Pomniejsi wędrowcy

2022-08-08
2022-08-08
2016-09-01
Maria Zawadzka-Strączek

Kup Pomniejsi wędrowcy w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Pomniejsi wędrowcyi

Seks i narkotyki

2905 725 282

Oceny książki Pomniejsi wędrowcy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pomniejsi wędrowcy

Nie zrażajcie się początkiem, ja mimo iż lubię taki modernistyczny styl pisania to bałam się że cała książka taka będzie, bądź co bądź czytanie dziwnych urywków zaczyna z czasem męczyć, ale nie. Styl z biegiem wyraźnie się zmienia, fabuła zaczyna niesamowicie wciągać, autorka wnika w emocje bohaterów tak dogłębnie, że zaczynamy naturalnie wtapiać się w tę historię. Niezwykle dojrzała powieść o zwykłych ludzkich problemach, która przeradza się w narrację wręcz magiczną.

Bardzo szybko i z łatwością weszłam w sposób narracji i czerpałam z niej przyjemność. Poza momentami, gdy płynęłam przez treść, były też chwile, gdy zaczynałam się nieco nudzić i czułam, że fabuła robi pętlę po raz kolejny. Dlatego nie dostaje ode mnie więcej gwiazdek, ale nadal polecam ją, bo wprowadza urozmaicenie na rynku wydawniczym.

Mój redaktorski mózg nie daje rady z taką grafomanią. Zamknęłam książkę po przebrnięciu z trudem przez 20 stron. To cud, że mój mózg nie wybuchł. Autorka próbuje być oryginalna, a jest infantylna z tymi swoimi inwersjami i metaforami i brakiem przeciwników. Niech ktoś mi powie, co to znaczy: "Na przekór mojemu tykającemu minusowi życia", "Wyrzucam kosmyki słów", "Niebo zmienia się w cegły". Mowa woda. Nic nie znaczy.

515 użytkowników ma tytuł Pomniejsi wędrowcy na półkach głównych
78 użytkowników ma tytuł Pomniejsi wędrowcy na półkach dodatkowych

Okładka książki Niepoprawna mnogość Darran Anderson, Kevin Barry, Lucy Caldwell, Jan Carson, Jill Crawford, Wendy Erskine, Nicole Flattery, Yan Ge, Sinéad Gleeson, David Hayden, Arja Kajermo, Eimear McBride, Lisa McInerney, Belinda McKeon, Adrian McKinty, Danielle McLaughlin, Paul McVeigh, Peter Murphy, Stuart Neville, Louise O’Neill, Sheila Purdy, Elske Rahill, Sally Rooney, Melatu Uche Okorie, Kit de Waal
Okładka książki Hag: Forgotten Folktales Retold Naomi Booth, Natasha Carthew, Emma Glass, Imogen Hermes Gowar, Daisy Johnson, Liv Little, Kirsty Logan, Eimear McBride, Irenosen Okojie, Mahsuda Snaith

Cytaty z książki Pomniejsi wędrowcy

Dodaj cytat z książki Pomniejsi wędrowcy