Aniołek z różkami

- literatura obyczajowa, romans
- Rówieśniczki (tom 2)
- 2023-08-22
- 2023-08-22
Lepiej żyć niebezpiecznie, niż umierać z nudów
Całe życie walczyła z mafią. Teraz musi stawić czoła nowym wyzwaniom
Była policjantką, ale z nim jest gotowa złamać prawo
Ayla Deroy zostaje jednego dnia podwójnie zraniona. Najpierw odkrywa, że narzeczony zdradza ją z jej własną siostrą, a potem, gdy ma właśnie przyłapać oboje na gorącym uczynku, ktoś do niej strzela. Nasłany przez mafię zamachowiec trafia młodą policjantkę aż osiem razy! Ayla cudem uchodzi z życiem, nic dziwnego, że po wyjściu ze szpitala nie chce wracać do dawnego życia. Przed wspomnieniami ucieka najdalej jak się da, na Alaskę. Niestety, po drodze w niecodziennych okolicznościach traci wszystkie swoje rzeczy. Jedyną osobą, która może pomóc w ich odzyskaniu, jest tajemniczy mężczyzna poznany przez Aylę na lotnisku. Nieznajomy jest zabójczo przystojny, ale instynkt policjantki podpowiada dziewczynie, że także bardzo niebezpieczny. W takich kwestiach Ayla Deroy nigdy się nie myli… Choć swoich uczuć nie jest już tak pewna.
Akcja kolejnej części mafijnej sagi Caroline Angel gna naprzód jak rozpędzony motocykl!
Kup Aniołek z różkami w ulubionej księgarni
Oceny książki Aniołek z różkami
188 użytkowników ma tytuł Aniołek z różkami na półkach głównych- Przeczytane 128
- Legimi 7
- 2023 4
- Mafia 2
- Wattpad 2
- Romans 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Aniołek z różkami
"Aniołek z różkami" - to 2 część sagi mafijnej od Karoliny Kołbuc. Jak pierwsza część ("Rowieśniczka diabła"),była dla mnie słabiutka, tak tutaj zobaczyłam jak zmienił się styl pisania autorki, w moim odczuciu na plus oczywiście. Jak bardzo się mile tym razem zaskoczyłam, serio... Podobało mi się 👍. Nie ma już tych irytujących określeń typu:ciemnowłosy, blondyn, mordeczka (pojawia się, ale rzadko i zupełnie to nie przeszkadza)... Wątek urwany w poprzedniej części z kartą pamięci z sygnetu Baileya - wyjaśniony... Nawet sam Bailey zmienił się tutaj na korzyść i da się tego narcyza na swój sposób polubić, bo w "Rówieśniczce diabła" bardzo mnie irytował. Styl pióra autorki stał się tutaj bardziej dojrzały i choć nadal prosty w odbiorze, to jednak widać ogromną różnicę, czytało mi się to znacznie lepiej, niż część pierwszą. Miło spędziłam czas, ciekawiej i intensywniej. Ode mnie 7/10.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAyla Deroy była policjantka, której życie legło w gruzach. Cudem przeżyła 8 postrzałów i ucieka na Alaskę.
Bailey niebezpieczny członek mafii.
To moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i na pewno nie ostatnie.
Książka to dynamiczny romans mafijny, klimat pełen napięcia, adrenaliny i erotyzmu. Dialogi pełne ciętych ripost a bohaterowie potrafią rozśmieszyć i wzruszyć.
Lekkie pióro autorki, mocna chemia między bohaterami, sceny są napisane ze smakiem i umiarem.
Książka idealna dla fanów romansów mafijnych z silną kobiecą bohaterką.
To pełna napięcia i emocji opowieść o kobiecie, która ucieka przed przeszłością. Jest to książka pełna adrenaliny idealna na jeden wieczór.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBailey niebezpieczny członek mafii.
To moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i na pewno nie ostatnie.
Zdrada, strzelanina, mafia, policja, rodzinne tajemnice oraz nowe znajomości i nowe początki, właśnie to znajdziecie w książce Caroline Angel. Mamy tutaj bohaterów, których znamy z poprzedniej części oraz sporo nowych osób.
Cieszę się, że możemy dalej śledzić losy Maeve i Gabriela, chociaż są oni bohaterami drugoplanowymi, to dosyć dużo razy się tutaj pojawiają. Kolejną osobą, którą już trochę wcześniej poznaliśmy, jest Bailey i tym razem to on jest głównym bohaterem, więc mamy okazję go lepiej poznać.
Ayla Deroy to młoda kobieta, której dotychczasowe życie zostało wywrócone do góry nogami. Kobieta straciła całą swoją życiową stabilizację. Została postrzelona i cudem przeżyła, a na dodatek w tym samym dniu została zdradzona przez narzeczonego.
Splot tych wydarzeń doprowadził to tego, że Ayla postanowił zmienić otoczenie i zacząć wszystko od nowa. Na początku myślała, że nadal będzie pracowała jako policjantka w nowym miejscu, jednak szybko przekonała się, że tutaj panują inne zasady i sama stwierdziła, że jednak to nie jest miejsce pracy dla niej.
Kobieta dotychczas stała na straży prawa i na początku ciężko jest jej pozbyć się pewnych przyzwyczajeń. Jednak z czasem Ayla zrozumie, że nie wszyscy ci, których niegdyś ścigała są źli i bezduszni. Znajomość z Kirkiem, Gabrielem oraz Baileyem sprawi, że inaczej spojrzy na osoby należące do gangów.
Ayla to silna babka, ciekawska i uparta, szybko odnajduje się w nowej rzeczywistości na Alasce, gdzie każdy dzień to nowe wyzwanie. Nawet zwykłe zakupy przemieniają się w kłótnie z szeryfem albo Baileyem.
Bailey Payette jest szefem mafii, a także okropnym gadułą, ma on również specyficzne poczucie humoru, które nie każdemu przypadnie do gustu. Większość uważa go za świra, jednak im więcej się o nim dowiadujemy, tym upewniamy się, że jest po prostu szalonym gościem.
Bailey to inteligentny mężczyzna i znający swoją wartość, czasami pod wpływem jego wypowiedzi można uznać go za snoba lub narcyza. Jest on również władczy nic w tym dziwnego, w końcu zarządza gangiem, więc musi siać postrach.
Prywatnie potrafi być czuły i opiekuńczy, a także darzy szacunkiem swoją kobietę i nie pozwala innym, by ją obrażali. Ayla to kobieta, która od razu wpadła mu w oko i on dobrze wie, że prędzej, czy później ona i tak będzie jego.
Autorka w swojej książce przedstawia obraz dwóch rodzin, a każda z nich to przykład relacji, w której brak miłości i szacunku. Matka Ayli manipuluje młodą kobietą i gra na jej uczuciach, aż do pewnego momentu, kiedy była policjantka zrozumie, że już nie ma rodziny, a ludzie, którzy się za nią uważali, nie zasługują na ten tytuł.
„Aniołek z różkami” to cienka i lekka książka, którą można przeczytać w jeden dzień. Zarówno pierwsza część, jak i druga w zasadzie w tym samym stopniu mi się podobały i polecam Wam przeczytanie ich obu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCieszę się, że możemy dalej śledzić losy Maeve i Gabriela, chociaż są oni bohaterami drugoplanowymi, to dosyć dużo razy się tutaj pojawiają. Kolejną...
Ayla, była policjantka, po zdradzie i zamachu, próbuje zacząć życie od nowa w surowym klimacie Alaski. Jej spotkanie z tajemniczym Baileyem od razu zapowiada iskrzącą relację pełną napięć i niedomówień. Książkę czyta się szybko dzięki dynamicznej narracji i krótkim, dobrze skonstruowanym rozdziałom. To lekka, wciągająca lektura z odrobiną niebezpieczeństwa i romantycznej gry pozorów.
Narracja jest lekka i wciągająca, a tempo wydarzeń sprawia, że trudno oderwać się od lektury. Zdecydowanie warto sięgnąć po ten tytuł, zwłaszcza jeśli lubi się historie z pazurem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd razu powiem , że ta część przypadła mi bardziej do gustu, poprzez śmieszne dialogi głównych bohaterów. Świetnie się bawiłam czytając tą książkę. Opowiada o losach pewnej policjantki która pewnego dnia zostaje podwójnie zraniona. Przyłapuje swojego narzeczonego ze swoją siostrą,a zaraz po tym zostaje postrzelona 8 razy przez człowieka który został wynajęty przez mafię. Kiedy wraca do zdrowia postanawia zostawić wszytko i wyjechać najdalej jak się da,aby ułożyć swoje życie na nowo. W nowym miejscu jednak nie zaznaje spokoju ponieważ już na lotnisku poznaję mężczyznę, który jest nią zauroczony i nic ani nikt nie jest w stanie sprawić by dał jej spokój. W tej części pojawiają się bohaterowie z pierwszego tomu, więc polecam czytać od początku. ❤️
Od razu powiem , że ta część przypadła mi bardziej do gustu, poprzez śmieszne dialogi głównych bohaterów. Świetnie się bawiłam czytając tą książkę. Opowiada o losach pewnej policjantki która pewnego dnia zostaje podwójnie zraniona. Przyłapuje swojego narzeczonego ze swoją siostrą,a zaraz po tym zostaje postrzelona 8 razy przez człowieka który został wynajęty przez mafię....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAyla to była policjantka, teraz jest na etapie rozpoczęcia nowego życia, w całkowicie nowym miejscu i z innymi ludźmi. Została mocno zraniona: przez narzeczonego, rodzinę, a także w pracy jej nie wyszło. Choć kochała stać na straży prawa! Jednak w obawie o swoje życie, z którym po ostatnim postrzale ledwo przeżyła postanawia odpuścić. Tym bardziej, że w nowym miejscu zamieszkania, cóż sposób bycia komendanta jest bardzo daleki od dobrego... Uważa, że kobieta w policji może co najwyżej cóż... Uwierzcie mi nie spodoba Wam się to 😈.
Ayla już na lotnisku poznaje niezwykle przystojnego, ale też bardzo pewnego siebie mężczyznę, i już czuje, że on zwiastuje kłopoty. Zna takich ludzi i woli ich unikać, tylko cóż... On nie ma zamiaru tego zrobić.. 😎😈
Ta książka jest zdecydowanie udaną propozycją czytelniczą. Jest lekka, idealna na wieczór lub dwa na odstresowanie. Polubiłam zarówno kobietę jak i mężczyznę, no cóż w książkach zawsze mnie ciągnie do takich mężczyzn 😎 Dziwiło mnie tylko to, jak kobieta szybko potrafiła przejść z jasnej strony mocy na tą ciemna, nie próbowała sprawić żeby stał się on człowiekiem działającym legalnie.
Nie zabrakło tu pikanterii, ani fajnego humoru dzięki czemu nie raz i nie dwa lektura wywołała mój uśmiech, a to uważam jest bardzo ważne.
Razem z Ayla odkrywamy tajemnice jej przeszłości, i dzięki temu w książce nie zabraknie też akcji 😎🖤
Jeśli jeszcze jakimś cudem nie czytaliście tej książki to serdecznie polecam 🫶
Ayla to była policjantka, teraz jest na etapie rozpoczęcia nowego życia, w całkowicie nowym miejscu i z innymi ludźmi. Została mocno zraniona: przez narzeczonego, rodzinę, a także w pracy jej nie wyszło. Choć kochała stać na straży prawa! Jednak w obawie o swoje życie, z którym po ostatnim postrzale ledwo przeżyła postanawia odpuścić. Tym bardziej, że w nowym miejscu...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna, momentami śmieszna i szybko sie czyta. Polecam
Fajna, momentami śmieszna i szybko sie czyta. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo lekka historia. Taka trochę z przymrużeniem oka, ale idealna na odstresowanie się po ciężkim dniu:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAyla Deroy w jednej chwili straciła prawie wszystko, łącznie z własnym życiem... W chwili kiedy zdradzał ją narzeczony, co widziała na własne oczy, została postrzelona. Na szczęście, albo i jej nieszczęście po ostatnich wydarzeniach Ayla przeżyła. Gdy tylko doszła do siebie postanowiła wyjechać jak najdalej, aby nie patrzeć na rosnący owoc romansu siostry z jej byłym już narzeczonym... W trakcie podróży na drodze dziewczyny staje tajemniczy mężczyzna, którego później spotyka na każdym kroku...
Edytuj
Czy Ayla poradzi sobie z przeszłością by zacząć nowe życie? Kim jest tajemniczy mężczyzna?
"Aniołek z różkami" to kolejna część mafijnej przygody. Znajdziemy tutaj bohaterów z poprzedniej książki "Rówieśniczka Diabła", ale fabuła toczy się wokół nowej bohaterki Ayli Deroy. Historia jest równie wciągająca jak poprzednia. Choć jest to kontynuacja myślę, że spokojnie tę książkę można czytać bez znajomości poprzedniej części, chociaż zachęcam do poznania obydwu 😁 Przyznam, że miałam czas kiedy "przejadły" mi się romanse mafijne, ale dzięki @carolineangel_autor_ apetyt mi powrócił także czekam na kolejne 😉
Ayla Deroy w jednej chwili straciła prawie wszystko, łącznie z własnym życiem... W chwili kiedy zdradzał ją narzeczony, co widziała na własne oczy, została postrzelona. Na szczęście, albo i jej nieszczęście po ostatnich wydarzeniach Ayla przeżyła. Gdy tylko doszła do siebie postanowiła wyjechać jak najdalej, aby nie patrzeć na rosnący owoc romansu siostry z jej byłym już...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#współpracareklamowa
"Aniołek z różkami" Karolina Kołbuc vel. Caroline Angel
Wydawnictwo: Editio Red
Premiera: 22.o8.2o23
Ayla Deroy to młoda dziewczyna, policjantka. Jednego dnia jej świat się zawalił. Nie dość, że przyłapała swojego narzeczonego na zdradzie z jej siostrą to jeszcze nasłany na nią bandyta wymierza w jej kierunku 8 strzałów. Młoda kobieta cudem uchodzi z życiem. Po rekonwalescencji postanawia zakończyć pewien rozdział swojego życia i zacząć wszystko od nowa. Z dala od rodziny i niemiłych wspomnień.
Wyjeżdża na Alaskę i już na lotnisko w Seattle poznaje przystojnego tajemniczego mężczyznę. Wydaje się również niebezpieczny. Jak się później okazuje przyczynia się on do zniknięcia jej walizek i tylko on może pomóc jej je odzyskać.
Czy Ayla zacznie nowe życie na Alasce? Kim jest tajemniczy mężczyzna? Czy kobieta słusznie podejrzewa, że z tym mężczyzna może wiązać się niebezpieczeństwo?
"Aniolek z różkami" to druga część mafijnej sagi. Niestety dowiedziałam się o tym dopiero po zaczęciu czytania. Nie jest to jednak bezpośrednia kontynuacja więc brak znajomości nie przeszkadzał mi w zrozumieniu fabuły.
"Aniołek z różkami" to trzymająca w napięciu akcja. Zaskakujące zwroty i silni bohaterowie. Ayla to była policjanta, której świat zawalił się na głowę. Potrzebowała spokoju i ciszy dlatego postanowiła wyjechać aż na Alaskę. Jednak nie zawsze można uciec od przeszłości.
Poznany podczas podróży tajemniczy mężczyzna jednocześnie irytował i interesował Ayle. Od początku biła od niego aura niebezpieczeństwa i nadawała bohaterowi pazura.
Relacja pomiędzy bohaterami początkowo nie przebiegała w miłej atmosferze.
Bailey od początku nie przypada Ayly do gustu. Pomimo iż jest nieziemsko przystojny również jest zbyt pewny siebie i arogancki. Ciągle irytował ją swoim zachowaniem. Bailey natomiast wytrwale dążył do osiągnięcia swojego celu, a była nim Ayla.
"Aniołek z różkami" to wciągająca książka. Napisana w ciekawy sposób, rozdziały są krótkie i każdy jest zatytułowany. Miło spędziłam czas podczas czytania tej książki. Dziękuję wydawnictwu za egzemplarz książki do recenzji.
#współpracareklamowa
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Aniołek z różkami" Karolina Kołbuc vel. Caroline Angel
Wydawnictwo: Editio Red
Premiera: 22.o8.2o23