Szybcy kontra wściekli

Okładka książki Szybcy kontra wściekli autora Emmanuele Baccinelli, Graziano Barbaro, Casty, Giorgio Cavazzano, Sandro Del Conte, Danilo Deninotti, Enrico Faccini, Tito Faraci, Andrea Ferraris, Giorgio Figus, Marco Gervasio, Andrea Lucci, Roberto Marini, Sisto Nigro, Marco Palazzi, Andreas Pihl, Bruno Sarda, Pietro Zemelo, 9788328199873
Okładka książki Szybcy kontra wściekli
Bruno SardaSandro Del Conte Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Gigant Poleca (tom 232) komiksy
komiksy
Gigant Poleca (tom 232)
2021-09-24
2021-09-24
9788328199873
Jacek Drewnowski

Kup Szybcy kontra wściekli w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szybcy kontra wściekli

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szybcy kontra wściekli

W tomie: kacze wyścigi. Sknerus musi wziąć udział w zawodach z Kwakerfellerem, ale wygrywa dzięki Donaldowym dolarom. Wywołujący śmiech wynalazek Diodaka. Miki i Miki i kołomyja z wahadłowymi dniami. Gegul kończy posiłek w restauracji, bo czeka na niego pieczeń Babci:) Donalda początki jako Superkwęka! [Villa Nora jest tu też Villą Rosą]. Kaczencja [i Klikuś], oszustka Wilma i uratowany Sknerus. Donald i Dziobas w poszukiwaniu szarotki andyjskiej, która... chodzi! Piotruś chce zwalczyć swojego pecha. Sknerus w poszukiwaniu Złotej Rzeki oraz doceniający towarzystwo Donalda [i vice versa].

„Szybcy kontra wściekli” to kolejny tom komiksów z serii „GIGANT poleca”. Za każdym razem gdy zaczynam przewracać kolejne strony tych opowieści zastanawiam się - ile jeszcze zeszytów potrzeba żebym poczuł znużenie przygodami tego typu? No cóż – z radością odpowiadam, że ten czas jeszcze nie nadszedł :)

Piąty tom oferuje nam dziesięć opowieści, które przenoszą nas w magiczny świat Kaczogrodu. Jest to kolejne spotkanie z Kaczorem Donaldem, Myszką Miki, Wujkiem Sknerusem (mój ulubieniec),Diodakiem i wieloma innymi bohaterami. Ich różnorodne charaktery oraz tematy poruszone w opowieściach gwarantują, że do ostatniej strony nie zaznamy nudy. Jak zawsze znajdziemy tu historie żartobliwe, pouczające, nawiązujące do różnych tematów życia codziennego czy popkultury. Krótko pisząc – mamy tu wszystko za co zdążyliśmy pokochać te postaci i ich przygody.

Wszystkie zestawione historie stoją na wysokim poziomie i dobrze się je czyta. Oczywiście najbardziej przypadły mi do gustu te, w których pojawia się Sknerus, a tych było całkiem sporo, dlatego ten tom zajmuje u mnie topowe miejsce ;)

Jeżeli jesteś fanem kaczych przygód to ten tom jest dla Ciebie. Jeżeli zaś „Szybcy kontra wściekli” będą Twoim pierwszym spotkaniem z bohaterami lub powrotem do nich po latach to również się nie zawiedziesz.

Piąty tom oferuje nam dziesięć opowieści, które przenoszą nas w...

Tytułowy komiks bardzo słaby, najbardziej się wyróżnia nowa historia z Mikim. Casty znowu dostarczył, ale zakończenie jak zwykle jest takie sobie.

41 użytkowników ma tytuł Szybcy kontra wściekli na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł Szybcy kontra wściekli na półkach dodatkowych

Okładka książki Zwierzęta domowe Flemming Andersen, Francesco Artibani, Massimo Asaro, Valentina Camerini, Paolo Campinoti, Tiberio Colantuoni, Bruno Concina, Alessio Coppola, Antonello Dalena, Paolo De Lorenzi, Salvatore Deiana, Enrico Faccini, Tito Faraci, Cèsar Ferioli Pelaez, Federico Franzò, Andrea Freccero, Roberto Gagnor, Marco Gervasio, Silvia Gianatti, Alessandro Gottardo, Francesco Guerrini, Roberto Lauciello, Carlo Limido, Andrea Lucci, Monica Manzoni, Gabriele Mazzoleni, Michele Mazzon, Carol McGreal, Pat McGreal, Marco Meloni, Lara Molinari, Francesco Monteforte Bianchi, Carlo Panaro, Marco Pavone, Pier Dario Pennati, Blasco Pisapia, Giovanni Rigano, Elizabeth Rowe, Nino Russo, Rudy Salvagnini, Giuseppe Sansone, Bruno Sarda, Laura Shaw, Mark Shaw, Luca Usai, Massimiliano Valentini
Okładka książki Ku przestworzom! Sergio Asteriti, Giorgio Bordini, Marco Bosco, Alessio Coppola, Massimo De Vita, Giorgio Di Vita, Enrico Faccini, Giorgio Figus, Luciano Gatto, Valerio Held, Stefano Intini, Andrea Lucci, Augusto Macchetto, Marco Mazzarello, Fabio Michelini, Caterina Mognato, Carlo Panaro, Osvaldo Pavese, Nino Russo, Rudy Salvagnini, Bruno Sarda, Romano Scarpa, Jerry Siegel, Maria Luisa Uggetti, Silvia Ziche
Okładka książki Wujek chrzestny Sergio Asteriti, Fabio Celoni, Bruno Concina, Giuseppe Dalla Santa, Tito Faraci, Massimo Fecchi, Giorgio Figus, Marco Gervasio, Ettore Gula, Augusto Macchetto, Massimo Marconi, Roberto Marini, Carol McGreal, Pat McGreal, Marco Meloni, Sisto Nigro, Bruno Sarda, Massimiliano Valentini
Okładka książki Wielki włam Sergio Asteriti, Fabio Celoni, Bruno Concina, Giuseppe Dalla Santa, Tito Faraci, Massimo Fecchi, Giorgio Figus, Marco Gervasio, Ettore Gula, Augusto Macchetto, Massimo Marconi, Roberto Marini, Carol McGreal, Pat McGreal, Marco Meloni, Sisto Nigro, Bruno Sarda, Massimiliano Valentini
Okładka książki Cisza na morzu Maya Åstrup, Marco Bosco, Massimo Fecchi, Roberto Gagnor, Marco Gervasio, Valerio Held, Lars Jensen, Marco Mazzarello, Marco Palazzi, Carlo Panaro, Nicolino Picone, Bruno Sarda, Alberto Savini, Alessandro Sisti, Giampaolo Soldati, Matteo Venerus
Okładka książki Wielka wędrówka Sergio Asteriti, Giulio Chierchini, Rodolfo Cimino, Bruno Concina, Andrea Ferraris, Carlo Gentina, Andrea Lucci, Augusto Macchetto, Roberto Marini, Bruno Sarda, Gorm Transgaard, Stefano Turconi, Roberto Vian
Okładka książki Hokus-pokus Sergio Badino, Giorgio Bordini, Silvio Camboni, Fabio Celoni, Giulio Chierchini, Rodolfo Cimino, Bruno Concina, Paolo De Lorenzi, Salvatore Deiana, Massimo Fecchi, Miguel Fernandez Martinez, Andrea Ferraris, Giorgio Figus, Claudia Forcelloni, Marco Gervasio, Valerio Held, Ilaria Isaia, Stefania Lepera, Augusto Macchetto, Vitale Mangiatordi, Marco Meloni, Lara Molinari, Claudio Panarese, Carlo Panaro, Ottavio Panaro, Luigi Piras, Nino Russo, Rudy Salvagnini, Giuseppe Sansone, Bruno Sarda, Laura Shaw, Mark Shaw, Alessandro Sisti, Sergio Tulipano

Okładka książki Sto tysięcy mil podmorskiej żeglugi Davide Aicardi, Francesco Artibani, Graziano Barbaro, Giorgio Cavazzano, Giulio Chierchini, Enrico Faccini, Giorgio Fontana, Federico Franzò, Ettore Gula, Corrado Mastantuono, Marco Mazzarello, Roberta Migheli, Roberto Moscato, Marco Nucci, Lorenzo Pastrovicchio, Vito Stabile, Fausto Vitaliano, Pietro Zemelo
Okładka książki W krainie pingwinów Giorgio Cavazzano, Bruno Concina, Sandro Del Conte, Tito Faraci, Andrea Ferraris, Marco Gervasio, Pier Giuseppe Giunta, Lino Gorlero, Alessandro Gottardo, Manuela Marinato, Roberto Marini, Marco Mazzarello, Paolo Mottura, Sisto Nigro, Claudio Panarese, Gabriele Panini, Alessandro Sisti, Pietro Zemelo
Okładka książki Co kryje skarbiec? Francesca Agrati, Gaja Arrighini, Massimo Asaro, Giorgio Di Vita, Enrico Faccini, Giuseppe Facciotto, Giorgio Fontana, Federico Franzò, Francesco Guerrini, Andrea Lucci, Augusto Macchetto, Gabriele Mazzoleni, Michele Mazzon, Carol McGreal, Pat McGreal, Sisto Nigro, Carlo Panaro, Alessandro Sisti, Nicola Tosolini, Fausto Vitaliano
Okładka książki Wielki mecz Graziano Barbaro, Federico Bertolucci, Giorgio Cavazzano, Antonello Dalena, Andrea Ferraris, Marco Gervasio, Augusto Macchetto, Gabriele Mazzoleni, Michele Mazzon, Roberto Moscato, Carlo Panaro, Alessandro Perina, Riccardo Pesce, Giorgio Salati, Roberto Vian, Fausto Vitaliano, Stefano Zanchi, Pietro Zemelo, Giuseppe Zironi
Okładka książki Licencja na rozśmieszanie Stefano Ambrosio, Casty, Giorgio Figus, Augusto Macchetto, Giuseppe Sansone, Bruno Sarda, Vito Stabile, Fausto Vitaliano
Okładka książki Czarodzieje i ich dzieje. Tom 1 Stefano Ambrosio, Marco Gervasio, Vitale Mangiatordi, Marco Mazzarello, Marco Palazzi, Alessandro Pastrovicchio, Lorenzo Pastrovicchio, Alessandro Perina, Roberto Vian
Okładka książki Gwiazdkowy prezent Antonello Dalena, Francesco Guerrini, Stefano Intini, Carlo Limido, Corrado Mastantuono, Carol McGreal, Carlo Panaro, Fabrizio Petrossi, Blasco Pisapia, Roberto Ronchi, Giuseppe Zironi

Cytaty z książki Szybcy kontra wściekli

Dodaj cytat z książki Szybcy kontra wściekli