Prosta zemsta

- Prosta zabawa (tom 2)
- 2023-03-01
- 2023-03-01
- 9788383204437
Kontynuacja niesamowitej historii bohaterów Prostego zakładu!
Szkolne życie Caleba runęło w gruzach. Chłopak ma zszarganą opinię, w dodatku cała sytuacja odbiła się również na jego rodzicach. To jednak nie znaczy, że zamierza się poddać. Przeciwnie – jest wyjątkowo zdeterminowany, by odnaleźć dziewczynę, która przyczyniła się do jego upadku. Wie, że za głównym planem stała Cassidy, której bronią wpływowi rodzice, więc skupia się na osobie pozbawionej ochrony: Octavii.
Octavia zdaje sobie sprawę, że popełniła błąd i przyjdzie jej za niego zapłacić. Caleb ją odnajduje i powoli zamienia życie dziewczyny w prawdziwe piekło – dokładnie takie, jakie jego zdaniem mu zgotowała.
Zemsta wydaje się bardzo prosta.
Tylko czy wciąż tlące się uczucie pozwoli na jej dokonanie?
Kup Prosta zemsta w ulubionej księgarni
Oceny książki Prosta zemsta
- 2025 12

OPINIE i DYSKUSJE o książce Prosta zemsta
Wspaniała
Wspaniała
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDużo lepsza niż 1 część.
Dużo lepsza niż 1 część.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza część lepsza, tutaj rozciągnięte jak dla mnie w czasie
Pierwsza część lepsza, tutaj rozciągnięte jak dla mnie w czasie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam, ze słabsza niz pierwsza część. Cal przez pół książki mnie denerwował a drugie pol bylo az zbyt słodkie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOo... całkiem, całkiem fajna. 7/10
Oo... całkiem, całkiem fajna. 7/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem fajna seria. Dobrze napisana. Przyjemnie się czyta. Bohaterowie też nieźle wykreowani. Chociaż czytając miałam wrażenie że starsi. Szybka lektura. Polecam.
O wiele ciekawsza książka od pierwszego tomu. Ciekawa fabuła. Polecam
O wiele ciekawsza książka od pierwszego tomu. Ciekawa fabuła. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByłam bardzo ciekawa, jak autorka poprowadzi tę kontynuację i szczerze nie jestem zawiedziona. Książka mimo sporej ilości stron czyta się w mgnieniu oka (mi zajęła około 1,5 dnia),wciągnęła mnie tak samo jak poprzednia i ciężko było się od niej oderwać, nawet może mogę się pokusić o stwierdzenie, że podobała mi się bardziej niż pierwsza. Mimo trochę dołującej fabuły było wiele momentów zabawnych, w pierwszej części było bardziej postanowione na romans. Styl autorki się nie zmienił, dalej jest przyjemny w odbiorze. Tak samo jest w przypadku bohaterów- można ich polubić lub wręcz przeciwnie, bo nie są płascy a wręcz przepełnieni emocjami. Najbardziej chyba podobała mi się końcówka książki gdzie w pięknym stylu utarli nos Cassidy. Polecam tę jak i poprzednią część, bardzo miło spędziłam przy nich czas. Pozostała mi jeszcze ostatnia i mam nadzieje, że również się nie zawiodę.
Byłam bardzo ciekawa, jak autorka poprowadzi tę kontynuację i szczerze nie jestem zawiedziona. Książka mimo sporej ilości stron czyta się w mgnieniu oka (mi zajęła około 1,5 dnia),wciągnęła mnie tak samo jak poprzednia i ciężko było się od niej oderwać, nawet może mogę się pokusić o stwierdzenie, że podobała mi się bardziej niż pierwsza. Mimo trochę dołującej fabuły było...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo książkę sięgnęłam od razu po przeczytaniu pierwszej części, gdyż ta zakończyła się w takim momencie, że nie mogłam czekać. Początkowo czułam napięcie, które słabło z każdą stroną… Trochę na zemsta była hmm zbyt słodka? Gdyby nie to, że autorka opisała wydarzenia z punktu widzenia Caleba totalnie bym się nie domyśliła, że ma takie wewnętrzne rozterki. Jak na to, co mu zgotowała Octavia wyjątkowo szybko jej wybaczył. Wiadomo dlaczego, niemniej jednak czuję lekki niedosyt. Miałam też wrażenie jakbym już kiedyś czytała tą książkę. Czego przy pierwszej części nie odczułam, ale przeczytałam ich już tyle, że niektóre sceny mogły się powtórzyć z mniejszym bądź większym podobieństwem.
Mimo tego, że trochę się wynudziłam w środku, pod koniec się rozkręciło. Przy zakończeniu czułam się jakby ktoś mnie oblał wodą z cukrem tak słodko się zrobiło, ale kto nie lubi dobrych zakończeń :)
Po książkę sięgnęłam od razu po przeczytaniu pierwszej części, gdyż ta zakończyła się w takim momencie, że nie mogłam czekać. Początkowo czułam napięcie, które słabło z każdą stroną… Trochę na zemsta była hmm zbyt słodka? Gdyby nie to, że autorka opisała wydarzenia z punktu widzenia Caleba totalnie bym się nie domyśliła, że ma takie wewnętrzne rozterki. Jak na to, co mu...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza połówka w porządku, ale druga część książki jest zbyt słodka. Zdecydowanie bardziej podobał mi się tom pierwszy. W Prostej zemście bohaterowie stracili swój pazur.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd razu po skończeniu pierwszej części MUSIAŁAM usiąść do drugiej.
Caleb - ośmieszony, wyrzucony z drużyny, skończony w społeczeństwie. Jedyne co go teraz napędza to nienawiść do dziewczyny, którą zaczął darzyć uczuciem. Pragnie zemsty, robi wszystko, by ta poczuła się chociaż minimalnie tak, jak on, po tym co mu zrobiła. Przed pójściem na całość powstrzymuje go jednak fakt, że zakochał się w O i, choć bardzo pragnie, nie może zniszczyć jej tak, jak ona jego.
Octavia, która musiała porzucić swoje wakacyjne życie oraz ludzi, których polubiła i wrócić do ojca, który nie jest świadomy w jakie kłamstwa wplątała się jego ukochana córka. Octavia pragnie zrobić natomiast wszystko, by chłopak, którego pokochała jej wybaczył - nawet jeżeli znaczy to ośmieszenie i ból, jest w stanie znieść dla niego wszystko, by choć trochę odkupić swoje winy.
Aby wszystko naprawić nie wystarczą im jednak tylko chęci i miłość, ponieważ do naprawienia nie jest tylko ich relacja , lecz także życie Jenkinsa. Na drodze do tego, oprócz niepewności i braku zaufania, stają również ludzie, którzy pragną zemsty na niej, jak i na nim. Czy uda im się w końcu pokonać przeciwności losu i szczęśliwie być ze sobą?
Uwielbiam tą historię, zarówno pierwsza jak i druga część cudownie buduje napięcie, pokazuje przeróżne emocje, które są adekwatne do sytuacji i bohaterów a nie do nich losowo przydzielane. Wątek zniszczonego życia Jenkinsa ciągnie się za nim, są ukazane przeróżne sytuacje, które to udowadniają, ale także ukazane jest jak sobie z tym (nie) radzi. Miłość obojga wydaje się być naprawdę głęboka i prawdziwa, ponieważ pomimo bólu, który oboje sobie sprawiają, są dla siebie, wspierają się, nawet jeżeli gdzieś z tyłu głowy Caleba jest myśl o zemście.
Cudownie jest zbudowany również wątek zemsty na nich obojgu przez prowodyrkę całego zamieszania oraz odbudowywanie reputacji chłopaka oraz jego rodziny. Nie są również pominięci ich najbliżsi, którzy wspierają obu i nie stanowią epizodycznych postaci, lecz są częścią historii.
Nie spodziewałam się finału historii, lecz ma to sens i bardzo mi się podobała a sam epilog jest podsumowaniem relacji Octavii Crane oraz Caleba Jenkinsa.
Bardzo polecam tą historię, jeśli ktoś lubi emocjonalny rollercoaster i jest gotowy go przeżyć wiele razy.
Od razu po skończeniu pierwszej części MUSIAŁAM usiąść do drugiej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria dwójki zakochanych w sobie nastolatków, którzy musieli stawić czoła rzeczywistości, która z różnych powodów stała się taka a nie inna - oboje ze złamanymi sercami.