Strajk na Boże Narodzenie

- 2011-11-16
- 2011-11-16
- 978-83-7799-385-9
- Joanna Szatkowska
Wydaje się, że w okresie przedświątecznym lista obowiązków pani domu nie ma końca. Dlatego w tym roku Joy, Laura i ich przyjaciółki z klubu robótek ręcznych decydują się na strajk. Jeśli ich mężowie i dzieci oczekują wystawnych Świąt, muszą zająć się wszystkim sami. Bojkot świątecznych obowiązków zaczyna żyć własnym życiem, gdy pewna reporterka nagłaśnia sprawę w gazecie i do strajku przyłącza się więcej kobiet.
Kup Strajk na Boże Narodzenie w ulubionej księgarni
Oceny książki Strajk na Boże Narodzenie
472 użytkowników ma tytuł Strajk na Boże Narodzenie na półkach głównych- Przeczytane 246
- Boże Narodzenie 9
- Świąteczne 8
- Święta Bożego Narodzenia 4
- 2014 4
- 2013 3
- 2012 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Strajk na Boże Narodzenie
Świetna książka. Wypożyczyłam ją w okresie świątecznym, a jednak dopiero teraz udało mi się ją przeczytać i jestem naprawdę pod wrażeniem. "Strajk w Boże Narodzenie" to niezwykle zabawna książka ukazująca perypetie męskiej części pewnego miasteczka. Świetnie ukazana z pozoru niewidzialna praca, która tworzy klimat świąt i rodzinnego ciepła. Do tego pełna humoru i napisana z niezwykłą lekkością przez co czytało się ją naprawdę świetnie. Książka bardzo na czasie, pomimo tego, że została napisana kilkanaście lat temu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toksiążka przeczytana dopiero w lutym a powinna być przed świętami bo pewnie w tym roku też bym zastrajkowała.
Ogólnie książka jest o przeżyciach kilku strajkujących kobiet. Na czym to miało polegać? Pewna zmęczona życiem kobietka przed Wigilia stwierdza ,że ma dosyć przedświątecznej harówki i w tym roku wszystko zrobi mąż. Drugiej mąż jest dusi groszem i postanawia pokazać mu ,że minimalizm nie zawsze jest dobry.
Dobra koniec o fabule ważniejsze jest przesłanie dla nas kobiet! Nie bójmy się prosić o pomoc, nie wszystko musi być idealne,mężczyźni często chcą pomagać( tylko trzeba im pokazać co i jak i kiedy 😀,) kolejna prawda to ÷święta to czas dla rodziny i przyjaciół i nikt nie powinien być wtedy sam .
Polecam można się pośmiać i coś zrozumieć...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie książka jest o przeżyciach kilku strajkujących kobiet. Na czym to miało polegać? Pewna zmęczona życiem kobietka przed Wigilia stwierdza ,że ma dosyć przedświątecznej harówki i w tym roku wszystko zrobi mąż. Drugiej mąż jest dusi groszem i postanawia pokazać...
Strajk ogłosiły kobiety, które czują się niedoceniane przez swoich mężów, uważających, że przygotowanie Świąt, to pikuś ... no to tego roku żony zostawiły im przygotowanie tej uroczystości...
Można się śmiać z panów, którzy mniej lub bardziej starali się dać sobie radę, bo najczęściej zabawne to było. Ale warto się postarać o wzajemne zrozumienie i docenienie starań drugiej strony nie tylko w Święta.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMożna się śmiać z panów, którzy mniej lub bardziej starali się dać sobie radę, bo najczęściej zabawne to było. Ale warto się postarać o wzajemne zrozumienie i docenienie starań drugiej...
Książka pełna humoru,niesamowitego ciepła,lekka i przyjemna idealna na czas świątecznych przygotowań.Dobra zabawa podczas czytania gwarantowana.Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiepła, przezabawna, a przede wszystkim nieprzesłodzona opowiastka w świątecznym klimacie. Smakowite starcie na kilku płaszczyznach: kobiety kontra mężczyźni, tradycjonaliści i zwolennicy nowoczesności, stonowani minimaliści i wielbiciele kolorowego nadmiaru... Komedia wpadek i pomyłek, lawina niepowodzeń przerywana akcentami zaskakujących sukcesów. Pomysłowość ludzka nie zna granic, podobnie jak upór i chęć udowodnienia swoich racji. Na szczęście okres Bożego Narodzenia to czas wybaczania - sobie i innym, a święta z pozoru nieudane zazwyczaj okazują się jednocześnie niezapomniane.
Ciepła, przezabawna, a przede wszystkim nieprzesłodzona opowiastka w świątecznym klimacie. Smakowite starcie na kilku płaszczyznach: kobiety kontra mężczyźni, tradycjonaliści i zwolennicy nowoczesności, stonowani minimaliści i wielbiciele kolorowego nadmiaru... Komedia wpadek i pomyłek, lawina niepowodzeń przerywana akcentami zaskakujących sukcesów. Pomysłowość ludzka...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka w sam raz przed Świętami
Świetna książka w sam raz przed Świętami
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała, dowcipna książka! Czytałam w autobusie i śmiałam się w głos. Myślę, że osoby z dłuższym stażem małżeńskim i dziećmi bardziej zrozumieją sens, ale pozostali fani książek w bożonarodzeniowym klimacie też znajdą coś dla siebie :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMożna by popracować nad językiem, by przyjemniej się czytało. Nie mniej ednak historia zabawna i dająca do myślenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem przyjemna opowieść. Idealna w okresie świątecznym. Miejscami bywa przerysowana, miejscami dowcipna, niemniej jednak potrafi skłonić do przemyśleń i głębszej refleksji, a także odkryć o co tak naprawdę chodzi w świętach Bożego Narodzenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka lekka, łatwa i przyjemna w czytaniu. Zabawne perypetie mężczyzn zmuszonych samodzielnie zorganizować Święta Bożego Narodzenia wnoszą sporą dawkę humoru. Jednak jak dla mnie książka mogła być krótsza, po jakimś czasie zaczęła trochę nużyć. W końcu jak długo można wałkować jeden temat?