictwo: Amber Cykl: Dr David Hunter (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Dr David Hunter (tom 2)
Written in Bone
2014-12-03
2014-12-03
Jan Kraśko
Tym razem doktor David Hunter – jak zawsze wyrwany z własnych bolesnych przeżyć – ma odczytać historię przerażającej zbrodni ze spopielałych kości.

Na targanej sztormem, odciętej od świata i sparaliżowanej śmiertelnym strachem wysepce, której mieszkańcy mają swoje straszne tajemnice, nic nie jest tym, czym się wydaje, i nic nie może być wyjaśnione do końca.

Kup Zapisane w kościach w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Zapisane w kościach

Oceny książki Zapisane w kościach

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zapisane w kościach

Świetne. Trzymające w napięciu na każdej stronie.

Świetne. Trzymające w napięciu na każdej stronie.

Wow. Co za fabuła. Takiego rollercoasteru emocji dawno nie czytałem. Historia tak zagmatwana że brak słów. Z każdą książką Becketta jest coraz lepiej. Polecam książkę i lecę czytać kolejną część cyklu perypetii doktora Davida Huntera.

Świetna rozrywka na piątkowy wieczór. Kolejne przygody dr Davida wciągają bardziej niż poprzednia część. Ale naprawdę tak się musiała zakończyć ta historia? Myślałam że 1 tom to wyjątek i 2 morderców to tylko taka jednorazowa fanaberia autora. Ale że trzech? Tu mnie autor prawdziwie zaskoczył, nie podoba mi się taki finał!

23238 użytkowników ma tytuł Zapisane w kościach na półkach głównych
4727 użytkowników ma tytuł Zapisane w kościach na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zapisane w kościach

Simon Beckett
Simon Beckett
Brytyjski dziennikarz i pisarz. Publikował m. in. w The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph i The Observer. Był już wcześniej autorem kilku powieści i nowel kryminalnych, jednakże większy rozgłos zyskał dopiero po wydaniu w 2006 powieści Chemia śmierci z gatunku thrillerów medycznych, której głównym bohaterem był David Hunter. Książka ta była nominowana do nagrody Złoty Sztylet, przyznawanej w gatunku powieści kryminalnych. Przygody Davida Huntera doczekały się kontynuacji w sequelu Zapisane w kościach.

Cytaty z książki Zapisane w kościach

Kiedy los nam nie sprzyja, w głębi serca wszyscy jesteśmy egoistami i wszyscy wznosimy te same modły: tylko nie ja, tylko nie ja, jeszcze nie teraz.

Rozwiń
Simon Beckett Zapisane w kościach Zobacz więcej

Trzecia nad ranem to martwa godzina. To godzina, kiedy śpiący jest w najgorszej formie psychicznej i fizycznej. Godzina, kiedy system obronny organizmu właściwie nie działa, kiedy obietnica poranka wydaje się nieskończenie odległa. O tej godzinie na wierzch wyłażą najmroczniejsze urojenia i najgorsze strachy.

Rozwiń
Simon Beckett Zapisane w kościach Zobacz więcej

Nie na wszystkie pytania da się odpowiedzieć, żebyśmy nie wiem, jak chcieli. Czasami trzeba to sobie odpuścić i żyć dalej.