Idealna dziewczyna

Perfect
2018-02-15
2018-02-15
Anna Kowalska

Kup Idealna dziewczyna w ulubionej księgarnii

Oceny książki Idealna dziewczyna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Idealna dziewczyna

Leciutki porno-thriller nie do końca ciekawy.
Bohaterowie strasznie irytujący a Akcja okropnie się dłużyła.
Słaba książka...

Leciutki porno-thriller nie do końca ciekawy.
Bohaterowie strasznie irytujący a Akcja okropnie się dłużyła.
Słaba książka...

Poznajemy tutaj historie dziewczyny z małego miasta, Isabel próbującą swoich sił aktorskich w Nowym Yorku. Wraz ze swoimi przyjaciółmi rozpoczyna niewinna zabawę w randki na Tinderze, nie są to jednak typowe randki, a próba sił aktorskich i odegrania roli Idealnej Dziewczyny przed jednoosobowa publicznością.. Tak właśnie poznaje Klienta - Matthew i zaczyna się ich spozoru niewinna gra. Kim jest, dlaczego rozpoczął to z pozoru niewinna grę? Jaka przeszłość się za nim ciągnie? I w końcu najwazniejsze pytanie kto w tej grze pociąga tak na prawdę za sznurki?

Historia przedstawiona jest z dwóch perspektyw Isabel oraz Matthew. Co daje Nam o wiele szersza perspektywę na całą sytuację. Książkę czyta się szybko, chociaż rozdziały są według mnie odrobione za długie. Ale jeśli ktoś lubi czytać książkę od początku do końca nie będzie to dla niego problemem. Duży plus za chronologię i odniesienia w czasie. Ale brakuje czegoś w tej książce, liczyłam na coś więcej. Historia jest lekko męcząca, bohaterom brakuje emocji i charakteru. Akcja jest nieco powolona, za mało intrygujące i brakuje w niej elementu zaskoczenia. Nie tego spodziewałam się po thillerze erotycznym.

Ledwo dotrwałam do końca. Bohaterka bardzo infantylna. Trudno było przebrnąć.

Ledwo dotrwałam do końca. Bohaterka bardzo infantylna. Trudno było przebrnąć.

975 użytkowników ma tytuł Idealna dziewczyna na półkach głównych
160 użytkowników ma tytuł Idealna dziewczyna na półkach dodatkowych