Bez skazy

- literatura młodzieżowa
- Pretty Little Liars (tom 2)
- Flawless
- 2011-09-01
- 2011-09-01
- 2007-03-07
- Mateusz Borowski
Druga część serii Pretty Little Liars.
NIE CIESZ SIĘ ZA WCZEŚNIE. TO JESZCZE NIE KONIEC.
Śledztwo w sprawie zniknięcia Alison przybiera nieoczekiwany obrót. Do Rosewood powraca Toby, który jest jak czarny kot – zawsze zwiastuje kłopoty. Aria, Emily, Spencer i Hanna tracą grunt pod nogami.
Dziewczyny muszą połączyć siły, ale czy potrafią sobie zaufać?
Kup Bez skazy w ulubionej księgarni
Oceny książki Bez skazy
- 2014 59
- 2012 59
- Pretty Little Liars 52

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bez skazy
Powrót po latach do tej serii sprawił mi ogromną frajdę. Mimo tego, że pierwszy tom czytałam kilkanaście lat temu, to nie miałam problemu ze wciągnięciem się w tą historię, a bohaterów bardzo szybko sobie przypomniałam + autorka bardzo zgrabnie przypominała nam o najważniejszych wątkach z poprzedniego tomu.
Nie jest to książka wybitna, ale porusza ogrom trudnych tematów i problemów młodych ludzi. Pokazuje że ten świat idealny z zewnątrz często jest zepsuty od wewnątrz, a ciągnąca się tajemnica kim jest A i co stało się z Allison sprawia, że cały czas czujemy napięcie czytając tę książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to książka wybitna, ale porusza ogrom trudnych tematów i...
Powrót do tej serii po prawie 13 latach to ciekawa rzecz. Książki nie zachwycają stylem, ale przyciągają fabułą. Czyta się naprawdę miło.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny tom powtórkowy za mną i dalej nie wiem, co mnie podkusiło te 9 lat temu, żeby dać tak wysoką ocenę. Tym razem jednak zmienię na chociaż gwiazdkę niżej, bo nostalgia nostalgią, ale dziewczyny zachowują się irracjonalnie i nie mogę przymknąć na to oczu.
W pamięci, mimo upływu lat, wciąż miałam wydarzenia z końcówki książki, ale zszokowały mnie w podobnym stopniu. W tym momencie książka i serial zaczynają się naprawdę mocno rozjeżdżać.
Teraz pora się zabrać za tomy, których wcześniej nie czytałam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW pamięci, mimo upływu lat, wciąż miałam wydarzenia z końcówki książki, ale zszokowały mnie w podobnym stopniu. W...
Książka niczym opera mydlana, nadaje się jako coś lekkiego i szybkiego żeby przeczytać w przerwie między cięższymi seriami
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ szacunku do mojej nostalgii do tej serii nie będę robić rereadu po latach, tylko zatrzymam się na tej części
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTotalnie się wciągnęłam w tą serię, uwielbiam
Totalnie się wciągnęłam w tą serię, uwielbiam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCAWPILE rating: 4.57/10 (RE-READ)
Ufff XD
Pani autorka ma problem z konstruowaniem fabuły. Przez całą książkę nie dzieje się nic, a na koniec zrzuca na nas bombę, w którą mamy uwierzyć (ale jest tak słabo skonstruowana, że nie przekonałaby nawet 12 latka XD).
Gulity pleasure read, nie wiem co ja w tym kiedyś widziałam. No ale fajnie tak się odmóżdżyć kompletnie przy czytaniu
CAWPILE rating: 4.57/10 (RE-READ)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUfff XD
Przeczytałam, książka w porządku, ale widziałam cały serial i brakuje mi elementów zaskoczenia. Wiem, że książkowa wersja a serial trochę się różnią, ale nie mam ochoty kontynuować tak obszernego cyklu, który w dodatku mnie jakoś bardzo nie porwał. Na serialu poprzestanę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZakończenie - SZOOOOOOOK.
Myślałam, że się popłaczę.
Kolejna świetna książka, jutro idę po trzecią część 🥹
Zakończenie - SZOOOOOOOK.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślałam, że się popłaczę.
Kolejna świetna książka, jutro idę po trzecią część 🥹
Hanna, Spencer, Aria, Emily mają swoje tajemnice, które niestety zna tajemnicze "A". Kim jest ta osoba? Co zamierza? Kolejna część z cyklu pretty little liars równie dobra jak poprzedniczka. Bohaterki, które da się lubić. Ciekawe przygody, tajemnica. Jak dla mnie super.