Ania z Zielonego Wzgórza. Ania z Avonlea

- Ania z Zielonego Wzgórza (tom 1-2)
- Anne Of Green Gables. Anne Of Avonlea
- 1970-06-01
- 1970-06-01
- 2008-01-01
- Rozalia Bernsteinowa
"Ania z Zielonego Wzgórza"
Gdy Maryla i Mateusz Cuthbertowie decydują się przygarnąć chłopca z sierocińca, nie mają pojęcia, że od tej pory ich życie wypełnią niespodzianki. Zaczyna się od tego, że na Zielone Wzgórze w Avonlea przybywa nie chłopiec, lecz jedenastoletnia rudowłosa dziewczynka. Ania to osóbka o nieprzeciętnym temperamencie i wybujałej fantazji. Jej obecność wywróci życie mieszkańców Avonlea do góry nogami, a Zielone Wgórze nigdy nie będzie takie jak dawniej.
"Ania z Avonlea"
Ania powraca do Avonlea, by uczyć w tamtejszej szkole. Szybko okazuje się jednak, że praca nauczyciela to prawdziwe wyzwanie. Świeże upieczona nauczycielka będzie musiała zaskarbić sobie sympatii podopiecznych - a są wśród nich urwisy, złośliwcy i fajtłapy... Na szczęście zdarzają się i bratnie dusze. Ania nawiązuje nowe przyjaźnie, popada w nowe tarapaty i zaczyna zdawać sobie sprawę, że coraz bardziej zależy jej na pewnym chłopaku...
Kup Ania z Zielonego Wzgórza. Ania z Avonlea w ulubionej księgarni
Oceny książki Ania z Zielonego Wzgórza. Ania z Avonlea
5815 użytkowników ma tytuł Ania z Zielonego Wzgórza. Ania z Avonlea na półkach głównych- Przeczytane 5 428
- Lektury 41
- Dzieciństwo 32
- Z dzieciństwa 27
- 2022 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ania z Zielonego Wzgórza. Ania z Avonlea
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzepiękna książka którą przeczytałam będąc jeszcze małą dziewczynką, dokładnie to wydanie w drewnianej oprawie, z materiałową, żółtą okładką. Marzycielskie opisy scenerii i przeżycia Ani oddają piękno świata przedstawionego i tego, jaką Ania jest osobą. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka nadal, po tylu latach, zabawna i wzruszająca.
(Głównej, a zarazem tytułowej, bohaterki nie da się nie lubić ...)
Ciepła i pobudzająca wyobraźnię ...
Cała seria przygód Ani godna uwagi ...
Nowe tłumaczenie także wspaniałe!
Książka nadal, po tylu latach, zabawna i wzruszająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to(Głównej, a zarazem tytułowej, bohaterki nie da się nie lubić ...)
Ciepła i pobudzająca wyobraźnię ...
Cała seria przygód Ani godna uwagi ...
Nowe tłumaczenie także wspaniałe!
1980
1980
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka uczy cierpliwości i tolerancji. Nie wszystko jest takie, jakie oczekujemy, że będzie. Czasami życie przynosi różne niespodzianki a my jeśli jesteśmy otwarci to przynajmniej próbujemy je zaakceptować. Tacy są właśnie Maryla i Mateusz, choć różni, to gotowi na miłość i akceptację.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAudiobook - czytała Irena Lipczyńska.
Wersja audio bardzo dobra. Kolejny raz po samym brzmieniu głosu można poznać kto mówi. Mój osobisty faworyt to Tadzio.
Audiobook - czytała Irena Lipczyńska.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLepsza, niż poprzedni tom, Ania już tyle nie mówi. Przyjemna rozrywka dla całej rodziny, moja żona i córka zauroczone, właśnie oglądają film. Ja też bawiłem się dobrze, sporo sytuacji powodowało uśmiech. Tylko czemu autorka znowu uśmierca sympatyczną męską postać? Zobaczymy w następnych tomach, czy to się powtórzy.
Wersja audio bardzo...
Jedna z moich ulubionych lektur, fantastycznie było sobie ją przypomnieć
Jedna z moich ulubionych lektur, fantastycznie było sobie ją przypomnieć
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo troszkę smutna książka!
To troszkę smutna książka!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka opowiada o historiach małej dziewczynki Ani Shirley gdy bohaterka przyjechała na zielone wzgórze porobiła dużo kłopotów na szczęście każdy z nich zakończył się bez większych problemów.Najleprza lektura szkolna super się przy niej bawiłam nawet nie myśląc że muszę napisać z niej test
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna powieść, jest ze mną w różnych momentach życia. Kojąca, otulająca, przypominająca o rzeczach ważnych.