Chór sierot

The Orphan Choir
2014-03-19
2014-03-19
Magdalena Koziej

Kup Chór sierot w ulubionej księgarnii

Oceny książki Chór sierot

OPINIE i DYSKUSJE o książce Chór sierot

Książka rewelacyjna, bo nietuzinkowa, trzymająca w napięciu cały czas. I chociaż od początku czytelnik, wie, że z główną bohaterką jest coś nie tak, to zapewniam, że nie nie zgadnie co. Nie zaliczyłabym jednak tej pozycji do typowych kryminałów. Tam nie ma zbrodni, śladów i śledczych, tam jest kobieta i jej obsesje, fobie i dobre rady z których powinna skorzystać.

Przeczytaj! Przeczytaj! Ma tyle nagród. Sami spadkobiercy Agathy Christie ją wybrali, by kontynuowała przygody Poirot. Jest super. Mówili. No nie wołala mnie sama. A ja tak bez chemii jakoś nie umiem. Wylosowałam. Wzięłam Przeczytałam. Mięty przez rumianek nie poczułam. No jest thriller. Jest psychologiczny. Ale jakoś mi brakowało. Czegoś. Szczęścia w losowaniach to ja nie mam. Wiec moze ktos zna lepsiejsze i poleci?

Mam bardzo mieszane odczucia po przeczytaniu tej książki. Bardzo cenię sobie pióro pani Hannah, jednak ta pozycja mnie trochę zmęczyła. Główna bohaterka tak bardzo mnie irytowała, że ciężko mi było przebrnąć do końca. Jednak zakończenie całkiem wbiło mnie w fotel, zupełnie tego się nie spodziewałam i właściwie głównie to zakończenie podwyższa moją ostateczną ocenę.

321 użytkowników ma tytuł Chór sierot na półkach głównych
82 użytkowników ma tytuł Chór sierot na półkach dodatkowych

Okładka książki Dublerka Holly Brown, Sophie Hannah, Clare Mackintosh, B.A. Paris
Dublerka Holly Brown, Sophie Hannah, Clare Mackintosh, B.A. Paris
Okładka książki Skald: The Short Story Collection Parker Bilal, Emma Dibdin, Martin Edwards, Elly Griffiths, Sophie Hannah, Ben Okri
Sophie Hannah
Sophie Hannah
Jest angielską poetką, autorką książek dla dzieci i powieściopisarką. Od 1997 do 1999 była stypendystką Commoner w Creative Arts w Trinity College, Cambridge , a od 1999 do 2001 była pracownikiem naukowym w Wolfson College, Oxford . Obecnie mieszka z mężem i dwójką dzieci w Cambridge . Swój pierwszy tomik wierszy "Hero i Girl Next Door" wydała jeszcze na studiach, w wieku 24 lat. Pierwszą powieść "Twarzyczka" wydała w 2006 roku

Cytaty z książki Chór sierot

Dodaj cytat z książki Chór sierot