Tajemnica pozytywki

Okładka książki Tajemnica pozytywki
Katarzyna Grochowska Wydawnictwo: Szara Godzina literatura piękna
2025-03-12
2025-03-12

Kup Tajemnica pozytywki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tajemnica pozytywki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajemnica pozytywki

Niepełnosprawna Bianka po latach wróciła do rodzinnego domu. Wróciła, by sprzedać dom po śmierci ojca. Dom znienawidzony, bo kojarzy się tylko z bólem i tragedią. Chciała szybko go sprzedać i wrócić do swojego życia, jednak piętno jakie na domu wisi dochodzi nawet do potencjalnych kupców i sprzedaż nie jest łatwa. W związku z tym Bianka próbuje wyjaśnić samobójczą śmierć siostry, swój wypadek z którego nic nie pamięta, a który skazał ją na wózek inwalidzki, a także niesłuszne oskarżenie jej mamy o zabójstwo swojego pracodawcy.
Bianka nie ma łatwego zadania, bowiem mieszkańcy Rosewa wyzywają ją od wiedźmy i robią wszystko, by wyniosła się z miasteczka.

Bardzo emocjonująca historia. Tyle tragedii spadło na jedną rodzinę. Wszędzie tajemnice i niewyjaśnione okoliczności.
Sprawnie poprowadzona fabuła, nie ma tu niczego za dużo. Barwne postacie, które poznajemy współcześnie, ale też przed laty. Bardzo lubię takie książki. Polecam.

Nie spodziewałam się że przypadkiem trafię na tak dobrą książkę. Wciągnęła do reszty! Na pewno nie jest moje ostatnie spotkanie z Autorką :D

Pięknie napisana książka, ciepła, otulająca nadzieją i z nutką tajemnicy. Polecam!

210 użytkowników ma tytuł Tajemnica pozytywki na półkach głównych
37 użytkowników ma tytuł Tajemnica pozytywki na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tajemnica pozytywki

Cytaty z książki Tajemnica pozytywki

Dodaj cytat z książki Tajemnica pozytywki