Zorro - jeździec w masce (#1)

Okładka książki Zorro - jeździec w masce (#1) autora Luigi Micuno, 8370073034
Okładka książki Zorro - jeździec w masce (#1)
Luigi Micuno Wydawnictwo: Glob Cykl: Jeździec w masce (tom 1) Seria: Zorro powieść przygodowa
powieść przygodowa
Jeździec w masce (tom 1)
Zorro
1990-01-01
1990-01-01

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Zorro - jeździec w masce (#1) w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zorro - jeździec w masce (#1)

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zorro - jeździec w masce (#1)

Czytana wielokrotnie,do czasu kiedy nieopatrznie wypożyczyłem je pewnej osobie...Bardzo dobra akcja,świetne dialogi.

Obecnie moja ulubiona lektura.
Tajemniczy bohater - patriota walczący z uciskiem i niesprawiedliwością społeczną o wolność.
Nie mogąc wystąpić oficjalnie przeciwko uzurpatorowi zakłada maskę, aby chronić prześladowanych i przeciwdziałać korupcji.
Walczy przeciwko narzuconemu przez inne mocarstwo gubernatorowi, niedbającego o dobro kraju ( Meksyk ? ) Don Montero i jego zbrojnego ramienia, śmiesznego, grubego i nieskutecznego gamonia, sierżanta Garcii.
Jak to w książce, dobro zwycięża zło.
Biorę to za dobry omen.
Przyjemna lektura dla pokrzepienia serc.
Bardzo, bardzo polecam.
P.S. dopisane 02. 06.2025 r
Hura, hura, dobro zwyciężyło zło.

Obecnie moja ulubiona lektura.

Wspaniała książka przygodowa, opisująca losy legendarnego Zorro. Człowiek w masce staje po stronie zwykłych ludzi, przywraca sprawiedliwość i walczy z bandytami. Otacza go aura tajemniczości, jest odważny i waleczny, staje się bohaterem, ulubieńcem ludu, a kobiety doprowadza do mocniejszego bicia serca. Książka napisana z poczuciem humoru.

177 użytkowników ma tytuł Zorro - jeździec w masce (#1) na półkach głównych
59 użytkowników ma tytuł Zorro - jeździec w masce (#1) na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zorro - jeździec w masce (#1)

Cytaty z książki Zorro - jeździec w masce (#1)

Dodaj cytat z książki Zorro - jeździec w masce (#1)