Jej porywacz. Zmień mnie

- Twist Me (tom 1)
- 2021-08-25
- 2018-11-27
- 2014-02-10
Pierwszy tom legendarnej zagranicznej serii!
Dla fanów Raw i Birthday Girl.
Porwana. Przetrzymywana. Szantażowana.
Gdy Nora Leston spotkała w klubie Juliana Esguerrę, od razu wiedziała, że ten mężczyzna jest niebezpieczny. Mimo to sama przed sobą nie potrafiła ukryć, że wzbudził jej zainteresowanie. I miała wrażenie, że tamtego dnia złożył jej obietnicę…
Później długo nie mogła przestać o nim myśleć i była zszokowana, kiedy na uroczystości rozdania dyplomów ponownie go zobaczyła. Poczuła niepokój.
Nic jednak nie zaskoczyło Nory tak bardzo jak to, co wydarzyło się potem, gdy wracała z kina z kolegą, w którym się podkochiwała. W jednej chwili Jake miał ją pocałować, a w drugiej leżał na ziemi.
Teraz Nora jest więźniem groźnego handlarza bronią. Musi być posłuszna, ponieważ od tego zależy, czy jej kolega będzie żył.
Kup Jej porywacz. Zmień mnie w ulubionej księgarni
Oceny książki Jej porywacz. Zmień mnie
894 użytkowników ma tytuł Jej porywacz. Zmień mnie na półkach głównych- Przeczytane 544
- 2021 17
- Legimi 13
- 2019 7
- 2025 6
Cytaty z książki Jej porywacz. Zmień mnie
A ja płaczę w jego ramionach, szukając pocieszenia u człowieka, który jest przyczyną moich łez.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jej porywacz. Zmień mnie
Postępowanie głównego bohatera jest nie do przyjęcia. Jedynka za całokształt bo książka szkodliwa i odrażająca, jednak napisana powiedzmy, że poprawnie. DNF
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to6,5 byłoby uczciwą oceną. Ogólnie jest całkiem "spoko" lecz przez większość książki ma się dziwne wrażenie, że coś jest nie tak. Punkt kulminacyjny następuje pod koniec gdy wydarzenia nabierają tempa wprowadzając już bardzo mocno nierealne wydarzenia, które wręcz psują cały klimat. Końcówka z najbardziej oklepanym "happy endem".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem trochę rozczarowana.
Co nie zmienia faktu, że przeczytam kolejną część, bo liczę na ciekawszą fabułę.
Jestem trochę rozczarowana.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPostacie są płytkie, a swoje uczucia bazują przede wszystkim na podstawie wyglądu. Przez większość książki miałam wrażenie, że czytam ten sam rozdział. Dobiero pod koniec akcja się trochę rozwinęła, a główna bohaterka pokazała odrobinę swojego charakteru.
Dawno nie czytałam czegoś tak złego. To chyba dobre słowo na określenie tego, co tutaj zastałam.
Relacja. którą ukazuje nam autorka nie jest nawet toksyczna, ale zwyczajnie chora, oparta na przemocy fizycznej i seksualnej. Fabuła bardzo przewidywalna i płytka. Sposób w jaki książka została napisana, przypomina gimnazjalne wypracowania. Ograniczony, prosty język, brak głębi i opisów.
Wspomnę jeszcze o braku jakichkolwiek ostrzeżeń dotyczących treści. Zdecydowanie NIE polecam tej pozycji!
Podpisuję się pod tym jako fanka wszelkich dark romansów.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPostaci są bardzo płytkie, brak im jakiejkolwiek historii i emocji. Główna bohaterka zachowuje się irracjonalnie, nieodpowiedzialnie i zwyczajnie głupio. Julian to okropny typ, który poza swoim "anielskim wyglądem", nie jest w stanie zaoferować zupełnie nic.
Relacja. którą...
Jestem na maxa rozczarowana! Oczekiwałam czegoś na miarę seri "the darke duet" a dostałm badziew na poziomie 365dni.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Wychodzimy z klubu, oglądam się przez ramię i znowu go widzę. Ciągle się we mnie wpatruje. Jego spojrzenie zawiera mroczną obietnicę. Coś, przez co przechodzą mnie ciarki".
Młodziutka Nora w klubie poznaje dużo starszego, tajemniczego Juliana. Od pierwszego wejrzenia ujrzała w nim mrok i niebezpieczeństwo. Mimo tego mężczyzna wzbudził w niej zainteresowanie. Miała wrażenie, że to spotkanie jest obietnicą. Czego? Później nie mogła długo przestać o nim myśleć i była ogromnie zaskoczona gdy Julian zjawił się na rozdaniu dyplomów. Nic jednak nie zaskoczyło Nory tak bardzo jak to, co wydarzyło się później.
Książkę kupiłam przez przypadek. Oczywiście musiała odstać swoje na półce do czasu, aż po nią sięgnęłam. Historia wciągnęła mnie już od pierwszych stron. Czyta się naprawdę szybko, mimo iż jest przewidywalna, to aż chce się więcej.
Młodziutka dziewczyna wpada w oko groźnemu handlarzowi bronią. On porywa ją i więzi przez okrągły rok na prywatnej wyspie do czasu, aż nie wydarzyła się tragedia, która rozdziela ich na pewien czas. Ma swój powód porwania, który autorka ujawnia z czasem. Książka jest pikantna, pełna gorących scen, strachu, bliskości, przyjaźni i miłości. Warto również wspomnieć jeszcze o jednej postaci Beth, która nie zasłużyła na to co ją spotkało. Nie pozostaje mi nic innego jak sięgnąć po kolejną cześć i przekonać się czym autorka mnie zaskoczy. Bardzo mnie ciekawi czzy piękna ujarzmi bestię?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMłodziutka Nora w klubie poznaje dużo starszego, tajemniczego Juliana. Od pierwszego wejrzenia ujrzała w nim mrok i niebezpieczeństwo. Mimo tego mężczyzna wzbudził w niej zainteresowanie. Miała...
Muszę przyznać, że oczekiwałam po tej książce czegoś więcej. Trudno doszukiwać się tutaj ciekawej i wciągającej fabuły. Główni bohaterowie spędzają swój czas głównie na seksie. Relacja między tą dwójką była dość specyficzna i mnie nie porwała. Zrezygnowałam z czytania kolejnych części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoje noworoczne postanowienie co do zmniejszenia liczby książek, które proszą o przeczytanie nabiera kształtów 🤣
Ale...
No właśnie jest jedno ważne ale. Jest tu wątek BDSM. I to taki konkretny.
Niespełna osiemnastoletnia Nora Leston podkochuje się w szkolnej gwieździe sportu. Kiedy nadchodzi długo oczekiwany moment pierwszego pocałunku wszystko przybiera zaskakujący obrót. Dziewczyna zostaje porwana przez mężczyznę, którego widziała zaledwie dwukrotnie w życiu.
Julian Esguerra jest niczym widmo. Każdy wie kim jest,lecz nie istnieje żaden dokument potwierdzający to. Ma wobec Nory szeroko idące plany i nie cofnie się przed niczym by ją zniewolić.
Rozpoczyna się gra, która niszczy a jednocześnie niesie ukojenie. Mroczne fantazje przeplatają się z wyimaginowanym pojęciem uczucia.
Nie zabrakło niebezpieczeństwa,mafijnych układów, współpracy z najważniejszymi osobami w państwie. Relacja dosyć odważnie przechodzi na kolejne poziomy za sprawą wspomnianych upodobań głównego bohatera.
Syndrom sztokholmski w klasycznym stylu,lecz pojawiające się nowe okoliczności znacząco zmieniają jego charakter.
Nie będę streszczać wam każdej z nich,ale całość naprawdę wywarła na mnie ogromne wrażenie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSeria #twistme zbiera różne opinie. Porywacz, który rozkochuje w sobie a w dodatku zajmujący się rodzinnym biznesem nie do końca legalnym jest motywem znanym.
Ale...
No właśnie jest jedno ważne ale. Jest tu wątek BDSM. I to taki konkretny.
Niespełna...
"A ja płaczę w jego ramionach, szukając pocieszenia u człowieka, który jest przyczyną moich łez"
Nora Leston ma osiemnaście lat, jest spokojną dziewczyną, lubiącą czasami się zabawić. Mieszka z rodzicami, ma przyjaciół i wkrótce będzie kończyć szkołę średnią. A do tego od jakiegoś czasu skrycie podkochuje się w pewnym chłopaku Jake’u. Pewnego dnia wraz z przyjaciółką wybiera się do klubu i to tam pierwszy raz spotyka w Juliana. Mężczyzna wydaje się być niebezpieczny, mroczny. Jeszcze długo po tym spotkaniu nawiedza myśli dziewczyny. Kolejny raz widzi go na rozdaniu dyplomów. I wtedy początkowe zainteresowanie zmienia się w niepokój.
„Wyczuwam jego wewnętrzny mrok. Jest z nim coś nie tak. Piękna powłoka skrywa coś potwornego”
Gdy jej marzenie o randce z Jakem się spełnia, dziewczyna wręcz jest zachwycona czekającym ją spotkaniem. Jednak los bywa przewrotny i gdy wraca z kina z Jakiem, a ten ma ją pocałować nagle wszystko się zmienia, a ona traci przytomność. Gdy się budzi jest w obcym miejscu, a jej porywaczem okazuje się mroczny mężczyzna poznany jakiś czas temu w klubie. Teraz dziewczyna musi być posłuszna, gdyż to od niej zależy czy Jake będzie bezpieczny…
„…wtedy nabrałem pewności, że ty też to czujesz, tę łączącą nas więź. Wiedziałem już, że to nieuniknione… że cię porwę i już na zawsze będziesz moja”
Kim jest Julian Esguerra? Dlaczego porwał Norę? Czy dziewczyna zdoła uciec?
Książka mnie wciągnęła, byłam ciekawa tej historii. Nie jest to lekka tematyka mamy tu brutalność, syndrom sztokholmski, elementy BDSM. Dla wielu osób zachowanie, czy relacja łącząca bohaterów może być szokująca. Julian swoje mroczne pragnienia seksualne, które Nora będzie musiała spełniać. Z czasem okaże się, że i ona ma podobne pragnienia.
Mimo wszystkich tych wyżej opisanych kwestii książka mnie osobiście bardzo zaciekawiła. „Podobał” mi się pomysł na fabułę, oraz to jak autorka wykreowała głównych bohaterów, a także to jak pokazała całą gamę uczuć targających Norą. Mocno erotyczna, budząca skrajne emocje. Niesamowicie ciekawi mnie kontynuacja tej historii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNora Leston ma osiemnaście lat, jest spokojną dziewczyną, lubiącą czasami się zabawić. Mieszka z rodzicami, ma przyjaciół i wkrótce będzie kończyć szkołę średnią. A do tego od jakiegoś czasu skrycie podkochuje się w pewnym chłopaku Jake’u. Pewnego dnia wraz z przyjaciółką...
"Zmień mnie" jest to pierwszy tom trylogii. Zacznijmy od tego, że książka raczej nie jest dla wszystkich. Znajdują się takie motywy jak porwanie, syndrom sztokholmski i gwałt.
Kiedy postanowiła wybrać się do klubu, nawet najmroczniejszych snach nie pomyślałaby, że jej całe życie zmieni się tak diametralnie. Przy barze zauważyła pewnego przystojnego mężczyznę. Zamienili ze sobą tylko kilka słów, myślała, że już więcej go nie zobaczy, nie mogła się bardziej pomylić.
Od tego czasu widziała go tylko raz, na rozdaniu świadectw, pomyślała, że to zwykły przypadek.
Wszystko się zmieniło, kiedy wybrała się na randkę z chłopakiem, w którym od dawna się podkochiwałam. Wtedy została napadnięta i wywieziona na wyspę, gdzie straciła wolność. Zrozumiała spodoba się nieodpowiedniemu facetowi, który będzie chciał mieć ją tylko na własność.
Uwielbiam dark romance, z wątkiem mafijnym i syndromem sztokholmskim. Książka mnie bardzo pochłonęła. Wiele się dzieje, dzięki czemu nie nudziłam się podczas czytania. Ciągle się zastanawiałam, jak potoczą się losy głównej bohaterki. A ta końcówka… Po prostu WOW.
Polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy postanowiła wybrać się do klubu, nawet najmroczniejszych snach nie pomyślałaby, że jej całe życie zmieni się tak diametralnie. Przy barze zauważyła pewnego przystojnego mężczyznę. Zamienili ze...