Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni

Okładka książki Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni autora Jenni Fletcher, 9788367323253
Okładka książki Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni
Jenni Fletcher Wydawnictwo: Insignis literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
How to lose an earl in ten weeks
2022-10-26
2022-10-26
2022-08-25
Dominika Braithwaite

Kup Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni

Romans z gatunku lekkich i niewymagających, choć czytałoby się to lepiej, gdyby główna bohaterka nie była taką samolubną amebą, z XX-wieczną mentalnością w XIX-wiecznej rzeczywistości.

Nie da się ukryć, że tytuł jest inspirowany filmem ,,Jak stracić chłopaka w 10 dni''. Na początku właśnie to mnie zachęciło do lektury. W trakcie czytania czułam mocną inspirację Bridgertonami np. pojawia się królowa Charlotta na przyjęciu. Jednocześnie bohaterowie przejawiali postawy, które w XIX by zwyczajnie nie przeszły. W rzeczywistości babcię Essie nie interesowałoby zamążpójście wnuczek z miłości. Jednakże na te aspekty można przymknąć oko jeśli interesuje nas po prostu dobra zabawa. Essie by zniechęcić przyszłego męża (motyw - aranżowane małżeństwo) zaczyna robić różne akcje. Podobały mi się te momenty i szczerze bawiły.
Aidan urzekł mnie, że w przeciwieństwie do innych wiktoriańskich mężczyzn nie spotykał się z tuzinem panien lekkich obyczajów przed małżeństwem. Interesowało go realnie szczęście Essie i nie chciał by małżeństwo ją ograniczyło. Ostatecznie była to jedna ze zdrowych relacji o jakich ostatnio czytałam.
Ocena:9/10.
Zaskoczyłam się pozytywnie. Kuzynka Essie też będzie miała swoje 5 minut i jeszcze się pozytywnie zaskoczycie :D.

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

1008 użytkowników ma tytuł Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni na półkach głównych
263 użytkowników ma tytuł Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni

Jenni Fletcher
Jenni Fletcher
Jenni Fletcher was born on the north coast of Scotland and now lives in Yorkshire, where she writes Roman, Viking, Medieval, Regency and Victorian romance novels (she has a problem committing to just one time period). She studied English at Cambridge University before doing an MA on Women and Literature in English and a PhD on Edwardian literature and psychology at Hull University, while trying to finish her first book, which was rejected. Thinking there must have been some mistake, she then wrote another, which was fortunately accepted by Harlequin Mills&Boon.

Cytaty z książki Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni

Jenni Fletcher Jak stracić hrabiego w dziesięć tygodni Zobacz więcej