Diabelski krąg

- Prokurator Gabriela Seredyńska (tom 4)
- 2023-10-25
- 2023-10-25
Prokurator Gabriela Seredyńska wraca w rodzinne strony na pogrzeb ojca. Niespodziewanie ceremonia znacznie się opóźnia. Dodatkowo na terenie odziedziczonej posiadłości kobieta odkrywa ślady, które jej zdaniem świadczą o popełnionej zbrodni. Wbrew miejscowej policji i prokuraturze rozpoczyna nieoficjalne śledztwo. Podskórnie czuje, że w miasteczku dzieje się coś dziwnego. Coś, czemu warto się przyjrzeć. To przeczucie wzmacniają rozmowy z mieszkańcami. W oczach wielu z nich widać strach. Czego lub kogo się boją?
Śledztwo doprowadza Seredyńską do budzącego grozę miejsca w środku lasu oraz szokujących odkryć dotyczących jej własnej rodziny. A to dopiero początek wstrząsającej historii, w której karty rozdają ludzie oślepieni władzą i opętani pragnieniem zemsty.
„Diabelski krąg” to kryminał pełen silnych emocji, niepokojącego klimatu i nawarstwiających się tajemnic.
Kup Diabelski krąg w ulubionej księgarni
Oceny książki Diabelski krąg
- Legimi 5
- E-book 4
- 2025 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Diabelski krąg
Zapowiadało się ciekawie ale nie takiego zakończenia oczekiwałam. Okazało się tak nierealne, że z trudem dokończyłam książkę. Jak dla mnie za mało dialogów i dużo nie wnoszących nic do fabuły opisów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny ekscytujący tom ...wciągająca historia nieustępliwej bohaterki ...🥰😍🥰
Kolejny ekscytujący tom ...wciągająca historia nieustępliwej bohaterki ...🥰😍🥰
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChociaż bardzo lubię tego autora, to tą książkę czytałam na siłę. Dla mnie książka jest jakby napisana "na siłę", zawiera dziwne, infantylne dialogi. W ogóle nie lubię, gdy autor płci męskiej wciela się w rolę kobiety. Po prostu mi to nie gra.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba najlepsza powieść z całej serii. Wracamy do przeszłości pani prokurator Gabrieli Seredyńskiej, a konkretnie do przeszłości jej ojca. Jesteśmy w okolicach Olsztyna. Pani prokurator drąży tajemnice związane ze śmiercią jej ojca. Ufa lisom noszącym w zębach kawałki ludzkiego ciała. Mieszka w pensjonatach, których pełno w takich rejonach. Boryka się z traumą nieprzepracowanej relacji z ojcem. Powrót do własnej macierzy i odkrywanie jej tajemnic to główny "silnik" tej historii.
Największy minus to niestety zakończenie, takie trochę sztampowe i na swój sposób mało wiarygodne.
Chyba najlepsza powieść z całej serii. Wracamy do przeszłości pani prokurator Gabrieli Seredyńskiej, a konkretnie do przeszłości jej ojca. Jesteśmy w okolicach Olsztyna. Pani prokurator drąży tajemnice związane ze śmiercią jej ojca. Ufa lisom noszącym w zębach kawałki ludzkiego ciała. Mieszka w pensjonatach, których pełno w takich rejonach. Boryka się z traumą...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZapowiadało się ciekawie, ale w konsekwencji trochę przesadzona, nierealna. Wilkołaki, związek staruszków trzęsących wsią- jakoś mnie to nie przekonuje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyczna! Możliwe, że nawet lepsza od "Wieży strachu". Dobrze poprowadzona, z odpowiednio dawkowanym napięciem. Choć utrzymana w dość popularnej konwencji (bohaterka przyjeżdża do małego miasteczka i wplątuje się w starą i/lub nową zagadkę),to potrafi wciągnąć czytelnika. Widzę z tego niezłą filmową adaptację.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba najlepsza z wszystkich części z serii o Prokurator Gabrieli Seredyńskiej. Od początku tej części autor zainteresował czytelnika i powoli ze szczegółami dochodził do sedna. Momentami pojawiały się zaskakujące sytuacje. Nie jest też tak nudnawa jak większość z tej serii. Ciekawie napisana z również ciekawym językiem. Ta póki co ostatnia część tej serii spowodowała, że z chęcią przeczytam inne książki autora.
Chyba najlepsza z wszystkich części z serii o Prokurator Gabrieli Seredyńskiej. Od początku tej części autor zainteresował czytelnika i powoli ze szczegółami dochodził do sedna. Momentami pojawiały się zaskakujące sytuacje. Nie jest też tak nudnawa jak większość z tej serii. Ciekawie napisana z również ciekawym językiem. Ta póki co ostatnia część tej serii spowodowała, że z...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak się zapędziłam z czytaniem, że zapomniałam zaznaczyć :D
PS: Znowu muszę nadrobić 3 pozostałe książki.
Tak się zapędziłam z czytaniem, że zapomniałam zaznaczyć :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest ciekawa, Gabi to uparta Pani prokurator, która, szuka odpowiedzi co tak, naprawdę stało się z jej ojcem. Tajemnica, którą skrywa jej Mama, w tym nie pomaga.
PS: Znowu muszę nadrobić 3 pozostałe książki.
Autor jest sympatycznym gościem i umie naprawdę świetnie posługiwać się językiem polskim. Ta seria w ogóle jest średnia, ale ten tom to już absolutne kuriozum, historia jest niedorzeczna, nie wiedzialemczy mam się śmiać czy płakać. Ledwo dotrwałem do konca
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to⭐RECENZJA⭐
"Diabelski krąg" to czwarty tom fantastycznego, pełnego zaskoczeń cyklu o prokurator Gabrieli Seredyńskiej od pisarza @pzborkowski 😈 Kto nie zna tej serii, to zachęcam do zmiany tego i to już, biegusiem 🤪 W tejże historii nasza główna bohaterka wraca w rodzinne strony z powodu śmierci ojca. I wszystko było by dobrze, gdy nie pewne ślady, które ją niepokoją i wskazują na to, że ktoś tutaj popełnił jakąś zbrodnie. Gabriela zaczyna własne śledztwo, które prowadzi ją w głąb mrocznego lasu, sekretów i kłamstw. Czy uda jej się odkryć prawdę?
Od fabuły bije mnóstwo emocji oraz takiego niepokoju. Wchodzimy w pewną miejscowość, jej mieszkańców, co powoduje taką, jakąś duszność. Z początku nieśpieszna akcja, za chwilę rusza z kopyta i leci jak opętana. A ogrom tajemnic wylewa się z każdej strony, zalewając nas tym lękiem, niepewnością, strachem.
Co do postaci, to Gabrielę już znam z poprzednich tomów, a co za tym idzie? Zna się ją bardzo dobrze i nadal można jej kibicować w tym, co robi (ja tak robiłam 🤪). Zarówno jej kreacja, jak i innych bohaterów była genialna, namacalna, taka realna. Uczucia i emocje wyczuwalne na każdym kroku, a osobowości oraz charakterki dobrze dobrane. Niektórzy mieli diabła za skórą, oj mieli 😈
Zakończenie zaskakujące, pełne zwrotów takich, których się kompletnie nie spodziewałam. A seria, jako całość zasługuje na duże uznania i gratulacje! 😁 Ja jestem na TAK! Polecam! 😈
⭐RECENZJA⭐
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Diabelski krąg" to czwarty tom fantastycznego, pełnego zaskoczeń cyklu o prokurator Gabrieli Seredyńskiej od pisarza @pzborkowski 😈 Kto nie zna tej serii, to zachęcam do zmiany tego i to już, biegusiem 🤪 W tejże historii nasza główna bohaterka wraca w rodzinne strony z powodu śmierci ojca. I wszystko było by dobrze, gdy nie pewne ślady, które ją niepokoją i...