Nic tylko pył

2023-06-19
2023-06-19
2016-01-19
Agnieszka Myśliwy

Kup Nic tylko pył w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nic tylko pył

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nic tylko pył

Słodko-gorzka, miejscami niemal brutalna książka o trudach bycia… nie tylko nastolatkiem.
Podobał mi się pomysł i jego realizacja. Oczywiście zawsze można coś poprawić ale tu chyba bym tak zostawił. Książka zostawia po sobie ślad i tego właśnie oczekuję po dobrej lekturze.
Zdecydowanie polecam bo warto.

Zdecydowanie polecam bo warto.

Nie jest to książka bez wad. Ale ostatecznie zrobiła na mnie duże wrażenie. Szczególnie fragmenty, których nie powstydziłby się autor "Arystotelesa i Dantego".

Niestety, nietrafiony zakup sprzed wielu miesięcy. Zbytni pośpiech, skuszenie się ładną okładką... i kupiłem w Biedronce na przecenie, za szalone 9,99, gejowską młodzieżową powieść, która z SF ma tyle wspólnego, co Kaczyński z satanizmem :) Ale zmogłem to, bo wstyd przed samym sobą, by kupić i wyrzucić. Co za tragiczny pomysł by przesunąć oś akcji, cały ciężar książki nie na kosmitów, eksperyment nie opisywać głębiej dylematów - to be or not to be, świecie, tylko na rozteruchy gnębionego chłopca... by taki pomysł spartolić na powieść dla nastolatków - nieważne, czy homo, czy hetero, by taki pomysł zmitrężyć na jakiegoś prawego i sprawiedliwego głównego bohatera, który jest szkolnym dosłownie chłopcem do bicia (i pochodzi z rodziny, gdzie każdy każdego bije i szturcha - co za kretynizm). Mogła być fajna książka, wyszły zmagania niebędącego emo... Troo z kreskówki sprzed lat.

781 użytkowników ma tytuł Nic tylko pył na półkach głównych
125 użytkowników ma tytuł Nic tylko pył na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nic tylko pył

Shaun David Hutchinson
Shaun David Hutchinson
Shaun David Hutchinson urodził się w West Palm Beach na Florydzie pierwszego maja 1978 roku. Studiował literaturę średniowieczną i renesansową, po czym porzucił swój stopień naukowy, aby pracować w IT, zajmując się projektowaniem baz danych, budując aplikacje i kodując strony internetowe, zanim opublikował swoją pierwszą książkę, List śmierci. Dziś Shaun jest pełnoetatowym autorem mieszkającym w Seattle.

Cytaty z książki Nic tylko pył