Manuskrypt Chancellora

Okładka książki Manuskrypt Chancellora autora Robert Ludlum, 8324114424
Okładka książki Manuskrypt Chancellora
Robert Ludlum Wydawnictwo: Amber Seria: Sensacja [Amber] kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Juliusz Garztecki

Kup Manuskrypt Chancellora w ulubionej księgarnii

Oceny książki Manuskrypt Chancellora

OPINIE i DYSKUSJE o książce Manuskrypt Chancellora

Książka w stylu tego autora, dużo wątków, ciekawie skonstruowana.

Książka w stylu tego autora, dużo wątków, ciekawie skonstruowana.

Pozycja warta uwagi, bo dobrze napisana. Polecam

Pozycja warta uwagi, bo dobrze napisana. Polecam

Kolejny klasyk z którym nie ma co dyskutować i jednocześnie powala z nóg. Jak pod względem konstrukcji intrygi tak i pod względem wykonania. Akcja non stop daje czadu a zawiła że aż kręci człowiekiem, pomysłowość autora po prostu zagina skąd on czerpał pomysły.
I co tu pisać więcej dla fanów literatury sensacyjnej Ludlum jest ikoną która jest podziwiana od wieków tak samo i on staje się nieśmiertelny.
Brawo i dycha

Okładka książki Sankcja Bourne’a Robert Ludlum, Eric van Lustbader
Sankcja Bourne’a Robert Ludlum, Eric van Lustbader
Robert Ludlum
Robert Ludlum
Największy mistrz powieści sensacyjnych, które nie poddają się próbie czasu Robert Ludlum to pisarz legenda, fenomen wydawniczy. Stworzył wzorcowy kanon literatury sensacyjnej, sobie tylko właściwy gatunek, nazwany global conspiracy thrillers. Napisał 33 powieści, sprzedanych w ponad 500 000 000 egzemplarzy, przetłumaczonych na 32 języki. Robert Ludlum zmarł w 2001 roku, pozostawiając ogromną niewydaną spuściznę prawie ukończonych i naszkicowanych powieści. Pierwszym światowym bestsellerem wydanym w Polsce w 1990 roku przez AMBER była Tożsamość Bourne’a, pierwsza część Trylogii Bourne’a, na którą składają się też Krucjata Bourne’a i Ultimatum Bourne’a. W pierwszej ekranizacji Tożsamości Bourne’a zagrał Richard Chamberlain, a w filmie z roku 2002 Matt Damon, który wcielił się również w postać Jasona Bourne’a w najnowszej ekranizacji Krucjaty Bourne’a. Potem przyszły kolejne sukcesy: Transakcja Rhinemanna, Manuskrypt Chancellora, Pakt Holcrofta, Weekend z Ostermanem, Przesyłka z Salonik, Spisek Akwitanii, Plan Ikar, Iluzja Skorpiona, Dokument Matlocka, Dziedzictwo Scarlattich, Trevayne, Mozaika Parsifala, Strażnicy Apokalipsy, Zew Halidonu, Testament Matarese’a, Spadkobiercy Matarese’a, Strategia Bancrofta. Na początku lat 90. Ludlum był w Polsce najpopularniejszym pisarzem, wydawanym w najwyższych nakładach. Od 2001 roku popularność mistrza przeżywa w Polsce wielki renesans. Z gorącym przyjęciem spotkał się Program Hades. Klątwa Prometeusza została jednym z polskich bestsellerów roku 2001. Protokół Sigmy był według „Rzeczpospolitej” najlepiej sprzedającą się powieścią sensacyjną w Polsce w 2002 roku. Przymierze Kasandry, Zlecenie Jansona i Opcja paryska królowały na listach bestsellerów w 2002 i 2003 roku, a Zdrada Tristana – w roku 2004. Kod Altmana – napisany wspólnie z Gayle Lynds, autorką bestsellera Spirala – to czwarta powieść z cyklu Z tajnych archiwów Roberta Ludluma. Piąta część to Zemsta Łazarza, kolejna – Wektor moskiewski. Kryptonim Ambler to mistrzowski conspiracy thriller w tradycji największego ludlumowskiego bestsellera, klasyki gatunku – Tożsamości Bourne’a.

Cytaty z książki Manuskrypt Chancellora