forum Oficjalne Aktualności
Pierogi Lamberta i zalewajka mahakamska na obiad? Nadchodzi książka kucharska z „Wiedźmina”
Wiedźmińskie uniwersum coraz bardziej się powiększa – książki Andrzeja Sapkowskiego zainspirowały nie tylko twórców gier i seriali, ale i miłośników gotowania. Twórcy wielokrotnie nagradzanych gier role-playing, CD Projekt RED, poinformowali o dacie premiery wiedźmińskiej książki kucharskiej.
Zobacz pełną treśćodpowiedzi [24]
Jak tylko wyjdzie po polsku to na pewno kupię. Nie tylko ze względu na samego Wieśka ale również dlatego, że zaczynam lubić się z gotowaniem. Czy to odcinanie kuponów i skok na kasę? A co mnie to obchodzi! Niech świat pozna naszą kuchnię
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postCzytałam wszystkie książki o Wiedźminie, ale przepisy jakoś nie rzuciły mi się w oczy. Czasem tylko nazwa potrawy.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postPrzydałby się jeszcze poradnik wędkarski pt. "Szczupak jest królem Pontaru"
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postJa wiem, że biznes itp, ale bardzo się cieszę, że ta książka propaguje kuchnię polską, która może być niespodzianką dla wielu. A z chęcią poczytam opisy (raczej gotować nie będę).
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postJeżeli dobrze pamiętam z sagi to Lambert umiał gotować tylko kluski, i to też niezbyt dobrze. Jakby w książce był dział alkohole to poproszę przepis na Białą Mewę i jakiś destylat Regisa:))))
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postNo to może będą pierogi... leniwe. Czyli kluski. I to niezbyt dobre :D
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post@ISIA Niech będą, może by się i zjadło. Po przebiegnięciu Mordowni człowiek zjadłby wszystko. Tylko jeżeli chodzi o pierogi przygotowywane przez wiedźminów to nie wnikałabym z czego składa się nadzienie:)) Tak jak w przypadku słynnych kiełbasek Dibbler'a Gardło Sobie Podrzynam Tym Interesem...
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
W ogóle nie wnikałabym w cokolwiek robionego przez wiedźminów ;)
Jeszcze mi życie miłe :D
@ISIA Ani ja. Delektujmy się posiłkiem bez zaglądania kucharzom w gary, nieważne czy wiedźmińskie, krasnoludzkie czy inne.:))
Dla własnego dobra....
podstępem skłonić zachód do jedzenia kapusty kiszonej i zalewajki, popieram 👍
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Jeszcze dodam zsiadłe mleko i ogórki kiszone! Tego nie wytrzyma żaden amerykaniec albo westeuropejczyk!
A na deser mała książeczka pt. "Sentencje i myśli wiedźmina Geralda, dla dużych i małych (na cały tydzień, a może i dłużej)".
Ps: niby się nabijam, ale jakoś smutno mi -jak dla kasy i "splendoru" można tak głęboko się pochylać (nadstawiając "policzki" nie do calowania)
Ekhm, kapusta kiszona jest jedzona w Niemczech. Tam w sklepie możesz nawet kupić sok z kiszonej kapusty w kartoniku... jak soczek pomarańczowy czy wino :)
Żurek, flaczki, ozorek, bigos, kiszone ogórki 😈
Teraz jest też moda na niejadalne wg mnie kimchi, więc myślę, że ostre smaki z polskiej kuchni też mają szansę.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postA ,ktoś jesz cze czyta prawdziwe książki Sapkowskiego
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postWow. Czego się nie robi, żeby trochę zarobić...
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postMyślałem, że temat Wiedźmina jest już mocno przerobiony, a tu proszę, książka kucharska! Pewnie mało osób o to pytało, jeszcze mniej oczekiwało - wiele osób skorzysta, w tym i ja już ostrzę zęby!
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Miłe są takie dodatki do ulubionej serii :)
Mam książkę kucharską Świata Dysku, niestety niewydaną po polsku, z której się co prawda niespecjalnie da gotować (chleb krasnoludzki i inne trollowe smakołyki to nie na nasze zęby ;) ), ale zabawa przy lekturze przednia.
Z przepisem na chleb krasnoludzki można wypiec cały arsenał!
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postPodobno jak się ma chleb krasnoludzki to głód człowiekowi nie grozi, bo.... jest w stanie zjeść absolutnie wszystko inne, tylko nie chlebek. Podobno tak mawiają na Dysku.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Uroczy pomysł :)
Chętnie się dowiem czym różni się zalewajka mahakamańska od bałuckiej i jak w Novigradzie przyrządzają gołąbki :D
A dla osób, dla których tradycyjna kuchnia polska to dania egzotyczne będzie to pewnie dodatkowym smaczkiem.