Odd Thomas. Diabelski pakt

Okładka książki Odd Thomas. Diabelski pakt autora Queenie Chan, Dean Koontz, 9788363248406
Logo Lubimyczytac Patronat

I see dead people

469 65 67

Oceny książki Odd Thomas. Diabelski pakt

OPINIE i DYSKUSJE o książce Odd Thomas. Diabelski pakt

Zaznaczam na wstępie, że nie jestem zwolennikiem powieści obrazkowej czy jak mówią inni komiksu . Tą pozycję trafiła do mojej biblioteki jako prezent z powodu autora . Lektura zajęła mi niecałe 40 minut i mnie nie powaliła . Odd Thomas to kultowa postać , a jej forma komiksowa niestety jej ujmuje . Szacunek dla wielbicieli tej formy literackiej , ale to nie dla mnie . A właściwie już nie dla mnie. Kiedyś uwielbiałem komiksy , ale kilkadziesiąt lat temu , Kapitan Kloss , Kapitan Żbik, Kajko i Kokosz ,

Na półkach: , , , , , ,

Trudno porównać powieści Koonza do tej konkretnej pozycji. Znajome postaci, wątek kryminalny, wyważony żart - niby Koonz, ale ... Osobiście wolę jego powieści. Diabelski pakt traktuję jako przejaw humoru autora - jakby puszczał do czytelnika oko z komentarzem "tak tez potrafię". Polecam jako ciekawostkę.

Nigdy nie czytałam komiksu — kryminału. Kiedyś czytałam dużo W.I.T.C.H. i Kaczora Donalda. Czasem też w ręce wpadła jakaś manga dla dziewczyn, ale nigdy nic z tego typu tworów. Lektura była całkiem przyjemna. Rysunki Queenie Chan przypadły mi do gustu, a sam komiks był stosunkowo ciekawy. Nie brakowało humoru i choć akcja nie zwaliła mnie z nóg, to całość jest całkiem przyjemna. Zdecydowanie zachęciło mnie to do poznania Odd Thomasa w wersji książkowej.

412 użytkowników ma tytuł Odd Thomas. Diabelski pakt na półkach głównych
113 użytkowników ma tytuł Odd Thomas. Diabelski pakt na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Odd Thomas. Diabelski pakt

Dean Koontz
Dean Koontz
Pisarz amerykański, autor licznych thrillerów i horrorów. Zaczął pisać pod koniec lat lat 60 skupiając się początkowo na powieściach science fiction. Później porzucił ten gatunek i częściowo pod prawdziwym imieniem, częściowo pod pseudonimami zajął się pisaniem thrillerów i horrorów. Przełomowym okazał się rok 1980, kiedy to ukazała się powieść "Szepty" (Whispers). Kolejne stawały się również wielkimi bestsellerami. Obecnie mieszka z żoną Gerdą w Kalifornii.

Okładka książki Miasto nocy Ed Gorman, Dean Koontz
Miasto nocy Ed Gorman, Dean Koontz
Okładka książki 11 cięć Mort Castle, Robert Cichowlas, John Everson, Jakub Małecki, Graham Masterton, Scott Nicholson, Łukasz Orbitowski, Paweł Paliński, Jacek M. Rostocki, Guy N. Smith, F. Paul Wilson
Okładka książki Dom bez powrotu Arthur Conan Doyle, Neil Gaiman, Peter Haining, Russell Hoban, Pete Johnson, Dean Koontz, Anne McCaffrey, Philip Pullman, R.L. Stine, Bram Stoker
Okładka książki 13 ran Robert Cichowlas, Stefan Darda, Rick Hautala, Magdalena Kałużyńska, Rob Kayman, Jack Ketchum, Anna Klejzerowicz, Kazimierz Kyrcz jr, Edward Lee, Jonathan Maberry, Graham Masterton, Carlton Mellick III, Łukasz Radecki, Aleksandra Zielińska

Cytaty z książki Odd Thomas. Diabelski pakt

Dodaj cytat z książki Odd Thomas. Diabelski pakt