Zorro - jeździec w masce (#1)

- powieść przygodowa
- Jeździec w masce (tom 1)
- Zorro
- 1990-01-01
- 1990-01-01
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00
Kup Zorro - jeździec w masce (#1) w ulubionej księgarni
Oceny książki Zorro - jeździec w masce (#1)
177 użytkowników ma tytuł Zorro - jeździec w masce (#1) na półkach głównych- Przeczytane 115
- Z dzieciństwa 2
- E-book 2
- Przygodowe/Historyczne 1
- EpuB 1
- Literatura 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zorro - jeździec w masce (#1)
Czytana wielokrotnie,do czasu kiedy nieopatrznie wypożyczyłem je pewnej osobie...Bardzo dobra akcja,świetne dialogi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toObecnie moja ulubiona lektura.
Nie mogąc wystąpić oficjalnie przeciwko uzurpatorowi zakłada maskę, aby chronić prześladowanych i przeciwdziałać korupcji.
Walczy przeciwko narzuconemu przez inne mocarstwo gubernatorowi, niedbającego o dobro kraju ( Meksyk ? ) Don Montero i jego zbrojnego ramienia, śmiesznego, grubego i nieskutecznego gamonia, sierżanta Garcii.
Jak to w książce, dobro zwycięża zło.
Biorę to za dobry omen.
Przyjemna lektura dla pokrzepienia serc.
Bardzo, bardzo polecam.
P.S. dopisane 02. 06.2025 r
Hura, hura, dobro zwyciężyło zło.
Obecnie moja ulubiona lektura.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTajemniczy bohater - patriota walczący z uciskiem i niesprawiedliwością społeczną o wolność.
Wspaniała książka przygodowa, opisująca losy legendarnego Zorro. Człowiek w masce staje po stronie zwykłych ludzi, przywraca sprawiedliwość i walczy z bandytami. Otacza go aura tajemniczości, jest odważny i waleczny, staje się bohaterem, ulubieńcem ludu, a kobiety doprowadza do mocniejszego bicia serca. Książka napisana z poczuciem humoru.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChoć filmowych adaptacji, interpretacji, kontynuacji i na wiązań powstało bez liku, z mniej lub bardziej gwiazdorską obsadą - to jednak żadna nie oddaje ducha historii.
Akcja trzyma w napięciu, bawi i choć mogło by się wydawać, że Micuno zbyt wiele odkrywa zbyt wcześnie to jednak świetnie buduje fabułę wciągając czytelnika w poszukiwanie odpowiedzi, kto i jak tą potyczkę zakończy?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomimo swojej opasłości, czyta się ją tak jak Zorro jeździ konno - szybko ledwo mając poczucie muśniętego czasu na lekturę.
Najlepiej napisany Zorro. Dawka przygody emocji i humoru, cudo
Najlepiej napisany Zorro. Dawka przygody emocji i humoru, cudo
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka i przyjemna przygodówka.
Lekka i przyjemna przygodówka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMogę tu napisać tylko tyle, że czytając te 2 tomy (na trzeci poluję)uśmiałam się jak nigdy. Przeczytałam to w dwa dni i dalej mam chęć to czytać! Czytała bym ciągle od nowa :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toświetna trylogia opowiadająca o perypetiach legendarnego Zorro.
świetna trylogia opowiadająca o perypetiach legendarnego Zorro.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść napisana z pasją i ogromnym poczuciem humoru. Najbardziej w sumie podobało mi się to że nie był to kolejny "Zorro w pelerynie"
Genialna książka do której chętnie wracam.Napisana z poczuciem humoru i zdecydowanie w sposób oryginalny pokazująca historię Zorro.
Polecam :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLektura w sam raz dla odprężenia, nie tylko dla miłośników literatury szabelki ;)
Polecam :D