ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać8
ArtykułyUmrę, jeśli tego nie polubisz - weź udział w konkursie i wygraj wspomnienia influencerki
LubimyCzytać28
ArtykułyDlaczego poziom czytelnictwa w Polsce nie rośnie? Raport Biblioteki Narodowej
Iza Sadowska151

- literatura obyczajowa, romans
- Before We Were Strangers
- 2018-02-14
- 2018-02-14
- 2015-08-18
- Martyna Tomczak
Myślisz wciąż o mnie?
Wiolonczelistka Grace i fotograf Matt spędzają razem niezwykły czas w Nowym Jorku. Miasto, które nigdy nie śpi, jest świadkiem ich młodzieńczego romansu. Żarliwe uczucie obojgu daje nadzieję na wspólną przyszłość, jednak niespodziewane rozstanie i brak kontaktu łamią kochankom serca.
Piętnaście lat później Matt i Grace spotykają się przypadkiem. Wystarczy jedno spojrzenie, a dawne uczucie wraca. Czy życiowe doświadczenia pozwolą im odnaleźć odpowiedzi na pytania, nad którymi zastanawiają się od rozstania?
Renée Carlino napisała historię miłosną dla zakochanych, dla tych, którzy utracili ukochanych, oraz dla tych, którzy żyją nadzieją na znalezienie miłości na całe życie
Kup Zanim zostaliśmy nieznajomymi w ulubionej księgarnii
Oceny książki Zanim zostaliśmy nieznajomymi
2970 użytkowników ma tytuł Zanim zostaliśmy nieznajomymi na półkach głównych- Przeczytane 1 623
- Chcę przeczytać 1 318
- 2018 132
- 2019 40
- E-book 18
- Przeczytane 2019 14
- Przeczytane w 2018 13
Tagi i tematy do książki Zanim zostaliśmy nieznajomymi

Cytaty z książki Zanim zostaliśmy nieznajomymi
Trzy sekundy to niewiele czasu, ale kiedy patrzy się komuś prosto w oczy, wystarczą, by złożyć niemą obietnicę.
Myślisz wciąż o mnie?
Zanim zostali...
Nie da się odtworzyć pierwszego razu, gdy obiecujemy komuś miłość, ani tego, jak pierwszy raz sami czujemy się przez kogoś kochani. Nie da się przeżyć na nowo tej mieszanki lęku, uwielbienia, niepewności, namiętności i pożądania, ponieważ to nigdy nie zdarza się dwa razy.
Rozwiń Zwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zanim zostaliśmy nieznajomymi
Przedstawienie bohaterów I ich życia wewnętrznego wyjątkowo "zyciowe" bez wydumanych bzdur. Nieźle napisana, choć na długo w oamieci nie zostanie. Polecam jako czytadło
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealna do wychillowania na jeden długi wieczór. Może typowy romans, ale podobał mi się. Wszystko płynęło i nie chciało się zatrzymać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPotrzebowałam jakiejś odskoczni od kryminałów i się nie zawiodłam! Zjadłam tę książkę w 2 dni. Fabuła jest wciągająca, nie ma nudnych fragmentów. Po cechach i zachowaniach głównych bohaterów widać, że autorka poświęciła czas na zagadnienia związane z psychologią. Chcę więcej!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam mieszane uczucia. Książka w obrębie fabuły dobrze napisana, z dużym potencjałem, żeby być jedną z ulubionych, ale główny bohater jest tak okropny, że cały czas podczas czytania drugiej połowy książki byłam przez niego poirytowana. Generalnie polecam, jeśli szuka ktoś luźnej lektury do poduszki, która wciągnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobyło nawet git, spoko książka na wychillowanie sie👾
było nawet git, spoko książka na wychillowanie sie👾
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiedziałabym, że to typowa amerykańska bajka. Szaleńcza miłość aż do bólu, cała rzesza przeciwności losu i happy end na koniec. Książka nie jest zła, czyta się ją całkiem przyjemnie, szczególnie "przeszłość", która stanowi większą część książki. Podobało mi się poczucie humoru bohaterów, czasami można było się uśmiechnąć, ale poza tym uważam, że historia jest naprawdę typowa. Mimo to uważam, że warto po nią sięgnąć kiedy ma się ochotę na coś słodko-romantycznego.
Powiedziałabym, że to typowa amerykańska bajka. Szaleńcza miłość aż do bólu, cała rzesza przeciwności losu i happy end na koniec. Książka nie jest zła, czyta się ją całkiem przyjemnie, szczególnie "przeszłość", która stanowi większą część książki. Podobało mi się poczucie humoru bohaterów, czasami można było się uśmiechnąć, ale poza tym uważam, że historia jest naprawdę...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDość dobra, żeby spędzić przyjemnie czas
Dość dobra, żeby spędzić przyjemnie czas
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZachęcona pozytywnymi opiniami postanowiłam przeczytać tę pozycję. Muszę jednak przyznać, że po przeczytaniu tej książki pozostawało we mnie uczucie, że czegoś w tej historii brakuje. Odniosłam wrażenie, że akcja powieści, która miała miejsce w czasie teraźniejszym została napisana przez autorkę pod presją czasu, po macoszemu, żeby wyrobić się z terminem. O przeszłości bohaterów natomiast czytało mi się znacznie chętniej, łatwiej było mi w nie uwierzyć.
Zachęcona pozytywnymi opiniami postanowiłam przeczytać tę pozycję. Muszę jednak przyznać, że po przeczytaniu tej książki pozostawało we mnie uczucie, że czegoś w tej historii brakuje. Odniosłam wrażenie, że akcja powieści, która miała miejsce w czasie teraźniejszym została napisana przez autorkę pod presją czasu, po macoszemu, żeby wyrobić się z terminem. O przeszłości...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMłodzi, szczęśliwi, pełni pasji i zakochani. Poznajcie Matta i Grace, dwie artystyczne dusze pragnące spełnić swe marzenia. Jedno wspierało drugie i wzajemnie obiecywali sobie, że zawsze będą razem, tymczasem stracili kontakt na piętnaście długich lat. Przewrotny los po ponad dekadzie znów krzyżuje ze sobą ich ścieżki lecz tylko na krótką chwilę. Tyle jednak wystarczy by Matt nie mógł wymazać z pamięci widoku dawnej miłości, którą postanawia w końcu odnaleźć.
Gdy skończyłam czytać miałam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony historia miała potencjał ale z drugiej główny bohater, który robi z siebie pokrzywdzoną stronę tymczasem sam zawalił na całej linii. Tłumaczenie, że nie wiedział i nie miał jak szyte bardzo grubymi nićmi ponieważ z mamą kontakt utrzymywał. Niestety nie przekonał mnie do siebie. Grace jest mi najzwyczajniej w świecie szkoda. Została zupełnie sama, bez wsparcia własnych rodziców, którzy raczej na ten tytuł nie zasługiwali. Historia przedstawiona została z punktu widzenia obojga bohaterów dzięki czemu poznajemy perspektywę każdej ze stron. To co prawda moje pierwsze spotkanie z autorką i być może jeszcze kiedyś dam jej szansę jednak ten tytuł zdecydowanie mnie nie oczarował.
Młodzi, szczęśliwi, pełni pasji i zakochani. Poznajcie Matta i Grace, dwie artystyczne dusze pragnące spełnić swe marzenia. Jedno wspierało drugie i wzajemnie obiecywali sobie, że zawsze będą razem, tymczasem stracili kontakt na piętnaście długich lat. Przewrotny los po ponad dekadzie znów krzyżuje ze sobą ich ścieżki lecz tylko na krótką chwilę. Tyle jednak wystarczy by...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza moja powieść tej autorki. Urzekła mnie. Polecam tę książkę, żeby się wyciszyć, uciec od wydumanych dramatów.