ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać5

- 2003-04-01
- 2002-06-01
- 83-237-9683-1
- Paulina Braiter
Niebo. Czasy przed upadkiem zbuntowanych aniołów. Niebianie pracują nad stworzeniem wszechświata. W tym społeczeństwie, które nie zna pojęcia grzechu, zostaje popełnione morderstwo. Na prośbę Lucyfera, Raguel - Anioł Zemsty musi odnaleźć winnego... Komiksowa adaptacja opowiadania Neila Gaimana, dokonana przez uznanego amerykańskiego rysownika P. Craiga Russela, który ma na swoim koncie komiksową adaptację opery Ryszarda Wagnera - "Pierścień Nibelungów".
Kup Morderstwa i tajemnice w ulubionej księgarnii
Oceny książki Morderstwa i tajemnice
395 użytkowników ma tytuł Morderstwa i tajemnice na półkach głównych- Chcę przeczytać 217
- Komiksy 16
- Komiks 6
- Neil Gaiman 3
- Fantastyka zagraniczna 2
- Do kupienia 2
Tagi i tematy do książki Morderstwa i tajemnice

Cytaty z książki Morderstwa i tajemnice
Czasami robimy coś, czego żałujemy, ale nic nie da się na to poradzić. Czasy się zmieniają. Drzwi zamykają się za nami. Ruszamy dalej.
To Twój wybór. Przekonasz się jednak, że czasem łatwiej jest zapomnieć. Niepamięć może nieść ze sobą wolność.
- Would you care to explain to us all what Love is?
- It's a feeling of deep affection for another being, often combined with passion or desire - a need to be with another. The feeling that we have for The Name, for our Creator - that is love... amongst other things. Love will be impulse which will inspire and ruin in equal measure. We are very... ahh... proud... of. it.
- Would you care to explain to us all what Love is?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Morderstwa i tajemnice
Od lat wracam regularnie do tej historii. I zawsze długo myślę o niej. Wizualizacja Russella jest cudowna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttp://booksinhands.blog.pl/2016/04/09/morderstwa-i-tajemnice-neil-gaiman-i-philip-craig-russell/
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietny album, piękna historia, a lekturze towarzyszy mnóstwo emocji. Absolutny must-have!
Więcej o komiksach piszę na fb.com/polishpopkulture
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWięcej o komiksach piszę na fb.com/polishpopkulture
Tym opowiadaniem kryminalno-fantastycznym Neil Gaiman bardzo mnie zaskoczył - oczywiście pozytywnie. Ciekawe spojrzenie na tematykę "Boskiego planu", a także możliwość wielu interpretacji to zdecydowane atuty tej historii. Ponadto wydanie opowiadania w formie komiksu sprzyja lepszej wizualizacji całej opowieści. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTen komiks mną wstrząsnął. Wraca do mnie od lat.
Ten komiks mną wstrząsnął. Wraca do mnie od lat.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"(...) Saraquael pokochał jako pierwszy, lecz to Lucyfer pierwszy przelał łzy."
"(...) Saraquael pokochał jako pierwszy, lecz to Lucyfer pierwszy przelał łzy."
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabułę znałam już wcześniej ze zbioru opowiadań "Dym i lustra". Czasem jednak warto zobaczyć jak ta sama historia zostanie opowiedziana na nowo, zobaczyć jak sprawdzi się w innym medium i jak wizualnie zostanie zinterpretowana.