Muzyka dwojga dusz

- literatura obyczajowa, romans
- Kings Of Sin (tom 4)
- 2021-10-20
- 2021-10-20
Ian jest tajemniczy, skrywa przeszłość głęboko w sercu. Stara się, żyć jak inni przyjaciele, ciesząc się sukcesami zespołu i oddając się karierze bez reszty. Nie bawi się w związki, nie spotyka się z kobietami, egzystuje z dnia na dzień zamiast żyć pełną piersią. Na jego drodze jednak staje dziewczyna, która burzy spokój i mury, jakie przez lata wokół siebie zbudował.
Ona zagubiona wśród tłumów, zakochana w muzyce i po cichu spełniająca swoje marzenia. Nikt nigdy nie nauczył jej jak kochać. Choć ma obok siebie ludzi, którzy o nią dbają i starają się zapewnić spokój ducha, ona nie potrafi zapomnieć o latach, kiedy była pozostawiona sama sobie.
Ona i On zupełnie różne charaktery, choć łączy ich więcej niż chcieliby przepuszczać. Tragiczna przeszłość, podobne pasje i muzyka, która przynosi ukojenie. Czy tajemniczej dziewczynie uda się dotrzeć wprost do serca Iana? Tych dwoje połączyła muzyka, która gra głęboko w ich duszach. Jednak czy będą umieli się jej poddać, czy zatopią się w bezkresnym oceanie błędów przeszłości.
---------------
Zakończenie serii godne nagrody. Autorki po raz kolejny pozwoliły poczuć muzykę zapisaną pomiędzy kartkami. Jestem z Was dumna dziewczyny i oczywiście polecam!
Małgorzata Falkowska, autorka
W dzisiejszym świecie nie ma miłości gładkiej jak porcelana. Prawie zawsze jej powierzchnię szpecą pęknięcia i rysy. To czyni ją głębszą, prawdziwszą, piękniejszą. Tak jak w tej przejmującej historii.
Czy dwoje boleśnie poszarpanych przez los ludzi będzie umiało dać sobie szansę? Czy odnajdą siebie w świetle jupiterów i ulotnej sławy gwiazd rocka? Ta historia w piękny i czuły sposób pokazuje nam rzeczywistość, w której zawsze jest miejsce na prawdziwą przyjaźń i miłość. Polecam!
Agnieszka Zakrzewska, autorka
To była niesamowita muzyczna podróż! Tak bardzo się cieszę, że mogłam towarzyszyć chłopakom z Kings of Sin, którzy przez cztery kolejne tomy serii z bandy poranionych chłopaków stali się wyjątkowymi facetami, goniącymi własne szczęście i marzenia o karierze. Ewelinie Nawarze i Justynie Leśniewicz udało się połączyć ciepło i humor rodem z „Przyjaciół” z fascynującą ścieżką rozwoju aspirującej kapeli z brytyjskiego Nottingham. Historia skomplikowanego i wrażliwego Iana jest doskonałym podsumowaniem serii i na długo pozostawi ślad w waszej duszy!
Maria Zdybska, autorka
Kup Muzyka dwojga dusz w ulubionej księgarni
Oceny książki Muzyka dwojga dusz
179 użytkowników ma tytuł Muzyka dwojga dusz na półkach głównych- Przeczytane 111
- 2022 9
- 2021 4
- Legimi 4
- Romans 3
- Muzycy 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Muzyka dwojga dusz
„Muzyka dwojga dusz” autorstwa Eweliny Nawary i Justyny Leśniewicz to absolutna perła wśród romansów z nutą muzyki – historia, która porusza i zostaje w sercu na długo. Autorki po raz kolejny udowadniają, że potrafią połączyć głębokie emocje z subtelną wrażliwością – ich bohaterowie są pełnokrwiści, a ich przeżycia – realistyczne i poruszające. Relacja między protagonistami rozwija się jak perfekcyjnie zagrana kompozycja – każdy gest i rozmowa składają się na piękną melodię uczuć. Dwutorowa narracja odsłania zarówno wewnętrzne motywacje, jak i rozwijającą się chemiię, dzięki czemu czytelnik czuje się jak uczestnik ich muzycznej podróży. Książka urzeka momentami czułości, emocjonalnej głębi i subtelnego romantyzmu, a wszystko to skąpane w dźwiękach i wspólnych pasjach. Ocena 5/5 jest tu w pełni zasłużona – to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają w literaturze piękna, pasji i autentycznej duchowej harmonii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIan jest najbardziej skrytym członkiem zespołu KoS. Ukrywa przed wszystkimi swoją przeszłość i nie dzieli się swoimi smutkami.
Teraz ma skrzypce, które pewnego dnia łączą ją z muzykiem. Dziewczyna wygląda niczym wróżka ale co ukrywają jej rękawy tatuaży? Co się wydarzy gdy oboje poznają swoją przeszłość?
W całości tę część przesłuchałam jako audiobook i bardzo miło spędziłam z nią czas. Dla tej rodziny z wyboru najważniejsi są oni sami. Muzyka daje im szczęście ale to ich rodzina jest motorem napędowym i jest najważniejsza.
Bardzo miłe zakończenie serii o niestandardowych muzykach, którzy nie balują, nie ćpają i nie spraszają groupies.
Ja byłam mega zadowolona.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEllie nie miala łatwo. Wychowywał ją system aż trafiła do cudownej pary zastępczej. Jednak było to już późno a życie już odcisnęło na niej swój ślad.
Tak bardzo czekałam na kolejną cześć Kings of Sin i oczywiście się nie zawiodłam pod żadnym pozorem.
Jak dla mnie jest rewelacja.
Ian najbardziej tajemniczy chłopak w zespole Kingsów o którym chciałam się coś dowiedzieć więcej. Nie spodziewałam się że takie rzeczy będzie skrywać, ale pasuje to do całości. No i wróżka Ellie bardzo fajna postać.
Podoba mi się to że autorki pokazały wartości którymi powinniśmy sie w życiu kierować i nie zapominać. W końcu życie jest ulotne, pieniądze raz są a raz ich nie ma, a rodzinę mamy na zawsze. Kolejnym plusem jest to iż autorki ukazują problemy, stygmatyzacje w którą tak często popadamy. Ważny jest człowiek w środku a nie wygląd oraz to co wydarzyło sie w przeszłości.
Pokazuje również że po burzy zawsze wychodzi słońce.
Oraz że miłość przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie. Czyta się ją tak szybko że aż szkoda. Świetne zakończenie jestem zadowolona z całej książki.
Gorąco polecam !!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dla mnie jest rewelacja.
Podoba mi się to że autorki...
38/2022
IAN I ELLE
4 tom serii Kings of sin
Już mnie męczyła ta seria. Więc nie polecam czytać jej całej od razu.
38/2022
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIAN I ELLE
4 tom serii Kings of sin
Już mnie męczyła ta seria. Więc nie polecam czytać jej całej od razu.
❗"Czy miłość wystarczy, aby muzyka dwóch dusz była pozbawiona fałszywych nut?"
Nie lubię się rozstawać z bohaterami książek, których bardzo Polubiłam.
Historia Iana i Ellie. Dwie dusze, które mają w sobie mrok i miłość do muzyki. Połączył ich przypadek, a może i nie...
❗"Samotność ma wiele obliczy. Można być jednocześnie samotnym i otoczonym przez wielu ludzi. Można mieć przyjaciół, rodzinę, a w sercu czuć pustkę, której nie sposób zapełnić."
Ciągnie ich do siebie, ale boją się przeszłości, która może niespodziewanie wybuchnąć i zniszczyć to, co próbują budować... Czy tych dwoje ma szansę na wspólne życie?
❗"Każda historia zasługuje na szczęście, potrzeba tylko czasu."
Kłamstwa, prawda, rodzina, przyjaciele i miłość. Czy w świecie muzyków i wiecznych tras koncertowych jest miejsce na stabilność i uczucia? Przekonajcie się sami.
Całość oceniam 8 ⭐/10.
Historia chłopaków bardzo mi się podobała, ale moje serce należy do Jamesa. ❤️
❗"Czy miłość wystarczy, aby muzyka dwóch dusz była pozbawiona fałszywych nut?"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie lubię się rozstawać z bohaterami książek, których bardzo Polubiłam.
Jak ja lubię takie romanse.
Historia porwała mnie od pierwszych stron i cudownie mi się czytało.
To było naprawdę świetne zakończenie tego cyklu.
Autorki pokazały że po burzy wychodzi słońce i każdego z nas może dopaść strzała amora.
Wszyscy mają tajemnice, większe czy mniejsze ale to nie stoi na przeszkodzie, aby być szczęśliwym.
Pokazały również jak ważne są Miłość, przyjaźń i rodzina w naszym życiu.
Książka jest pełna emocji, humoru no i muzyki
Świetna książka na wieczór pod kocykiem.
Bohaterem ”Muzyka dwojga dusz” jest Ian, najbardziej tajemniczy członek zespołu King of Sin. Zamknięty w sobie, ukrywa przed wszystkimi nawet to gdzie pracuje.
Wszystko się zmienia gdy poznaje Ellie, piękną „wróżkę”. Spotkanie na rynku zmieni wszystko w ich życiu.
Jak ja lubię takie romanse.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria porwała mnie od pierwszych stron i cudownie mi się czytało.
To było naprawdę świetne zakończenie tego cyklu.
Pokazały również jak ważne są Miłość,...
Czwarta i ostatnia część serii „Kings Of Sin”. Znacie poprzednie? Jeśli nie to polecam gorąco. Jak zawsze po przeczytaniu każdej kolejnej części nie mogłam się doczekać kontynuacji. Na ten tom przyszło nam chyba czekać najdłużej. Tym razem w końcu poznajemy sekret najbardziej tajemniczego członka zespołu. Ogromnie utalentowany, przystojny i najbardziej wycofany. Kiedy na jego drodze staje Ellie, rockowa wróżka, zaczyna wracać do życia. Bardzo lubię podglądać losy tej wspaniałej paczki. Podglądać bo przez te cztery tomy miałam wrażenie jakbym była wśród nich. Chciałabym być częścią takiej ekipy. Każdy z nich z bagażem doświadczeń, z połamanym sercem, ale dzięki wsparciu przyjaciół i muzyce która ich łączy stanęli na nogi, odkryli radość życia na nowo. Będę tęskniła za ekipą z Nottingham. Świetna, lekka lektura. Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna cała seria,popaprani bohaterowie z bagażem życiowym i problemami, dobrze napisana-polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest miła i przyjemna seria . Może I nie zwala z nóg, ale dobrze się czyta te historie. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo była wielka przyjemność przeczytać ostatnią już, niestety, część z serii Kings of Sin. Świetna przygoda z przystojnymi muzykami, którzy przebyli bardzo długą drogę. Żeby osiągnąć szczęście musieli nieraz zastanowić się,co będzie ważniejsze. Miłość, przyjaźń, odpowiednie osoby wokół to podstawy sukcesu. Olbrzymi talent i mnóstwo pracy pozwolą im na spełnianie marzeń.
Zastanawiałam się jaką historię autorki stworzą dla ostatniego singla. Od zawsze był wycofany i skryty. Co się kryje za taką postawą? Kto przełamie blokadę i zajrzy głęboko do jego myśli?
Ian Thomas gitarzysta zespołu Kings of Sin. Przystojny, utalentowany ale jakże wycofany. Oberwał od życia bardzo dotkliwie. Dzięki muzyce,
kumplom z kapeli odrywał swoje ponure myśli od rzeczywistości. Co roku, tego samego dnia, stawał na rynku ze skrzypcami w dłoniach i grał. Ta melodia z serca płynąca była hołdem, prezentem dla kogoś,kogo zabrakło.
Ellie od kilku lat, w jeden dzień w roku, czekała na tego chłopaka. Jego talent był olbrzymi a utwór zapadał w pamięci. Odtworzyła go, pokochała. Pragnęła poznać tego muzyka ale on nie szukał znajomości. Uciekł,nie obejrzał się nawet za siebie.
Powinna być już przyzwyczajona do takich zachowań. Odrzucana,upokarzana,od zawsze czuła się bezwartościowa. Prawdziwe oblicze kryła za kolorowymi rysunkami, buntowniczą postawą. Wolała odstraszać niż być ponownie skrzywdzoną.
Nie mogła uwierzyć,gdy spotkała go ponownie,a on chciał się wytłumaczyć. Z trudem otwierała się na ludzi, nie ufała, zamykała w sobie.
Ian i jego przyjaciele stanowili grupę wykolejeńców. Przyjęli ją do swojego grona. Wiedziała, że przyjdzie taki dzień,w którym wszystko się rozsypie i zostanie znowu sama.
To była wielka przyjemność przeczytać ostatnią już, niestety, część z serii Kings of Sin. Świetna przygoda z przystojnymi muzykami, którzy przebyli bardzo długą drogę. Żeby osiągnąć szczęście musieli nieraz zastanowić się,co będzie ważniejsze. Miłość, przyjaźń, odpowiednie osoby wokół to podstawy sukcesu. Olbrzymi talent i mnóstwo pracy pozwolą im na spełnianie...