Extinguish the Heat. Runda finałowa

- Trylogia Hell (tom 7)
- 2024-02-28
- 2024-02-28
- Inne
Jeśli przegramy, szukaj mnie w zgliszczach miejsc, które spłonęły przez twoją zemstę
Życie nauczyło Victorię Clark, że aby przetrwać, musi przywdziewać maski i zbroić się w tarcze ochronne. Znała cierpienie, ból po stracie najbliższych, spustoszenie, jakie poczyniła choroba w jej własnej głowie. Znała apatię, chłód, nienawiść. Myślała, że równie doskonale zna swoje życie, ale los nie przygotował jej na to, że będzie się musiała od nowa uczyć człowieka, którego obraz od prawie pięciu lat miała zapisany w żyłach.
Do tej pory Nathaniel Shey budował wokół siebie mur tak wysoki i gruby, że nie przedarł się przez niego nawet jeden promień słońca. Victoria nie wiedziała, że od ich pierwszego spotkania powoli, jedna za drugą, wyciągała wypalone z krzywd i bólu cegły ze ściany, która oddzielała go od świata. Nie była przygotowana na to, że kiedy wyciągnie ostatnią, ujrzy zupełnie nowego Nathaniela. Zranionego, bezbronnego i nagiego. Młodego mężczyznę, który nie chowa się za pustką i chłodem, który nie ma w sobie gniewu, którego oczy nie błyszczą furią. Nowy Nate jest inny, nieznany i gotowy, by zerwać wszystkie maski z jej twarzy.
W chaosie uczuć i nowych emocji młoda kobieta musi się mierzyć z konsekwencjami kłamstw swojej rodziny. Wie, że ani ona, ani jej bliscy nie zaznają spokoju, dopóki z Giselle Clark, biologicznej matki dziewczyny, nie wypłynie ostatnia kropla krwi. Kolejne tajemnice Culver City, wychodzą na jaw. Grzechy się mnożą, a ich długie korzenie coraz mocniej zaciskają się na szyjach Nathaniela i Victorii. Tylko od nich zależy, czy zdołają przeciąć pęta. Oboje wiedzą, że finałowa bitwa nadchodzi. Ostatnia z ostatnich.
Jeśli wygramy, otwórz oczy i zobacz, że czekam na ciebie na końcu drogi
Kup Extinguish the Heat. Runda finałowa w ulubionej księgarni
Oceny książki Extinguish the Heat. Runda finałowa
2318 użytkowników ma tytuł Extinguish the Heat. Runda finałowa na półkach głównych- Przeczytane 1 524
- 2024 32
- 2025 14
- Romans 7
- Do kupienia 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Extinguish the Heat. Runda finałowa
Lepszego zakończenia nie mogłam się spodziewać. Było piękne, poruszające i dokładnie takie, jakiego ta historia potrzebowała. Epilog czytałam na kilka razy, bo łzy skutecznie mi to uniemożliwiały – tak bardzo mnie wzruszył.
Czuję ogromne spełnienie, widząc, jak potoczyły się losy Złotej Jedenastki. To było zakończenie pełne emocji, domknięcia i miłości do bohaterów, z którymi spędziłam tyle godzin. Nie żałuję ani jednej minuty poświęconej tej trylogii, nawet jeśli jej przeczytanie zajęło mi sporo czasu.
Piękne emocje w najczystszej postaci zamknęły tę historię w idealny sposób. Z całego serca polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzuję ogromne spełnienie, widząc, jak potoczyły się losy Złotej Jedenastki. To było zakończenie pełne emocji, domknięcia i miłości do bohaterów, z...
Czytało się dobrze jak poprzednie części, ale trochę już mi się to dłużyło.
Ogólnie wątek z Włochami bardzo słaby. Trochę tak wymyślony na siłę. Ogólnie myślałam, że to Brad Shey będzie kluczem, a nie Emiliano. Miało by to więcej sensu, bo był wspominany wielokrotnie w treści i spinało by to super historię Nate'a. Bo tak na dobrą sprawę, mimo, że Victoria opowiadała historię, to tempo fabule nadawał życiorys Nathaniela.
No i jak można było zrezygnować z walk bokserskich? No i brak stronic z pamiętnika Nate'a, trochę absurd, bo to aż się prosiło, by pokazać jego przemianę jako taką retrospekcję. On sam nijaki, taki uległy. Nie taki miał zbudowany wizerunek. Mdłe to było.
Same wstawki od autorki, jej notatki też nijak to pomogło. Dla mnie tez znaczenia.
Ale fantastyczny pomysł na epilog.
Czytało się dobrze jak poprzednie części, ale trochę już mi się to dłużyło.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie wątek z Włochami bardzo słaby. Trochę tak wymyślony na siłę. Ogólnie myślałam, że to Brad Shey będzie kluczem, a nie Emiliano. Miało by to więcej sensu, bo był wspominany wielokrotnie w treści i spinało by to super historię Nate'a. Bo tak na dobrą sprawę, mimo, że Victoria opowiadała...
Żenada, wstyd, że Polacy piszą tego typu książki.
Nic więcej nie dodam
Żenada, wstyd, że Polacy piszą tego typu książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to.
Nic więcej nie dodam
Kurcze kolejna ksiazka przy której był płacz. Polecam każdemu przeczytanie
Kurcze kolejna ksiazka przy której był płacz. Polecam każdemu przeczytanie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBOGOWIE! Ta historia tak mnie pochłonęła, że nie chciałam chodzić spać, wolałam chodzić nie wyspana niż nie przeczytać kolejnego rozdziału. Nie mogę uwierzyć, że to już koniec 😞. Ta seria będzie miała już zawsze miejsce w moim serduszku. Troszkę miałam nadzieję na inną końcówkę, ale cóż. Jeszcze nigdy nie miałam tyle emocji podczas czytania, co chwile albo się uśmiechałam albo miałam łzy w oczach, a innym razem musiałam wydmuchiwać nos w chusteczki bo aż się zanosiłam płaczem 🙈. Nie chcę tego kończyć. Kocham to jak Nate się zmienił podczas tych 7 części. KOCHAM! Polecam z całego serca. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, pierwsza część nie trafiła do mnie od razu, dopiero w połowie się w to tak wkręciłam.
BOGOWIE! Ta historia tak mnie pochłonęła, że nie chciałam chodzić spać, wolałam chodzić nie wyspana niż nie przeczytać kolejnego rozdziału. Nie mogę uwierzyć, że to już koniec 😞. Ta seria będzie miała już zawsze miejsce w moim serduszku. Troszkę miałam nadzieję na inną końcówkę, ale cóż. Jeszcze nigdy nie miałam tyle emocji podczas czytania, co chwile albo się uśmiechałam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobre zakończenie serii. Pierwszy tom a ostatni? Ciężko było się spodziewać takiego przebiegu fabuły.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCieszę się, że autorka zmieniła zakończenie historii z Wattpad'a, znakomicie <3
Cieszę się, że autorka zmieniła zakończenie historii z Wattpad'a, znakomicie <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie pamietam kiedy popłakałem się nad ksiązką .... Będzie mi brakowało tej Ekipy ....
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBędzie mi brakowało tej pokręconej historii 😅 7 tomów, które były ze mną WSZĘDZIE!! praca, wanna, bezsenne noce... warto! 🫶🫶🫶
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZakończenie historii Victorii i Nathaniela.
Zwieńczenie ich historii jest niczym wisienka na torcie. Wszystko jest piękną całością pełną zwrotów akcji, przyjaźni i miłości.
Polecam z całego serca, przeżyjcie sami to przeżycie z Culver City.
Zakończenie historii Victorii i Nathaniela.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgając po pierwszy tom nie byłam przygotowana na to co się stanie. Jak bardzo przywiąże się do Złotej Jedenastki.
Polecam z całego serca, przeżyjcie sami to przeżycie z Culver City.