Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów

Okładka książki Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów autorstwa Ladislau Dowbor
Ladislau Dowbor Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Książka i Prasa nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
A Revolução digital. Uma sociedade à beira de rupturas
2025-01-01
2025-01-01
Zbigniew Marcin Kowalewski
Książka ta odpowiada na fundamentalne pytanie naszych czasów: w jakim społeczeństwie żyjemy. Jej autor, jeden z najważniejszych intelektualistów współczesnej Brazylii, udzielił już odpowiedzi na to pytanie w swoich poprzednich książkach, a zwłaszcza w swojej najważniejszej pracy Epoka kapitału nieproduktywnego – jednej z moich ulubionych książek. Logika akumulacji kapitału uległa zmianie, zapowiadał w niej Ladislau Dowbor. Kapitalizm wkroczył w nową epokę: epokę kapitalizmu nieproduktywnego. Epokę, w której „inwestowanie w finanse przynosi większe zyski niż inwestowanie w produkcję”.

Kup Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów

6 użytkowników ma tytuł Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów

Ladislau Dowbor
Ladislau Dowbor
Brazylijski ekonomista polskiego pochodzenia. Doktoryzował się w dziedzinie nauk ekonomicznych w Szkole Głównej Planowania i Statystyki w Warszawie, jest profesorem tytularnym na Papieskim Uniwersytecie Katolickim Sao Paulo i konsultantem rozmaitych agend Narodów Zjednoczonych. Jest autorem książek A reproduçao social i Tecnologias do conhecimento: Os desafios da educaçao (wyd. Vozes),O que acontece com o trabalho? (wyd. Senac) i Rozbita mozaika: Ekonomia poza równaniami (Wydawnictwo Akademickie Dialog) oraz koordynatorem pracy zbiorowej Economia social no Brasil (wyd. Senac).

Cytaty z książki Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów

Dodaj cytat z książki Rewolucja cyfrowa. Społeczeństwo na krawędzi przełomów