Mama od tortur

2023-02-22
2023-02-22
2018-06-27
Mateusz Rulski-Bożek

Kup Mama od tortur w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mama od tortur

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mama od tortur

Mocne True Crime

Tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

Mocne True Crime

Tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

"Mówcie mi mamo..."

Dla fanów true crime to lektura obowiązkowa.
Warto jednak zaznaczyć, że nie jest to książka dla osób wrażliwych na takie treści. ❌️
Opisy w książce są przerażające, do tej pory myślę sobie, to przecież niemożliwe, żeby takie rzeczy miały miejsce, nie do pomyślenia jest, że nikt nie zwrócił na to uwagi. Poziom sadyzmu w tej książce jest niewyobrażalny.😱
Książka ma bardzo krótki wstęp, krótkie zakończenie i ogrom obrazowo opisanych tortur. 💀
Po przeczytaniu tego typu książki zastanawiam się zawsze po co sięgam po taką lekturę? Żeby zrozumieć znieczulicę? Książka wprowadza taki chaos w głowie, tutaj nie może być zrozumienia... 🖤

"Mówcie mi mamo..."

Dla fanów true crime to lektura obowiązkowa.

Książka opowiada o kobiecie demonicznej, do cna przesiąkniętej złem i irracjonalną nienawiścią. Aż trudno uwierzyć, że tacy ludzie istnieją naprawdę i strach pomyśleć, że możemy ich mijać każdego dnia na ulicy. Historia ta dobitnie pokazuje jak działa fenomen autorytetu, którym w tym przypadku niewątpliwie była Gertrude dla dzieci swoich i z sąsiedztwa. Pokazuje również jak wiele złego może się dziać pod cichym przyzwoleniem społeczeństwa, bo nikt nie chce się wychylać, bo nikt nie chce niszczyć relacji sąsiedzkich. Niech będzie to dla nas przestrogą i nauką uważności.

1223 użytkowników ma tytuł Mama od tortur na półkach głównych
290 użytkowników ma tytuł Mama od tortur na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Mama od tortur

Ryan Green Mama od tortur Zobacz więcej
Ryan Green Mama od tortur Zobacz więcej