Cienie przeszłości

- 2014-07-16
- 2014-07-16
Kiedy Karina budzi się w szpitalu, nie pamięta niczego ze swojej przeszłości, nawet własnego imienia. W powrocie do zdrowia z wielką cierpliwością pomaga jej Wiktor, który utrzymuje, że przed napadem, w wyniku którego kobieta straciła pamięć, planowali wspólne życie.
Mimo amnezji, dziewczynę wciąż ścigają demony z przeszłości. Tajemniczy wróg nie odpuszcza, włamując się do jej mieszkania, niszcząc jej rzeczy i ponawiając groźby i wyzwiska. Kobieta postanawia odkryć, kto i dlaczego nienawidzi jej tak bardzo, że aż wynajął zbirów, aby ją zaatakowali. To, czego Karina dowie się na temat własnej osoby, może się jej jednak wcale nie spodobać…
Jednocześnie kobieta będzie musiała zmierzyć się z własnymi uczuciami. Choć wszystko wskazuje na to, że przed napadem faktycznie była narzeczoną Wiktora, w jej powracających wspomnieniach coraz częściej pojawia się tajemniczy mężczyzna…
Kup Cienie przeszłości w ulubionej księgarni
Oceny książki Cienie przeszłości
931 użytkowników ma tytuł Cienie przeszłości na półkach głównych- Przeczytane 514
- 2018 12
- 2019 11
- 2014 8
- 2021 5
- Z biblioteki 5
Tagi i tematy do książki Cienie przeszłości
Cytaty z książki Cienie przeszłości
Już nie chodziło o odzyskanie za wszelką cenę utraconych wspomnień.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cienie przeszłości
Nie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCienie Przeszłości.
Pomału odkrywała kim tak naprawdę jest. Dowiedziała się, że jest złą osobą i przed gwałtem, a także pobiciem skrzywdziła wielu ludzi, którzy ją otaczali. Policjanci powiedzieli jej, że ojciec zabił jej własną matkę i jest córką mordercy. Adam Zachara. Kim tak naprawdę jest? Wiktor, który opiekował się Kariną kim też tak naprawdę jest? Adam ją fascynował, a Wiktora zaczęła nienawidzić.
Jak potoczą się dalsze losy kobiety, to tego Wam nie zdradzę.
Moja ocena to: 2000/2000 punktów.
Bardzo wysoko.
Historię jak najbardziej polecam.
Do Zobaczenia W Następnej Recenzji.
Cienie Przeszłości.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTą książkę postanowiłem przeczytać sobie jeszcze raz i muszę przyznać, że nie zawiodłem się. Chciałem ją sobie odświeżyć i niczego nie żałuję. Jest super.
Muszę Wam powiedzieć, że jednak życie to jest jedna wielka niespodzianka. Kobieta, która w wyniku utraty pamięci nie wiedziała kim jest musiała zmierzyć się ze swoją przeszłością oraz przyszłością....
Noc Perseidów tej autorki rewelacyjna, Cienie przeszłości bardzo słaba-ledwo przemęczyłam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiła i przyjemna lektura na długi zimowy wieczór albo nna wakacje. Dla mnie miła odskocznia od krwawych kryminałów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWielki plus za cytaty Tuwima.
Wielki plus za cytaty Tuwima.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie się zaczęło, pięknie rozbudzone napięcie... jednak zakończenie zdecydowanie naciągane.
Rozczarowała mnie pani Świętek. Dość uproszczona fabuła, taka naciągana, jak dla nastolatek. Myślę, że młodzi czytelnicy, którzy przygodę z czytelnictwem dopiero rozpoczynają byliby zachwyceni. Dla mnie to trochę mało jak na jedną lepszych współczesnych autorek. Po świetnej nowohuckiej sadze tu czuję niedosyt.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążki Edyty Świętek zwykle mnie nie zawodzą.
Podobało mi się, mimo że bohaterka czasem irytowała mnie swoją naiwnością.
Książki Edyty Świętek zwykle mnie nie zawodzą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobało mi się, mimo że bohaterka czasem irytowała mnie swoją naiwnością.
Prawdziwa miłość wszystko zwycięży, nie można jej wyrwać z serca, ona zapuszcza korzenie już na zawsze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://ryszawa.blogspot.com/2014/07/cienie-przeszosci-edyta-swiatek.html
Polecam po każdej lekturze zapoznanie się z różnymi recenzjami i opiniami, są bardzo ciekawe. Czasami zwracają naszą uwagę na "fakty", które nam umknęły w trakcie czytania, a okazują się tak oczywiste.
Dobra lektura na nudę, zbyt upalny dzień.
Schowaj się w cieniu, usiądź w fotelu, ......i czytaj ;-)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttp://thievingbooks.blogspot.com/2018/07/cienie-przeszosci-edyta-swietek.html
Dobra lektura na...
Mimo,że temat już mi dobrze znany i całość dość przewidywalna,to czytało się lekko i przyjemnie.
Wiadomo,nie jest to saga:"Spacer Aleją Róż",która zachwyca,ale nie jest to też gniot, ot jedna z tych na parę godzin.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByły zarówno chwile grozy,strachu,jak i romantyczne sceny,a wszystko to na tle wierszy z tomiku Tuwima.