Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie

Okładka książki Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie autora Gabriel Bá, Colleen Doran, Neil Gaiman, Fábio Moon, 9788328154148
Okładka książki Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie
Neil GaimanColleen Doran Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Mistrzowie Komiksu komiksy
komiksy
Mistrzowie Komiksu
Snow, Glass, Apples: Neil Gaiman
2022-06-01
2022-06-01
Paulina Braiter

Kup Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie

Powiem bez ogródek, kupiłam to jedynie dla komiksu o Królewnie Śnieżce, bo nie dość, że ma NIESAMOWITĄ oprawę graficzną, przywodzącą na myśl te wszystkie wariacje w duchu wschodniosłowiańskim ilustracji do baśni braci Grimm, to w dodatku jest to komiksowa wersja mojego ulubionego opowiadania Neila Gaimana. Reszty historii nie przeczytałam, a teraz ta książka jest w jakimś kartonie, schowana, ale to nie znaczy, że kiedyś nie wrócę do niej.
Bo wrócę.
Tak samo, jak wracałam do zbioru "Dym i Lustra".
Jedynie po to, by po raz kilkunasty przeczytać "Śnieg, jabłka, heban", nic więcej.

Ciekawe trzy historie, mi najbardziej przypadła do gustu tytułowa opowieść czyli mroczna wersja królewny Śnieżki. Wspaniałe ilustracje.

To jest dokładnie ta wersja królewny śnieżki którą zawsze chciałam przeczytać. Nie tą co teraz Ð!$n3y zrobił, bez wartości i głębi. Ta historia pokazuje jak różnie może być przedstawiona jedna historia..
No i mamy jeszcze dwa inne niezwykle intrygujące opowiadania do których przeczytania bardzo zachęcam.
Bardzo przyjemny zbiór opowiadań, który pomógł mi z zastojem czytelniczym (serio, jest to moja dopiero druga książka przeczytana w 100% w tym roku chyba)

Bardzo przyjemny zbiór opowiadań, który pomógł mi z zastojem...

286 użytkowników ma tytuł Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie na półkach głównych
114 użytkowników ma tytuł Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie

Okładka książki Księga Cmentarna - tom 2 Neil Gaiman, Philip Craig Russell
Księga Cmentarna - tom 2 Neil Gaiman, Philip Craig Russell
Okładka książki Good Omens: the Official (and Ineffable) Graphic Novel Colleen Doran, Neil Gaiman, Terry Pratchett
Okładka książki Uniwersum DC według Neila Gaimana Neil Gaiman, Alan Grant, Mark Verheiden
Uniwersum DC według Neila Gaimana Neil Gaiman, Alan Grant, Mark Verheiden
Okładka książki Księga Cmentarna - tom 1 Neil Gaiman, Scott Hampton, Tony Harris, Kevin Nowlan, P. Craig Russell, Stephen B. Scott, Galen Showman, Jill Thompson
Okładka książki Sandman: Noce nieskończone Glenn Fabry, Neil Gaiman, Milo Manara, Miguelanxo Prado, Frank Quitely, P. Craig Russell, Bill Sienkiewicz, Barron Storey

Okładka książki Sandman: Pora mgieł Mike Dringenberg, Neil Gaiman, Dick Giordano, Malcolm Jones III, Kelley Jones, George Pratt, Philip Craig Russell, Matt Wagner
Okładka książki Nowy wspaniały świat. Powieść graficzna Fred Fordham, Aldous Huxley
Nowy wspaniały świat. Powieść graficzna Fred Fordham, Aldous Huxley
Okładka książki Wiedźmin. Ronin Hataya, Rafał Jaki
Wiedźmin. Ronin Hataya, Rafał Jaki
Okładka książki Blade Runner 2019 (TOM 1) Michael Green, Andres Guinaldo, Mike Johnson
Blade Runner 2019 (TOM 1) Michael Green, Andres Guinaldo, Mike Johnson
Okładka książki Diuna. Powieść graficzna. Księga 2. MuadDib Raúl Allén, Kevin J. Anderson, Brian Herbert, Frank Herbert, Patricia Martin
Okładka książki Słyszeliście, co zrobił Eddie Gein? Eric Powell, Harold Schechter
Słyszeliście, co zrobił Eddie Gein? Eric Powell, Harold Schechter

Cytaty z książki Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie

Dodaj cytat z książki Szkło, śnieg i jabłka oraz inne historie