Speedlove

Okładka książki Speedlove autora J. Dean, Julita Dziekańska,
Okładka książki Speedlove
Julita DziekańskaJ. Dean Wydawnictwo: Szósty Zmysł literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2021-10-27
2021-10-27

Kup Speedlove w ulubionej księgarnii

Oceny książki Speedlove

OPINIE i DYSKUSJE o książce Speedlove

Polecam! Nie tylko dla fanów motoryzacji!

Polecam! Nie tylko dla fanów motoryzacji!

Alex całe życie spędzała na torach wyścigowych ponieważ jej ojciec był zawodnikiem w wyścigach motocyklowych we Włoszech. Niestety w ich historii wydarzył się wypadek który przykuwa jej ojca do łóżka w śpiączce. W międzyczasie przenoszą się do Polski gdzie cały świat dziewczyny się zawala. Musi zostawić ukochanego przyjaciela z którym dzieła wszystko również pasję do motoryzacji i wyścigów i musi zacząć wszystko od nowa. Po kilku latach pojawia się wujek, który proponuje jej powrót do dawnego życia i ukochanego miejsca. Jednak na miejscu okazuje się, że Tito przyjaciel z którym nie rozmawiała już kilka lat jest przeciwny. Pojawiają się również rywale, którzy nie są specjalnie zadowoleni z rywalki w postaci kobiety szczególnie gdy jest ona dość dobra.

Nie do końca zdaje sobie sprawę w co się pakuje i jakie tajemnice kryją się na każdym kroku. Okazuje się, że ci najbliżsi dla niej ludzie ukrywają przed zbyt wiele. Czy uda jej się poukładać to wszystko i przetrwać w świecie mężczyzn?

Mimo iż zbytnio nie interesuje mnie świat motoryzacji i wyścigów to ta historia mnie wciągnęła. Jest tutaj ogrom emocji, które powodują śmiech ale również i łzy. Takiego zakończenia to się zupełnie nie spodziewałam i to mnie rozwaliło. Nie zdawałam sobie sprawy, że ta pozycja może mnie tak pochłonąć. Jako, że ostatnio odkryłam audiobooki i dość mi się ta wersja spodobała, dość szybko zapoznałam się z całą książka. Podobała mi się ta adrenalina, którą możemy wyczuć. Zapoznajemy się z różnymi zasadami wyścigów oraz z atmosferą jaka towarzyszy zawodnikom przed i po wyścigu. Okładka nawiązuje do tematu książki jednak nie do końca bez opisu wiedziałabym, że chodzi o wyścigi. Bardziej bym pomyślała o jakimś gangu motoryzacyjnym czy czymś takim. Autorka pisze lekko i przyjemnie. Myślę, że każdy punkt został dokładnie przemyślany. Bohaterowie są fajnie wykreowani i można ich polubić, nie koniecznie wszystkich od razu ale z czasem na pewno wszystkich.

bardzo fajna fabuła dziewczyna w męskim świecie wyścigów motorowych; lekka i przyjemna

379 użytkowników ma tytuł Speedlove na półkach głównych
70 użytkowników ma tytuł Speedlove na półkach dodatkowych

Okładka książki Uwierz w nas J. Dean, Julita Dziekańska
Uwierz w nas J. Dean, Julita Dziekańska
J. Dean
J. Dean
J. Dean, a prywatnie Julita Dziekańska. Młoda, debiutująca pisarka, która zaczyna przygodę w literackim świecie powieści new adult i romansów obyczajowych. W jej ciele kryją się dwie osoby, wrażliwa miłośniczka podróżowania, którą zawsze można zobaczyć z książką w ręku, oraz zawzięta i ambitna siatkarka. Od dziecka oczarowana magicznym światem literatury, uwielbia odpływać w romantyczną fabułę i wraz z bohaterami przeżywać ich emocje. Absolwentka filologii szwedzkiej na Uniwersytecie Humanistycznym SWPS w Warszawie. Zafascynowana kulturą skandynawską. Zawsze pozytywnie patrzy w przyszłość i odważnie kroczy do przodu, nie bojąc się próbować nowych rzeczy i zdobywać nowych doświadczeń.

Cytaty z książki Speedlove