Precelek jedzie tramwajem

Okładka książki Precelek jedzie tramwajem autora Malwina Hajduk, Agata Romaniuk, 9788326840906
Okładka książki Precelek jedzie tramwajem
Agata RomaniukMalwina Hajduk Wydawnictwo: Agora Cykl: Precelek z Kociej Szajki (tom 1) Seria: Precelek z Kociej Szajki literatura dziecięca
24 str. 24 min.
literatura dziecięca
Precelek z Kociej Szajki (tom 1)
Precelek z Kociej Szajki
2023-04-27
2023-04-27
24 min.

Kup Precelek jedzie tramwajem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Precelek jedzie tramwajem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Precelek jedzie tramwajem

Przygody Precelka to książka dla nieco młodszych dzieci niż seria o Kociej Szajce, chociaż fajnie ją uzupełnia i do niej nawiązuje. Ta seria jest genialna!

Czytając tę małą książeczkę, przypomniałem sobie swój pierwszy raz gdy jechałem tramwajem w Szczecinie. Też mi się nie podobało, ale dzisiaj to już norma :)

No i teraz pytanie: to w Cieszynie są tramwaje? Aha! Trzeba sobie sprawdzić :P I to jest wspaniałe w tej serii. Tak są... to znaczy były, a teraz jest linia turystyczna:

Nie dość, że książka rozbudza ciekawość i podsuwa smaczki regionalne, to jeszcze dotyka spraw najmłodszych. Bywa, że się boimy, to normalna rzecz. Dobrze, by wtedy ktoś nas przytulił jak pani Kapeluszniczka. Kochany Precelek.

Fajnie jest pracować w księgarni i czytać sobie w oczekiwaniu na klientów :D

No i teraz pytanie: to w Cieszynie są tramwaje? Aha! Trzeba...

Przestraszony słodziaczek poznaje świat z okien tramwaju.

Przestraszony słodziaczek poznaje świat z okien tramwaju.

Moje dzieci (6 i 2 l.) pokochały kota Precelka i jeża Jurka, a ja z przyjemnością czytam im te książki, bo mam sentyment do Cieszyna, gdzie dzieje się ich akcja. Precelek jest młodym kotkiem, który dopiero uczy się świat, więc wielu rzeczy nie wie i się ich boi. W tej części kotek po raz pierwszy ma jechać tramwajem, co napełnia go dużym lękiem. Na szczęście w pojeździe przychodzi pomoc i Precelek przekonuje się, że nie było tak strasznie. Fajnie można w ten sposób ułatwić dziecku podróż, gdy boi się nowego środka lokomocji.

60 użytkowników ma tytuł Precelek jedzie tramwajem na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł Precelek jedzie tramwajem na półkach dodatkowych

Okładka książki Precelek i hulajnoga Malwina Hajduk, Agata Romaniuk
Precelek i hulajnoga Malwina Hajduk, Agata Romaniuk
Okładka książki Precelek ma urodziny Malwina Hajduk, Agata Romaniuk
Precelek ma urodziny Malwina Hajduk, Agata Romaniuk
Okładka książki Kocia Szajka i Baszta Siedmiu Płaszczy Malwina Hajduk, Agata Romaniuk
Kocia Szajka i Baszta Siedmiu Płaszczy Malwina Hajduk, Agata Romaniuk
Okładka książki Wisła. Rzeka. Źródło. Ryszard Koziołek, Cecylia Malik, Jan Mencwel, Maciej Robert, Zbigniew Rokita, Agata Romaniuk
Agata Romaniuk
Agata Romaniuk
Socjolożka z doktoratem z Polskiej Akademii Nauk. Absolwentka Polskiej Szkoły Reportażu i założycielka Grupy Reporterskiej Głośniej. W 2017 zainicjowała projekt badawczo-reporterski Światła Małego Miasta, który opisywał życie Polaków w najmniejszych miasteczkach. Publikuje teksty w Dużym Formacie, Przekroju, Piśmie i magazynie Non/Fiction. W maju 2019 ukazała się jej książka reporterska „Z miłości? To współczuję. Opowieści z Omanu”.

Cytaty z książki Precelek jedzie tramwajem

Agata Romaniuk Precelek jedzie tramwajem Zobacz więcej