Banialuki do zabawy i nauki

Okładka książki Banialuki do zabawy i nauki autora Agnieszka Frączek, Beata Zdęba, 9788376720838
Okładka książki Banialuki do zabawy i nauki
Agnieszka FrączekBeata Zdęba Wydawnictwo: Wydawnictwo Literatura Seria: Na końcu języka literatura dziecięca
48 str. 48 min.
literatura dziecięca
Na końcu języka
2011-01-01
2011-01-01
48 min.
9788376720838

Kup Banialuki do zabawy i nauki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Banialuki do zabawy i nauki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Banialuki do zabawy i nauki

Prześliczna książeczka w postaci zbioru wierszyków. Te ostatnie są bardzo nietypowe lub co najmniej poświęcone nie byle jakiej dziedzinie. Wiersze objaśniają zwroty i słowne powiedzonka , które na co dzień nie są zbyt popularne w mowie potocznej jak np. androny, smykałka, obibok i wiele innych. Całość dopełniają piękne kolorowe ilustracje. A przewodnikiem po stronach jest kot autorki. Prawie wszędzie znajduje się jego zdjęcie w przeróżnych sytuacjach, jakby chował się i znikał i chciał nam coś przekazać.

fantastyczne wierszyki i ilustracje

fantastyczne wierszyki i ilustracje

Uwielbiam Frączek, tępię język na jej wierszykach aż boli... Miły ból, dziwne :)

37 użytkowników ma tytuł Banialuki do zabawy i nauki na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Banialuki do zabawy i nauki na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Banialuki do zabawy i nauki

Okładka książki 12 opowieści o przyjaźni. Polscy autorzy o tym, jak tworzyć dobre relacje Liliana Bardijewska, Liliana Fabisińska, Agnieszka Frączek, Emilia Kiereś, Anna Onichimowska, Marcin Pałasz, Eliza Piotrowska, Tomasz Plebański, Anna Sójka, Aleksandra Struska-Musiał, Barbara Supeł, Kazimierz Szymeczko
Okładka książki Świąteczne opowiadania Agnieszka Frączek, Roksana Jędrzejewska-Wróbel, Małgorzata Korbiel, Marcin Mortka, Marcin Przewoźniak, Katarzyna Ryrych
Okładka książki 12 supermocy. Polscy autorzy o tym, jak budować poczucie własnej wartości Liliana Bardijewska, Anna Czerwińska-Rydel, Liliana Fabisińska, Agnieszka Frączek, Emilia Kiereś, Małgorzata Kur, Anna Onichimowska, Marcin Pałasz, Eliza Piotrowska, Anna Sójka, Aleksandra Struska-Musiał, Kazimierz Szymeczko

Okładka książki Misiostwo świata Grzegorz Janusz, Agnieszka Żelewska
Misiostwo świata Grzegorz Janusz, Agnieszka Żelewska
Okładka książki Nowe przygody Bolka i Lolka. Łowcy tajemnic Wojciech Bonowicz, Grzegorz Gortat, Jerzy Illg, Ewa Karwan-Jastrzębska, Rafał Kosik, Katarzyna Nowak, Anna Onichimowska, Maciej Wojtyszko
Okładka książki Wierszyki domowe Joanna Rusinek, Michał Rusinek
Wierszyki domowe Joanna Rusinek, Michał Rusinek
Okładka książki Reksio. Wielka księga przygód Ewa Barska, Marek Głogowski, Anna Sójka
Reksio. Wielka księga przygód Ewa Barska, Marek Głogowski, Anna Sójka

Cytaty z książki Banialuki do zabawy i nauki

Dodaj cytat z książki Banialuki do zabawy i nauki